Le koala (Phascolarctos cinereus) est une espèce de marsupial arboricole herbivore endémique d'Australie et le seul représentant encore vivant de la famille des Phascolarctidés. Le koala se trouve dans les régions côtières de l'Australie méridionale et orientale, d'Adélaïde à la partie sud de la péninsule du cap York. Les populations s'étendent aussi sur des distances considérables dans l'arrière-pays australien (outback) là où l'humidité est suffisante pour le maintien de forêts.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Le koala (Phascolarctos cinereus) est une espèce de marsupial arboricole herbivore endémique d'Australie et le seul représentant encore vivant de la famille des Phascolarctidés. Le koala se trouve dans les régions côtières de l'Australie méridionale et orientale, d'Adélaïde à la partie sud de la péninsule du cap York. Les populations s'étendent aussi sur des distances considérables dans l'arrière-pays australien (outback) là où l'humidité est suffisante pour le maintien de forêts. Les koalas d'Australie-Méridionale furent largement exterminés au début du XXe siècle, mais cet État fédéré a depuis été repeuplé grâce à des transferts du Victoria. Le koala n'est présent ni en Tasmanie ni en Australie-Occidentale.Le koala est étroitement lié à l'eucalyptus ou gommier, dont il ne mange que les feuilles de certaines espèces. Il peut vivre en moyenne 15 ans pour les mâles et 20 ans pour les femelles.Il est devenu, avec le kangourou, l'un des principaux symboles de l'Australie. Après avoir été chassé massivement pour sa fourrure, il est aujourd'hui principalement menacé par la fragilité et le recul de son biotope.
  • Koala (Phascolarctos cinereus) – gatunek torbacza z rodziny koalowatych, nadrzewne zwierzę roślinożerne, zamieszkujące wschodnią Australię. Koala schodzi na ziemię tylko po to, by przejść na kolejne drzewo. Żyje samotnie lub w niewielkich grupach złożonych z samca i kilku samic. Jest jedynym współcześnie żyjącym przedstawicielem rodzaju Phascolarctos.
  • Koala (Phascolarctos cinereus), Avustralya'ya özgü otçul ve ağaçta yaşayan bir keseli memeli hayvan türüdür. Phascolarctidae familyasının yaşayan tek temsilcisidir ve en yakın akrabaları vombatlardır. Koala, Avustralya'nın doğu ve güney kıyıları boyunca Queensland, Yeni Güney Galler, Victoria ve Güney Avustralya'da bulunur. Kalın ve kuyruksuz gövdesi, yuvarlak ve tüylü kulakları ile büyük ve kaşık şeklinde burnu ile kolayca tanınır. Koalanın vücut uzunluğu 60 ila 85 cm. ve ağırlığı da 4 ila 15 kg. arasında değişir. Kürkünün rengi gümüşî gri ile çikolata rengi arasında farklı renklerdedir. Kuzey popülasyonlarındaki bireyler genellikle güneyde yaşayanlardan daha küçük ve daha açık renklidir. Bu iki popülasyonun alt türler olması muhtemeldir ancak bu konu tartışmalıdır.Koalalar genel olarak okaliptüs ağaçlarından oluşan alanlarda yaşar ve gıdalarının büyük bölümünü bu cins ağaçların yaprakları oluşturur. Bu yaprakların besin değeri ve kalori içeriği sınırlı olduğu için koalalar genellikle hareketsiz bir yaşam sürer ve günde 20 saat kadar uyurlar. Asosyaldirler, anne koalalar yalnızca bakıma ihtiyaç duyduğu sürece yavruları ile ilgilenirler. Erişkin erkekler rakiplerinin gözünü korkutmak ya da çiftleşmek amacıyla dişilerin dikkatini çekmek için yüksek sesli böğürtülerle iletişim kurarlar. Erkekler göğüslerinde yer alan koku bezlerinden salgıladıkları kokular ile bölgelerini belirlerler. Keseli hayvanlardan oldukları için koala yavruları gelişimini tamamlamamış olarak doğduktan sonra sürünerek annelerinin keselerine girer ve yaşamlarının ilk altı ila yedi ayını burada geçirirler. Yavrular bir yıl içinde sütten kesilir. Koalaların çok az doğal düşmanı ve etkilendiği parazit bulunur ancak Chlamydiaceae bakterisi ile koala retrovirüsü gibi bazı patojenler ile orman yangınları ve kuraklıklardan etkilenirler.Koalalar binlerce yıldır Avustralya Aborjinleri tarafından avlanmış, mitolojilerinde ve mağara sanatlarında tasvir edilmişlerdir. Avrupalılar ile koalaların karşılaşmalarının ilk kaydı 1798 yılına aittir ve hayvanın bir resmi 1810 yılında doğabilimci George Perry tarafından yayımlanmıştır. Botanikçi Robert Brown türün ilk detaylı bilimsel tanımlamasını 1814 yılında yapmıştır ancak bu çalışma 180 yıl boyunca yayımlanmamıştır. John Gould koalayı hem tanımlamış hem de resmini çizerek Britanya'da tanınmasını sağlamıştır. Hayvanın çok tipik bir görünüşü olması nedeniyle koala dünya çapında Avustralya'nın ulusal sembollerinden biri olarak kabul edilmektedir. Koalalar Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından asgari endişe altındaki türler arasında listelenmiştir. Avustralya Hükümeti Queensland ve Yeni Güney Galler'de bulunan popülasyonları hassas türler arasında sıralamaktadır. Koalalar 20. yüzyılda kürkleri için yaygın olarak avlanmışlardır. Queensland'da yaygın olarak itlaf edilmelerinin üzerine kamuoyunda oluşan tepkiler ile bu türün korunması için eylem grupları ortaya çıkmıştır. Hayvan barınakları kurulmuş, yaşam alanları parçalanmış ve azalmış olan koalalar yeni bölgelere nakledilmiştir. En önemli tehditler yaşam alanı yokolması ve kentleşmedir.
  • Koala (Phascolarctos cinereus) adalah salah satu binatang berkantung (marsupial) khas dari Australia dan merupakan wakil satu-satunya dari keluarga Phascolarctidae.Pada umumnya, banyak dikatakan bahwa kata koala berasal dari bahasa Australia pribumi yang berarti tidak minum. Koala sebenarnya minum air tetapi sangat jarang karena makanannya, daun ekaliptus, sudah mengandung cukup air sehingga koala tidak perlu turun dari pohon untuk minum.Koala dapat ditemukan di sepanjang pesisir timur Australia mulai dari Adelaide sampai ke Semenanjung Cape York, dan sampai jauh ke pedalaman karena ada curah hujan yang cukup untuk mendukung hutan yang cocok bagi koala.
  • The koala (Phascolarctos cinereus or, inaccurately, koala bear) is an arboreal herbivorous marsupial native to Australia. It is the only extant representative of the family Phascolarctidae, and its closest living relatives are the wombats. The koala is found in coastal areas of the mainland's eastern and southern regions, inhabiting Queensland, New South Wales, Victoria and South Australia. It is easily recognisable by its stout, tailless body; round, fluffy ears; and large, spoon-shaped nose. The koala has a body length of 60–85 cm (24–33 in) and weighs 4–15 kg (9–33 lb). Pelage colour ranges from silver grey to chocolate brown. Koalas from the northern populations are typically smaller and lighter in colour than their counterparts further south. It is possible that these populations are separate subspecies, but this is disputed.Koalas typically inhabit open eucalypt woodlands, and the leaves of these trees make up most of their diet. Because this eucalypt diet has limited nutritional and caloric content, koalas are largely sedentary and sleep for up to 20 hours a day. They are asocial animals, and bonding exists only between mothers and dependent offspring. Adult males communicate with loud bellows that intimidate rivals and attract mates. Males mark their presence with secretions from scent glands located on their chests. Being marsupials, koalas give birth to underdeveloped young that crawl into their mothers' pouches, where they stay for the first six to seven months of their life. These young koalas are known as joeys, and are fully weaned at around a year. Koalas have few natural predators and parasites but are threatened by various pathogens, like Chlamydiaceae bacteria and the koala retrovirus, as well as by bushfires and droughts.Koalas were hunted by indigenous Australians and depicted in myths and cave art for millennia. The first recorded encounter between a European and a koala was in 1798, and an image of the animal was published in 1810 by naturalist George Perry. Botanist Robert Brown wrote the first detailed scientific description of the koala in 1814, although his work remained unpublished for 180 years. Popular artist John Gould illustrated and described the koala, introducing the species to the general British public. Further details about the animal's biology were revealed in the 19th century by several English scientists. Because of its distinctive appearance, the koala is recognised worldwide as a symbol of Australia. Koalas are listed as of Least Concern by the International Union for Conservation of Nature. The Australian government lists populations in Queensland and New South Wales as Vulnerable. The animal was hunted heavily in the early 20th century for its fur, and large-scale cullings in Queensland resulted in a public outcry that initiated a movement to protect the species. Sanctuaries were established, and translocation efforts moved to new regions koalas whose habitat had become fragmented or reduced. The biggest threat to their existence is habitat destruction caused by agriculture and urbanisation.
  • El koala (Phascolarctos cinereus) es una especie de marsupial diprotodonto de la familia Phascolarctidae, arborícola con hábitos de baja actividad, similares a los de un perezoso.
  • A koala (Phascolarctos cinereus) Ausztráliában honos erszényes, növényevő állat, a koalafélék (Phascolarctidae) családjának egyedüli élő képviselője. A koala szó a katang bennszülött nép nyelvéből származik, jelentése „nem ivó”. A név nem teljesen találó, bár tényleg keveset isznak. A „koalamedve” megnevezés helytelen, mivel a koalák nem tagjai a medvék családjának. A tudományos neve görögül "erszényes medvét" jelent, mivel az első telepesek helyi medvefajnak gondolták a fura állatot.
  • Der Koala (Phascolarctos cinereus), auch Aschgrauer Beutelbär genannt, ist ein baumbewohnender Beutelsäuger in Australien. Er wurde von dem Zoologen Georg August Goldfuß im Jahre 1817 beschrieben. Der Koala ist neben dem Känguru das am weitesten verbreitete Symbol Australiens.
  • Коа́ла (англ. Koala, лат. Phascolarctos cinereus) — передвигающееся по деревьям травоядное сумчатое, обитающее в Австралии. Единственный представитель семейства Коаловые.Коала обитает в прибрежных районах на востоке и юге Австралии, на территории от Аделаиды до южной части полуострова Кейп-Йорк, а также на острове Кенгуру, куда они были завезены в начале XX века. Также они распространены в регионах с достаточным количеством влаги для поддержки подходящих коалам лесов. Коалы штата Южная Австралия были в значительной степени уничтожены в течение первой половины XX века, но с помощью особей из штата Виктория популяция коал в Южной Австралии восстановлена. Это животное не обитает в Тасмании и Западной Австралии.
  • Koala (Phascolarctos cinereus) Australia hegoaldean bizi den martsupial belarjale eta zuhaiztarra da, Phascolarctidae familiakoa. Kanguruarekin batera, Australiako animalia ezagunenetakoa da.Eukalipto-hostoz elikatzen da gehienbat, eta bere bizitzaren denbora gehiena zuhaitzen goialdean pasatzen du, beste zuhaitz batera pasatzeko bakarrik jaisten delarik.
  • Коалата (Phascolarctos cinereus) е живеещо по дърветата двуутробно растителноядно животно, живеещо в Австралия. Тя е единственият запазен представител на семейство Коали (Phascolarctidae).Коалите се срещат по източното крайбрежие на Австралия от района на Аделаида до южната част на полуострова Кейп Йорк, чак до хинтерланда, тъй като там има достатъчно валежи, които да поддържат подходящи гори. Коалите от Южна Австралия са унищожени в голям мащаб през ранния 20 век, но щатът впоследствие е заселен отново с животни от Виктория. Коали в Тасмания и Западна Австралия няма. Въпреки че външно прилича на мече, коалата няма нищо общо с мечките, освен че е бозайник. Тя е двуутробен бозайник, приспособен за живот по високите евкалиптови дървета. Сива козина покрива цялото ѝ тяло. На лапите си има здрави нокти. Храни се с евкалиптови листа. Коалата е много любвеобилно животно. Отглежда малките си в кожена торба на корема и ги кърми с мляко. Новородените са много малки — едва 18 mm. След 60 дни напускат торбата на майка си, а на 3-годишна възраст стават напълно самостоятелни. Зрялата коала не надхвърля 60 cm. 80% от времето коалата прекарва в спане; събужда се само рано сутрин, за да яде. Коалите не пият вода - набавят си всичко, което им е необходимо, от евкалиптовите листа. Размножителният период на коалите е от декември до март. Коалите са единственият сухоземен бозайник с допълнителен звуков орган, различен от ларинкса, благодарение на което могат да произвеждат много ниски тонове. На тегло варират от 5 до 15 кг. Бременността при коалите е 35 дни.
  • Koala medvídkovitý (Phascolarctos cinereus, Goldfuss, 1817), známý také jako medvídek koala, je jedno z nejznámějších australských zvířat. Přestože vzhledem skutečně připomíná medvěda, je to ve skutečnosti vačnatec, podobně jako třeba klokan nebo vakoveverka létavá. Je jediným známým zástupcem čeledi koalovitých.
  • El coala (Phascolarctos cinereus) és un mamífer marsupial que habita als arbres d'Austràlia.
  • コアラ(子守熊、学名:Phascolarctos cinereus)は、有袋類カンガルー目コアラ科コアラ属で現存する唯一の種。オーストラリア東部の森林地帯やユーカリの林などに生息している。体色は背面が灰色で、腹面が白色、体長は約65cm-82cm、体重は約4kg-15kgである。北部に生息するコアラよりも、南部に生息するコアラの方が体が大きく、体毛の長さも長い。タンニンや油分を多く含むユーカリの葉を好んで食べる。
  • Il koala o fascolarto (Phascolarctos cinereus Goldfuss, 1817), detto anche "piccolo orso", è un mammifero marsupiale australiano, unico rappresentante vivente del genere Phascolarctos de Blainville, 1816 e della famiglia Phascolarctidae Owen, 1839, o marsupiali arrampicatori.
  • De koala of buidelbeer (Phascolarctos cinereus) is een buideldier uit de familie koala's (Phascolarctidae) die voorkomt in het oosten van Australië. De Griekse woorden φασκολος en αρκτος betekenen respectievelijk "buidel" en "beer". Het Latijnse cinereus betekent "askleurig"."Koala" komt uit het Dharuk, een uitgestorven aboriginaltaal die rond Sydney werd gesproken. Het zou zoiets betekenen als "drinkt niet", verwijzend naar het feit dat de koala zelden drinkt (zie onder). De koala, zoals vele andere inheemse Australische dieren, speelt een belangrijke rol in de aboriginal-mythe over het ontstaan van de wereld.
  • O coala (nome científico: Phascolarctos cinereus, do grego: phaskolos, bolsa + arktos, urso e do latim: cinereus, acinzentado) é um mamífero marsupial da família Phascolarctidae endêmico da Austrália. Originalmente era encontrado do norte de Queensland até o extremo sudeste da Austrália Meridional.Os coalas vivem em média 14 anos. Vivem em eucaliptos de onde tiram seu alimento. Passam em média 14 horas por dia dormindo e descansando, e o restante em busca de alimento. Sua bolsa marsupial situa-se na barriga. O filhote fica lá até crescer, e depois fica agarrado às costas da mãe até tornar-se adulto.Estes marsupiais encontram-se em via de extinção desde o início da colonização inglesa da Austrália, quando surgiu o hábito de matá-los para usar sua pele. Hoje, a caça não é o maior risco mas sim as queimadas nas florestas, que matam muitos animais, e a eliminação das árvores onde vivem, tanto por queimadas quanto por lenhadores. Ao perder a sua casa e alimento, o coala se muda e pode chegar a povoamentos ou cidades, onde morre por atropelamento ou é caçado por cães.
  • 코알라(koala)는 코알라과에 속하는 유일한 종으로, 학명은 Phascolarctos cinereus 이다.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 4644629 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 109953 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 434 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 110762547 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:art
  • Koala
  • Коаlа
  • Коала
prop-fr:canine
  • 1 (xsd:integer)
prop-fr:canineinf
  • 0 (xsd:integer)
prop-fr:commons
  • Category:Phascolarctos cinereus
prop-fr:description
  • oui
  • Denture des koalas
prop-fr:fr
  • Parc national du Mont Eccles
  • Réserve naturelle de Currumbin
  • Zoo de Riverbanks
  • ville de Redland
  • île Raymond
prop-fr:id
  • 1765470 (xsd:integer)
  • 23481865 (xsd:integer)
  • 81229320 (xsd:integer)
  • 401387532 (xsd:integer)
prop-fr:incisive
  • 3 (xsd:integer)
prop-fr:incisiveinf
  • 1 (xsd:integer)
prop-fr:lang
  • de
  • en
  • es
  • mk
  • nl
prop-fr:légende
  • oui
prop-fr:molaire
  • 4 (xsd:integer)
prop-fr:molaireinf
  • 4 (xsd:integer)
prop-fr:prémolaire
  • 1 (xsd:integer)
prop-fr:prémolaireinf
  • 1 (xsd:integer)
prop-fr:taxon
  • formule dentaire
prop-fr:texte
  • réserve naturelle de Currumbin
prop-fr:total
  • 30 (xsd:integer)
prop-fr:trad
  • Currumbin Wildlife Sanctuary
  • Mount Eccles National Park
  • Parque zoológico de Madrid
  • Planckendael
  • Raymond Island
  • Redland City
  • Riverbanks Zoo
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wikispecies
  • Phascolarctos cinereus
prop-fr:wiktionary
  • koala
prop-fr:wiktionaryTitre
  • koala
  • koala
dcterms:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • Le koala (Phascolarctos cinereus) est une espèce de marsupial arboricole herbivore endémique d'Australie et le seul représentant encore vivant de la famille des Phascolarctidés. Le koala se trouve dans les régions côtières de l'Australie méridionale et orientale, d'Adélaïde à la partie sud de la péninsule du cap York. Les populations s'étendent aussi sur des distances considérables dans l'arrière-pays australien (outback) là où l'humidité est suffisante pour le maintien de forêts.
  • Koala (Phascolarctos cinereus) – gatunek torbacza z rodziny koalowatych, nadrzewne zwierzę roślinożerne, zamieszkujące wschodnią Australię. Koala schodzi na ziemię tylko po to, by przejść na kolejne drzewo. Żyje samotnie lub w niewielkich grupach złożonych z samca i kilku samic. Jest jedynym współcześnie żyjącym przedstawicielem rodzaju Phascolarctos.
  • El koala (Phascolarctos cinereus) es una especie de marsupial diprotodonto de la familia Phascolarctidae, arborícola con hábitos de baja actividad, similares a los de un perezoso.
  • A koala (Phascolarctos cinereus) Ausztráliában honos erszényes, növényevő állat, a koalafélék (Phascolarctidae) családjának egyedüli élő képviselője. A koala szó a katang bennszülött nép nyelvéből származik, jelentése „nem ivó”. A név nem teljesen találó, bár tényleg keveset isznak. A „koalamedve” megnevezés helytelen, mivel a koalák nem tagjai a medvék családjának. A tudományos neve görögül "erszényes medvét" jelent, mivel az első telepesek helyi medvefajnak gondolták a fura állatot.
  • Der Koala (Phascolarctos cinereus), auch Aschgrauer Beutelbär genannt, ist ein baumbewohnender Beutelsäuger in Australien. Er wurde von dem Zoologen Georg August Goldfuß im Jahre 1817 beschrieben. Der Koala ist neben dem Känguru das am weitesten verbreitete Symbol Australiens.
  • Koala (Phascolarctos cinereus) Australia hegoaldean bizi den martsupial belarjale eta zuhaiztarra da, Phascolarctidae familiakoa. Kanguruarekin batera, Australiako animalia ezagunenetakoa da.Eukalipto-hostoz elikatzen da gehienbat, eta bere bizitzaren denbora gehiena zuhaitzen goialdean pasatzen du, beste zuhaitz batera pasatzeko bakarrik jaisten delarik.
  • Koala medvídkovitý (Phascolarctos cinereus, Goldfuss, 1817), známý také jako medvídek koala, je jedno z nejznámějších australských zvířat. Přestože vzhledem skutečně připomíná medvěda, je to ve skutečnosti vačnatec, podobně jako třeba klokan nebo vakoveverka létavá. Je jediným známým zástupcem čeledi koalovitých.
  • El coala (Phascolarctos cinereus) és un mamífer marsupial que habita als arbres d'Austràlia.
  • コアラ(子守熊、学名:Phascolarctos cinereus)は、有袋類カンガルー目コアラ科コアラ属で現存する唯一の種。オーストラリア東部の森林地帯やユーカリの林などに生息している。体色は背面が灰色で、腹面が白色、体長は約65cm-82cm、体重は約4kg-15kgである。北部に生息するコアラよりも、南部に生息するコアラの方が体が大きく、体毛の長さも長い。タンニンや油分を多く含むユーカリの葉を好んで食べる。
  • Il koala o fascolarto (Phascolarctos cinereus Goldfuss, 1817), detto anche "piccolo orso", è un mammifero marsupiale australiano, unico rappresentante vivente del genere Phascolarctos de Blainville, 1816 e della famiglia Phascolarctidae Owen, 1839, o marsupiali arrampicatori.
  • 코알라(koala)는 코알라과에 속하는 유일한 종으로, 학명은 Phascolarctos cinereus 이다.
  • Koala (Phascolarctos cinereus), Avustralya'ya özgü otçul ve ağaçta yaşayan bir keseli memeli hayvan türüdür. Phascolarctidae familyasının yaşayan tek temsilcisidir ve en yakın akrabaları vombatlardır. Koala, Avustralya'nın doğu ve güney kıyıları boyunca Queensland, Yeni Güney Galler, Victoria ve Güney Avustralya'da bulunur. Kalın ve kuyruksuz gövdesi, yuvarlak ve tüylü kulakları ile büyük ve kaşık şeklinde burnu ile kolayca tanınır. Koalanın vücut uzunluğu 60 ila 85 cm.
  • Коалата (Phascolarctos cinereus) е живеещо по дърветата двуутробно растителноядно животно, живеещо в Австралия. Тя е единственият запазен представител на семейство Коали (Phascolarctidae).Коалите се срещат по източното крайбрежие на Австралия от района на Аделаида до южната част на полуострова Кейп Йорк, чак до хинтерланда, тъй като там има достатъчно валежи, които да поддържат подходящи гори.
  • De koala of buidelbeer (Phascolarctos cinereus) is een buideldier uit de familie koala's (Phascolarctidae) die voorkomt in het oosten van Australië. De Griekse woorden φασκολος en αρκτος betekenen respectievelijk "buidel" en "beer". Het Latijnse cinereus betekent "askleurig"."Koala" komt uit het Dharuk, een uitgestorven aboriginaltaal die rond Sydney werd gesproken. Het zou zoiets betekenen als "drinkt niet", verwijzend naar het feit dat de koala zelden drinkt (zie onder).
  • Коа́ла (англ. Koala, лат. Phascolarctos cinereus) — передвигающееся по деревьям травоядное сумчатое, обитающее в Австралии. Единственный представитель семейства Коаловые.Коала обитает в прибрежных районах на востоке и юге Австралии, на территории от Аделаиды до южной части полуострова Кейп-Йорк, а также на острове Кенгуру, куда они были завезены в начале XX века. Также они распространены в регионах с достаточным количеством влаги для поддержки подходящих коалам лесов.
  • The koala (Phascolarctos cinereus or, inaccurately, koala bear) is an arboreal herbivorous marsupial native to Australia. It is the only extant representative of the family Phascolarctidae, and its closest living relatives are the wombats. The koala is found in coastal areas of the mainland's eastern and southern regions, inhabiting Queensland, New South Wales, Victoria and South Australia. It is easily recognisable by its stout, tailless body; round, fluffy ears; and large, spoon-shaped nose.
  • O coala (nome científico: Phascolarctos cinereus, do grego: phaskolos, bolsa + arktos, urso e do latim: cinereus, acinzentado) é um mamífero marsupial da família Phascolarctidae endêmico da Austrália. Originalmente era encontrado do norte de Queensland até o extremo sudeste da Austrália Meridional.Os coalas vivem em média 14 anos. Vivem em eucaliptos de onde tiram seu alimento. Passam em média 14 horas por dia dormindo e descansando, e o restante em busca de alimento.
  • Koala (Phascolarctos cinereus) adalah salah satu binatang berkantung (marsupial) khas dari Australia dan merupakan wakil satu-satunya dari keluarga Phascolarctidae.Pada umumnya, banyak dikatakan bahwa kata koala berasal dari bahasa Australia pribumi yang berarti tidak minum.
rdfs:label
  • Koala
  • Coala
  • Coala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala
  • Koala medvídkovitý
  • Phascolarctos cinereus
  • Phascolarctos cinereus
  • Коала
  • Коала
  • コアラ
  • 코알라
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageDisambiguates of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is prop-fr:aVoir of
is skos:subject of
is foaf:primaryTopic of