La Sterne pierregarin (Sterna hirundo), aussi connue sous les noms d'estorlet, de goélette ou d'hirondelle de mer, est une espèce d'oiseau de la famille des laridés.Selon le grand dictionnaire terminologique, l'« estorlet » ou la « Sterne pierregarin » hiverne sur les rives du golfe du Mexique et du sud de la Floride, jusqu'en Amérique centrale. Au début de chaque printemps, les colonies reviennent occuper leurs aires de nidification de l'hémisphère Nord.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • La Sterne pierregarin (Sterna hirundo), aussi connue sous les noms d'estorlet, de goélette ou d'hirondelle de mer, est une espèce d'oiseau de la famille des laridés.Selon le grand dictionnaire terminologique, l'« estorlet » ou la « Sterne pierregarin » hiverne sur les rives du golfe du Mexique et du sud de la Floride, jusqu'en Amérique centrale. Au début de chaque printemps, les colonies reviennent occuper leurs aires de nidification de l'hémisphère Nord. Dans le golfe du Saint-Laurent, les plus grosses concentrations de sternes pierregarin se trouvent dans l'archipel de Mingan, aux îles de la Madeleine et dans la zone comprise entre l'île à la Brume et les îles Sainte-Marie. On en trouve aussi en Gaspésie, dont la colonie de Carleton-sur-Mer.
  • Речната рибарка (Sterna hirundo) е птица от семейство Чайкови (Laridae). Среща се и в България.
  • Dara-laut Biasa (Sterna hirundo) adalah burung laut dari keluarga Dara laut Sternidae.
  • De visdief (Sterna hirundo) is een vogel uit de familie van de sterns (Sternidae). De visdief is een tweelingsoort van de noordse stern, S. paradisaea. Of beter gezegd een zustersoort van zowel de noordse stern als de Dougalls stern (S. dougallii).
  • A küszvágó csér (Sterna hirundo) a madarak osztályának a lilealakúak (Charadriiformes) rendjébe és a csérfélék (Sterniidae) családjába tartozó faj.
  • El charrán común o golondrina de mar (Sterna hirundo) es una especie de ave Charadriiforme de la familia Sternidae. Es un ave marina de distribución circumpolar en regiones templadas y subárticas de Europa, Asia, este y centro de Norteamérica. Es un gran migrador, pasando el invierno en océanos tropicales y subtropicales.
  • La sterna comune (Sterna hirundo Linnaeus 1758), è un uccello della sottofamiglia Sterninae nella famiglia Laridae. È conosciuta anche come rondine di mare per il suo modo di volare particolarmente agile. È una delle sterne più abbondanti e si caratterizza per i tuffi spettacolari che è in grado di fare durante il volo di foraggiamento. La sua notevole abilità di manovra in volo è dovuta alla lunga coda forcuta.
  • Bayağı sumru (Sterna hirundo), sumrugiller (Sternidae) familyasından bir kuş türü.Kuvvetle göçmendir, astropikal ve tropikal okyanuslarda kışı geçirirler. Bazen deniz kırlangıcı olarak bilinirler. Orta büyüklükte bir sumru olup büyüklükleri 34-37 cm, kanat açıklıkları ise 70-80 cmdir. İnce keskin gagası, koyu bir uçla kırmızıdır. Uzunca bacakları kırmızıdır. Kışın alın ve alt parçalar beyazdır.Bu tür, çoğunlukla uygun tatlısu göllerinde iç bölgelerde ve kıyılar ve adalarda kolonilerde görülür. 2-4 yumurta bırakırlar.
  • アジサシ(鯵刺、学名:Sterna hirundo)とは、チドリ目カモメ科に分類される鳥類の一種である。
  • Rybák obecný (Sterna hirundo) je středně velký druh rybáka. Dospělí ptáci mají černou čepičku a červený zobák s černou špičkou. Výrazný je rovněž hluboce vykrojený ocas.Hnízdí v mírném pásmu severní polokoule mimo západní Severní Ameriku; hnízdí také v České republice. V zimě táhne většina ptáků na jižní polokouli na jih po Argentinu, jižní Afriku a Austrálii V naší republice hnízdí především na březích rybníků, nebo i na ostrůvcích.VelikostDélka: 34-37 cm.Rozpětí: 70-80 cm.Hmotnost: 90-175 g.PopisŠat svatební - černá čepička zasahuje od čela na šíji a dolů pod oko a do příuší, dolní část hlavy, strany krku a celá spodina bílé, vrch těla, křídel a kostřec šedé. Ocasní krovky a ocas bílé, pera na ocase s šedým vnějším praporem, krajní s černým. Krajní ruční letky tmavošedé, ke konci do černa, na vnitřním praporu bílé. Zobák je červený s černou špicí(ta může u některých jedinců chybět), nohy červené.Šat prostý - jako svatební, ale bílé čelo, na zbytku čepičky někdy bílé skvrny. Tmavší přední křídelní krovky tvoří nevýraznou pásku, svrchní křídelní krovky a ocas někdy s nádechem do šeda. Zobák černý s červenou ploškou pod nozdrami a u kořene (může být i celý černý), nohy tmavěji červené.Šat mláďat - jako šat prostý, ale čelo s hnědým skvrněním, i zbytek čepičky promísem s hnědou. Pera hřbetu a krovky s hnědorezavými koncovými skvrnami, přední krovky téměř černé - tvoří výraznou pásku na předním okraji křídla. Letky tmavošedé, loketní se světlejšími špičkami, kostřec a ocas šedavé, rýdovací pera mají tmavší okraje. Zobák masový nebo žlutooranžový s černou špičkou (postupně tmavne), nohy růžové až žlutooranžové.Šat 1.roku - jako šat prostý, na vrchu těla ještě zůstávají některá pera z šatu mláďat.
  • Rybitwa rzeczna, rybitwa zwyczajna (Sterna hirundo) – gatunek średniego ptaka wędrownego z rodziny mewowatych (Laridae). Zamieszkuje większość Eurazji i Ameryki Północnej oraz północną i północno-zachodnią Afrykę. Wędrowna, przeloty w IV - V i VII - IX. Zimuje w Afryce. W Polsce nieliczny ptak lęgowy na niżu. Lokalnie, na nieuregulowanych odcinkach dużych rzek, może być liczna. Całkowitą liczebność szacuje się na 4000-4500 par.
  • Se procura o garajau-comum europeu, veja Thalasseus sandvicensis.Sterna hirundo L., conhecida pelo nome comum de andorinha-do-mar-comum, gaivina ou garajau (nos Açores e Madeira), é uma espécie de ave costeira, pequena, ágil e graciosa, com bico e patas de cor avermelhada e cauda bifurcada que pode ser encontrada tanto em alto-mar como a pescar em águas costeiras e interiores. A espécie é migratória e tem uma distribuição geográfica extensa e descontínua em torno do Hemisfério Norte, abrangendo a América do Norte (costa leste), a Europa e Ásia Central. No inverno boreal migra para o Hemisfério Sul, sendo comum nas costas do Brasil.
  • Речная крачка, или обыкновенная крачка (лат. Sterna hirundo) — птица из семейства крачковых (Sternidae).
  • Die Fluss-Seeschwalbe (Sterna hirundo) ist eine Vogelart aus der Familie der Seeschwalben (Sternidae). Sie ist in Mitteleuropa ein verbreiteter, aber nicht sehr häufiger Brut- und Sommervogel. Während der Zugzeiten können im mitteleuropäischen Raum außerdem viele Durchzügler beobachtet werden. Es werden vier Unterarten unterschieden.
  • Txenada arrunta (Sterna hirundo) sternidae familiako hegazti zangaluzea da.Europa, Asia eta Ipar Amerika ko eskualde azpiartiko eta epeletan bizi den hegazti hau urtero eskualde tropikaletara migratzen da neguan.
  • 제비갈매기는 호숫가, 늪지 주변 갈대숲, 개펄, 매립지에 사는 도요목 갈매기이다. 몸길이는 약 35.5cm이고, 날개 길이는 70~81cm이다.
  • El xatrac comú o xatrac d'albufera (Sterna hirundo) és un ocell de l'ordre dels caradriformes, semblant al xatrac becllarg però una mica més petit, que pot arribar a tindre una longevitat de 23 anys.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 230827 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 7150 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 38 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 107263535 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
dcterms:subject
rdfs:comment
  • La Sterne pierregarin (Sterna hirundo), aussi connue sous les noms d'estorlet, de goélette ou d'hirondelle de mer, est une espèce d'oiseau de la famille des laridés.Selon le grand dictionnaire terminologique, l'« estorlet » ou la « Sterne pierregarin » hiverne sur les rives du golfe du Mexique et du sud de la Floride, jusqu'en Amérique centrale. Au début de chaque printemps, les colonies reviennent occuper leurs aires de nidification de l'hémisphère Nord.
  • Речната рибарка (Sterna hirundo) е птица от семейство Чайкови (Laridae). Среща се и в България.
  • Dara-laut Biasa (Sterna hirundo) adalah burung laut dari keluarga Dara laut Sternidae.
  • De visdief (Sterna hirundo) is een vogel uit de familie van de sterns (Sternidae). De visdief is een tweelingsoort van de noordse stern, S. paradisaea. Of beter gezegd een zustersoort van zowel de noordse stern als de Dougalls stern (S. dougallii).
  • A küszvágó csér (Sterna hirundo) a madarak osztályának a lilealakúak (Charadriiformes) rendjébe és a csérfélék (Sterniidae) családjába tartozó faj.
  • El charrán común o golondrina de mar (Sterna hirundo) es una especie de ave Charadriiforme de la familia Sternidae. Es un ave marina de distribución circumpolar en regiones templadas y subárticas de Europa, Asia, este y centro de Norteamérica. Es un gran migrador, pasando el invierno en océanos tropicales y subtropicales.
  • La sterna comune (Sterna hirundo Linnaeus 1758), è un uccello della sottofamiglia Sterninae nella famiglia Laridae. È conosciuta anche come rondine di mare per il suo modo di volare particolarmente agile. È una delle sterne più abbondanti e si caratterizza per i tuffi spettacolari che è in grado di fare durante il volo di foraggiamento. La sua notevole abilità di manovra in volo è dovuta alla lunga coda forcuta.
  • アジサシ(鯵刺、学名:Sterna hirundo)とは、チドリ目カモメ科に分類される鳥類の一種である。
  • Rybitwa rzeczna, rybitwa zwyczajna (Sterna hirundo) – gatunek średniego ptaka wędrownego z rodziny mewowatych (Laridae). Zamieszkuje większość Eurazji i Ameryki Północnej oraz północną i północno-zachodnią Afrykę. Wędrowna, przeloty w IV - V i VII - IX. Zimuje w Afryce. W Polsce nieliczny ptak lęgowy na niżu. Lokalnie, na nieuregulowanych odcinkach dużych rzek, może być liczna. Całkowitą liczebność szacuje się na 4000-4500 par.
  • Речная крачка, или обыкновенная крачка (лат. Sterna hirundo) — птица из семейства крачковых (Sternidae).
  • Die Fluss-Seeschwalbe (Sterna hirundo) ist eine Vogelart aus der Familie der Seeschwalben (Sternidae). Sie ist in Mitteleuropa ein verbreiteter, aber nicht sehr häufiger Brut- und Sommervogel. Während der Zugzeiten können im mitteleuropäischen Raum außerdem viele Durchzügler beobachtet werden. Es werden vier Unterarten unterschieden.
  • Txenada arrunta (Sterna hirundo) sternidae familiako hegazti zangaluzea da.Europa, Asia eta Ipar Amerika ko eskualde azpiartiko eta epeletan bizi den hegazti hau urtero eskualde tropikaletara migratzen da neguan.
  • 제비갈매기는 호숫가, 늪지 주변 갈대숲, 개펄, 매립지에 사는 도요목 갈매기이다. 몸길이는 약 35.5cm이고, 날개 길이는 70~81cm이다.
  • El xatrac comú o xatrac d'albufera (Sterna hirundo) és un ocell de l'ordre dels caradriformes, semblant al xatrac becllarg però una mica més petit, que pot arribar a tindre una longevitat de 23 anys.
  • Se procura o garajau-comum europeu, veja Thalasseus sandvicensis.Sterna hirundo L., conhecida pelo nome comum de andorinha-do-mar-comum, gaivina ou garajau (nos Açores e Madeira), é uma espécie de ave costeira, pequena, ágil e graciosa, com bico e patas de cor avermelhada e cauda bifurcada que pode ser encontrada tanto em alto-mar como a pescar em águas costeiras e interiores.
  • Bayağı sumru (Sterna hirundo), sumrugiller (Sternidae) familyasından bir kuş türü.Kuvvetle göçmendir, astropikal ve tropikal okyanuslarda kışı geçirirler. Bazen deniz kırlangıcı olarak bilinirler. Orta büyüklükte bir sumru olup büyüklükleri 34-37 cm, kanat açıklıkları ise 70-80 cmdir. İnce keskin gagası, koyu bir uçla kırmızıdır. Uzunca bacakları kırmızıdır. Kışın alın ve alt parçalar beyazdır.Bu tür, çoğunlukla uygun tatlısu göllerinde iç bölgelerde ve kıyılar ve adalarda kolonilerde görülür.
  • Rybák obecný (Sterna hirundo) je středně velký druh rybáka. Dospělí ptáci mají černou čepičku a červený zobák s černou špičkou. Výrazný je rovněž hluboce vykrojený ocas.Hnízdí v mírném pásmu severní polokoule mimo západní Severní Ameriku; hnízdí také v České republice.
rdfs:label
  • Sterne pierregarin
  • Bayağı sumru
  • Common tern
  • Dara-laut biasa
  • Fluss-Seeschwalbe
  • Küszvágó csér
  • Rybitwa rzeczna
  • Rybák obecný
  • Sterna hirundo
  • Sterna hirundo
  • Sterna hirundo
  • Txenada arrunt
  • Visdief
  • Xatrac comú
  • Речна рибарка
  • Речная крачка
  • アジサシ
  • 제비갈매기
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of