La Sterne naine (Sternula albifrons) est une espèce d'oiseau de la famille des Laridae.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • La Sterne naine (Sternula albifrons) est une espèce d'oiseau de la famille des Laridae.
  • Rybitwa białoczelna (Sternula albifrons) – gatunek średniego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae).
  • Küçük sumru (Sterna albifrons), Sumrugiller (Sternidae) familyasından bir kuş türü.Bu kuş, ılımlı ve tropikal Avrupa ve Asya'nın kıyılar ve içerilerinde suyollarında görülür. Kuvvetle göçmendirler, astropikal ve tropikal okyanuslarda uzakta güneyde öyle ki Güney Afrika ve Avustralya'da kışı geçirirler. Kumlu veya çakıllı sahillerde ve adalarda kolonilerde görülürler. Yere iki-dört yumurta koyarlar. Bütün beyaz sumrular gibi, yuvasını ve yavruyu savunurlar ve davetsiz misafirlere saldırırlar.Küçük bir sumru olup, büyüklükleri 21–25 cm, kanat açıklıkları 41-47 cmdir. Onun ince keskin gagası siyah bir uçla sarıdır ve bacaklarıda sarıdır. Kışın alın daha geniş bir şekilde beyazdır, gaga siyahtır ve bacak soluklaşmıştır.
  • A kis csér (Sternula albifrons vagy Sterna albifrons) a csérfélék legkisebb testű hazai faja. A Sterna génuszt Bridge et al. (2005) javasolta két génuszra bontani, ők a kistestű fajokat a Sternula génuszba sorolják. A korábbi észak-amerikai (S. a. antillarum) és vörös-tengeri (S. a. saundersi) alfajokat ma már elkülönült fajnak tekintik.
  • El charrancito común (Sternula albifrons) es un ave de la famila Sternidae que se encuentra en Eurasia, África y Oceanía.
  • Dara-laut kecil (Sternula albifrons) atau (Sterna albifrons) adalah Burung laut yang berfamilia Sternidae atau dalam Bahasa Indonesianya, Dara laut. Dari awalnya, burung ini diletakkan pada genus Sterna, dimana sekarang ini terbatas pada jenis ukuran dara-laut putih besar (Bridge et al., 2005). Subspesies mereka ialah di Amerika Utara (S. a. antillarum), kemudian Laut Merah (S. a. saundersi) dan subspesies yang dianggap sekarang terpisah: Dara-laut Kerdil dan Dara-laut Saunders.
  • El xatrac menut (Sternula albifrons) és un ocell de l'ordre dels caradriformes i el més comú i el més petit dels xatracs. És també conegut com a llambritja menuda (a les Balears) o mongeta (al País Valencià)
  • Rybák malý (Sternula albifrons) je nejmenší druh rybáka. Dospělí ptáci mají černou čepičku s bílým čelem a žlutý zobák s černou špičkou. Hnízdí na pobřeží a podél velkých řek Evropy, Maroka a západní Asie po Indii. Je částečně tažný, zaletuje na jih až do jižní Afriky a Tasmánie. Nepravidelně zaletuje i do České republiky, kde bylo v roce 1995 prokázáno i hnízdění.
  • Ма́лая кра́чка (лат. Sterna albifrons) — самая мелкая из крачек.
  • コアジサシ(小鯵刺、学名:Sterna albifrons)は、チドリ目カモメ科に分類される鳥。
  • Txenada txikia (Sterna albifrons) sternidae familiako hegazti zangaluzea da.Europa eta Asiako eskualde epel eta tropikaletan bizi den hegazti hau urtero hegoaldeko Afrikara eta Australiara migratzen da neguan.
  • Белочелата рибарка (Sterna albifrons) е водолюбива птица от семейство Чайкови. Нарича се още Малка рибарка. Среща се и в България.
  • Il fraticello (Sternula albifrons, Pallas, 1764) è un uccello della sottofamiglia Sterninae, nella famiglia Laridae.
  • A andorinha-do-mar-anã (Sternula albifrons) é um dos mais pequenos membros da sua família. Nidifica na Europa e inverna em África.== Referências ==
  • De dwergstern (Sternula albifrons) is een zeevogel uit de familie van de meeuwen (Laridae) en de geslachtengroep sterns (Sternini).
  • Die Zwergseeschwalbe (Sterna albifrons) ist mit einem Gewicht von 45 g und einer Länge von 20 cm die kleinste und die in Mitteleuropa seltenste Seeschwalbe. Ihr Lebensraum sind Sandstrände und flache Kiesbänke der großen Flüsse. Früher erstreckte sich ihr Verbreitungsgebiet bis zum Bodensee. Heute leben im gesamten Wattgebiet noch ca. 650 Brutpaare mit abnehmender Tendenz.Das Gelege besteht aus bis zu drei Eiern, die in Sandmulden abgelegt werden. Nach 21 Tagen Brutdauer schlüpfen die Jungvögel, die als Nestflüchter innerhalb 24 Stunden das Nest verlassen. Ihre Flugfähigkeit erreichen sie nach 3 Wochen, werden aber noch wochenlang von den Elterntieren gefüttert, bis sie selbst im Sturzflug fischen können.Ihre Nahrungsgründe haben die Zwergseeschwalben in den Flachwasserbereichen vor der Küste; sie suchen aber auch in langsam fließenden Flüssen. Die Nahrung besteht aus kleinen Fischen, Krebstieren, Muscheln, Schnecken und gelegentlich auch aus Insekten.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 365719 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 2877 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 13 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 108404604 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
dcterms:subject
rdfs:comment
  • La Sterne naine (Sternula albifrons) est une espèce d'oiseau de la famille des Laridae.
  • Rybitwa białoczelna (Sternula albifrons) – gatunek średniego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae).
  • A kis csér (Sternula albifrons vagy Sterna albifrons) a csérfélék legkisebb testű hazai faja. A Sterna génuszt Bridge et al. (2005) javasolta két génuszra bontani, ők a kistestű fajokat a Sternula génuszba sorolják. A korábbi észak-amerikai (S. a. antillarum) és vörös-tengeri (S. a. saundersi) alfajokat ma már elkülönült fajnak tekintik.
  • El charrancito común (Sternula albifrons) es un ave de la famila Sternidae que se encuentra en Eurasia, África y Oceanía.
  • Dara-laut kecil (Sternula albifrons) atau (Sterna albifrons) adalah Burung laut yang berfamilia Sternidae atau dalam Bahasa Indonesianya, Dara laut. Dari awalnya, burung ini diletakkan pada genus Sterna, dimana sekarang ini terbatas pada jenis ukuran dara-laut putih besar (Bridge et al., 2005). Subspesies mereka ialah di Amerika Utara (S. a. antillarum), kemudian Laut Merah (S. a. saundersi) dan subspesies yang dianggap sekarang terpisah: Dara-laut Kerdil dan Dara-laut Saunders.
  • El xatrac menut (Sternula albifrons) és un ocell de l'ordre dels caradriformes i el més comú i el més petit dels xatracs. És també conegut com a llambritja menuda (a les Balears) o mongeta (al País Valencià)
  • Rybák malý (Sternula albifrons) je nejmenší druh rybáka. Dospělí ptáci mají černou čepičku s bílým čelem a žlutý zobák s černou špičkou. Hnízdí na pobřeží a podél velkých řek Evropy, Maroka a západní Asie po Indii. Je částečně tažný, zaletuje na jih až do jižní Afriky a Tasmánie. Nepravidelně zaletuje i do České republiky, kde bylo v roce 1995 prokázáno i hnízdění.
  • Ма́лая кра́чка (лат. Sterna albifrons) — самая мелкая из крачек.
  • コアジサシ(小鯵刺、学名:Sterna albifrons)は、チドリ目カモメ科に分類される鳥。
  • Txenada txikia (Sterna albifrons) sternidae familiako hegazti zangaluzea da.Europa eta Asiako eskualde epel eta tropikaletan bizi den hegazti hau urtero hegoaldeko Afrikara eta Australiara migratzen da neguan.
  • Белочелата рибарка (Sterna albifrons) е водолюбива птица от семейство Чайкови. Нарича се още Малка рибарка. Среща се и в България.
  • Il fraticello (Sternula albifrons, Pallas, 1764) è un uccello della sottofamiglia Sterninae, nella famiglia Laridae.
  • A andorinha-do-mar-anã (Sternula albifrons) é um dos mais pequenos membros da sua família. Nidifica na Europa e inverna em África.== Referências ==
  • De dwergstern (Sternula albifrons) is een zeevogel uit de familie van de meeuwen (Laridae) en de geslachtengroep sterns (Sternini).
  • Die Zwergseeschwalbe (Sterna albifrons) ist mit einem Gewicht von 45 g und einer Länge von 20 cm die kleinste und die in Mitteleuropa seltenste Seeschwalbe. Ihr Lebensraum sind Sandstrände und flache Kiesbänke der großen Flüsse. Früher erstreckte sich ihr Verbreitungsgebiet bis zum Bodensee. Heute leben im gesamten Wattgebiet noch ca. 650 Brutpaare mit abnehmender Tendenz.Das Gelege besteht aus bis zu drei Eiern, die in Sandmulden abgelegt werden.
  • Küçük sumru (Sterna albifrons), Sumrugiller (Sternidae) familyasından bir kuş türü.Bu kuş, ılımlı ve tropikal Avrupa ve Asya'nın kıyılar ve içerilerinde suyollarında görülür. Kuvvetle göçmendirler, astropikal ve tropikal okyanuslarda uzakta güneyde öyle ki Güney Afrika ve Avustralya'da kışı geçirirler. Kumlu veya çakıllı sahillerde ve adalarda kolonilerde görülürler. Yere iki-dört yumurta koyarlar.
rdfs:label
  • Sterne naine
  • Andorinha-do-mar-anã
  • Dara-laut kecil
  • Dwergstern
  • Kis csér
  • Küçük sumru
  • Little tern
  • Rybitwa białoczelna
  • Rybák malý
  • Sternula albifrons
  • Sternula albifrons
  • Txenada txiki
  • Xatrac menut
  • Zwergseeschwalbe
  • Белочела рибарка
  • Малая крачка
  • コアジサシ
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of