Le Rougequeue noir (Phoenicurus ochruros, S.G. Gmelin, 1774) est une espèce de petit passereau partiellement migrateur très répandu, de la famille des muscicapidés. On l'appelle également rossignol des murailles ou queue rousse.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Le Rougequeue noir (Phoenicurus ochruros, S.G. Gmelin, 1774) est une espèce de petit passereau partiellement migrateur très répandu, de la famille des muscicapidés. On l'appelle également rossignol des murailles ou queue rousse.
  • Buztangorri iluna (Phoenicurus ochruros) muscicapidae familiako hegazti paseriformea da, hego eta erdialdeko Europan, ipar-mendebaldeko Afrikan eta Asian bizi dena.
  • Rehek domácí (Phoenicurus ochruros) je malý tažný pták z řádu pěvců. Lidově bývá nazýván kominíček nebo čermáček.
  • El colirrojo tizón (Phoenicurus ochruros) es una especie de ave paseriforme de la familia Muscicapidae. Es común en jardines de pueblos y ciudades; suele encontrarse, en medios más naturalizados, en laderas rocosas con piedras y peñascos. Se trata de un ave de 14 cm de longitud y 24 cm de envergadura, de color negro con una cola de tono rojizo-anaranjado en los machos, en primavera; en hembras e inmaduros, el color es gris, más pálido. Posee un comportamiento característico de oscilación de la cola cuando percha sobre tejados y muros.Su voz es un reclamo duro, chirriante, inconfundible.Su nido es herbáceo, en huecos de edificios, cornisas o acantilados. Pone de cuatro a seis huevos en dos nidadas, de mayo a julio.Se alimenta de insectos, bayas y semillas que recoge del suelo, lanzándose sobre ellas desde la percha.Se distribuye en la mayor parte de Europa, donde cría, salvo en Islandia.
  • クロジョウビタキ(学名:Phoenicurus ochruros) は、スズメ目ヒタキ科(ヒタキ科ごと移行してツグミ科として分類されることもある)に分類される鳥類の一種である。ジョウビタキの仲間。名前の由来は、黒いジョウビタキの意。
  • Il codirosso spazzacamino (Phoenicurus ochruros (S.G.Gmelin, 1774)) è un piccolo uccello passeriforme che appartiene alla famiglia dei Muscicapidi.
  • Горихво́стка-черну́шка (лат. Phoenicurus ochruros) — мелкая певчая птица из семейства мухоловковых, распространённая в Европе и Центральной Азии. Несколько меньше воробья, выделяется прежде всего тёмным оперением большей части тела и ржавчато-оранжевым хвостом. Некогда обитательница исключительно высокогорья, начиная примерно с середины XVII века часто селится далеко за пределами первоначального природного ареала, в том числе и рядом с жильём человека. На территории России 3 изолированные друг от друга области распространения: горные районы Южной Сибири, Большого Кавказа, а также равнины запада европейской части, где птица начала гнездиться относительно недавно.Питается в основном мелкими беспозвоночными, которых ловит на земле и на лету, а также их личинками и ягодами. В дикой природе гнездится в горах: в скалистых нишах, на уступах обрывов, на склонах с россыпью гальки. В населённых пунктах отдаёт предпочтение промышленным и строительным зонам, открытым местностям с отдельными постройками вроде заводских труб или куполов церквей.
  • Домашната червеноопашка (Phoenicurus ochruros ) е птица от семейство Мухоловкови . Среща се и в България.
  • Kara kızılkuyruk (Phoenicurus ochruros), sinekkapangiller (Muscicapidae) familyasından bir kızılkuyruk türü.
  • Kopciuszek zwyczajny, kopciuszek (Phoenicurus ochruros) – gatunek małego ptaka wędrownego z rodziny muchołówkowatych (Muscicapidae).
  • A házi rozsdafarkú (Phoenicurus ochruros) a madarak osztályának a verébalakúak (Passeriformes) rendjéhez és a légykapófélék (Muscicapidae) családjához tartozó faj.
  • Der Hausrotschwanz (Phoenicurus ochruros) ist eine Singvogelart aus der Familie der Fliegenschnäpper (Muscicapidae). Er ist etwas kleiner als der Haussperling und vor allem an seinem rostorangen Schwanz und dem ansonsten dunklen Gefieder zu erkennen.Hausrotschwänze sind Nischenbrüter und waren ursprünglich ausschließlich im Gebirge beheimatet. Erst seit ungefähr 250 Jahren ist die Art im Tiefland verbreitet und auch in Siedlungsgebieten in der Nähe des Menschen anzutreffen. Die Nahrung besteht hauptsächlich aus Insekten, die von einer Warte aus meist am Boden, seltener auch in der Luft gefangen werden. Der Gesang des Hausrotschwanzes ist charakteristisch, da der Mittelteil eher einem kratzenden Geräusch ähnelt. Er zählt tageszeitlich zu den ersten gesangsaktiven Vögeln.Die Hausrotschwänze West- und Mitteleuropas sind Kurzstreckenzieher und überwintern vorwiegend im Mittelmeerraum. Sie verlassen dabei als eine der letzten wegziehenden Arten das Brutgebiet und kehren früh im Jahr bereits zurück. Der Hausrotschwanz wird als ungefährdet eingestuft und gehört zu den Singvogelarten, deren Bestände in Europa in den letzten Jahren leicht zugenommen haben.
  • De zwarte roodstaart (Phoenicurus ochruros) is een trekvogel en komt vanaf half maart tot oktober in Nederland en Vlaanderen voor in stedelijke gebieden. Een enkeling blijft overwinteren.
  • O Rabirruivo-preto (Phoenicurus ochruros) é um pássaro comum em jardins de áreas urbanas; em ambientes campestres encontra-se em encostas rochosas.
  • La cotxa fumada (Phoenicurus ochruros) és un ocell de l'ordre dels passeriformes que cria a l'Europa Central i meridional. Les poblacions septentrionals d'aquest ocell hivernen a l'Àfrica del Nord i al sud d'Europa. Mesura 14 cm. En el mascle s'aprecia un contrast entre el carpó i la cua vermells i la resta del cos fosca, que a l'hivern s'aclareix una mica. Té unes taques alars blanques. La femella és, en general, de color clar.Menja insectes, aràcnids i baies.Als Països Catalans a l'estiu viu sobretot a les roques dels cims del Pirineu, però també s'ha anat adaptant a les construccions enrunades o abandonades situades en llocs diversos (fins i tot, a Barcelona ciutat, on ha criat a Montjuïc i el parc de la Creueta del Coll), i se'l pot veure en molts llocs del País Valencià i Catalunya. Tots aquests llocs són susceptibles de ser emprats com a talaia per cantar i com a emplaçament del seu niu.En migració o a l'hivern es troba en qualsevol indret rocallós. Als Països Catalans, a les poblacions sedentàries s'hi afegeixen els migrants transpirinencs i es pot trobar a tot el territori, incloent les Balears, i a Catalunya la màxima abundància es desplaça del Pirineu a les comarques costaneres.Construeix un niu amb herbes, molsa i arrels, on la femella covarà 4 o 6 ous durant l'abril-juliol. Ho farà durant 12-13 dies, al terme dels quals naixeran els pollets, que deixaran el niu als 18-19 dies, després d'ésser alimentats per ambdós pares. A voltes fan dues cries.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 315408 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 10636 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 50 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 110260338 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:année
  • 1986 (xsd:integer)
prop-fr:cnuméro
  • 14219200 (xsd:integer)
prop-fr:collection
  • La Nature à livre ouvert
prop-fr:commons
  • Phoenicurus_ochruros
prop-fr:format
  • ×
prop-fr:isbn
  • 2 (xsd:integer)
prop-fr:langue
  • fr
prop-fr:lienÉditeur
  • Gründ
prop-fr:lieu
  • Paris
prop-fr:nom
  • Félix
  • Rouge-queue noir
prop-fr:pagesTotales
  • 320 (xsd:integer)
prop-fr:passage
  • 261 (xsd:integer)
prop-fr:prénom
  • Jiří
prop-fr:titre
  • Oiseaux des Pays d'Europe
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wikispecies
  • Phoenicurus ochruros
prop-fr:éditeur
  • Gründ
prop-fr:édition
  • 17 (xsd:integer)
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Le Rougequeue noir (Phoenicurus ochruros, S.G. Gmelin, 1774) est une espèce de petit passereau partiellement migrateur très répandu, de la famille des muscicapidés. On l'appelle également rossignol des murailles ou queue rousse.
  • Buztangorri iluna (Phoenicurus ochruros) muscicapidae familiako hegazti paseriformea da, hego eta erdialdeko Europan, ipar-mendebaldeko Afrikan eta Asian bizi dena.
  • Rehek domácí (Phoenicurus ochruros) je malý tažný pták z řádu pěvců. Lidově bývá nazýván kominíček nebo čermáček.
  • クロジョウビタキ(学名:Phoenicurus ochruros) は、スズメ目ヒタキ科(ヒタキ科ごと移行してツグミ科として分類されることもある)に分類される鳥類の一種である。ジョウビタキの仲間。名前の由来は、黒いジョウビタキの意。
  • Il codirosso spazzacamino (Phoenicurus ochruros (S.G.Gmelin, 1774)) è un piccolo uccello passeriforme che appartiene alla famiglia dei Muscicapidi.
  • Домашната червеноопашка (Phoenicurus ochruros ) е птица от семейство Мухоловкови . Среща се и в България.
  • Kara kızılkuyruk (Phoenicurus ochruros), sinekkapangiller (Muscicapidae) familyasından bir kızılkuyruk türü.
  • Kopciuszek zwyczajny, kopciuszek (Phoenicurus ochruros) – gatunek małego ptaka wędrownego z rodziny muchołówkowatych (Muscicapidae).
  • A házi rozsdafarkú (Phoenicurus ochruros) a madarak osztályának a verébalakúak (Passeriformes) rendjéhez és a légykapófélék (Muscicapidae) családjához tartozó faj.
  • De zwarte roodstaart (Phoenicurus ochruros) is een trekvogel en komt vanaf half maart tot oktober in Nederland en Vlaanderen voor in stedelijke gebieden. Een enkeling blijft overwinteren.
  • O Rabirruivo-preto (Phoenicurus ochruros) é um pássaro comum em jardins de áreas urbanas; em ambientes campestres encontra-se em encostas rochosas.
  • Горихво́стка-черну́шка (лат. Phoenicurus ochruros) — мелкая певчая птица из семейства мухоловковых, распространённая в Европе и Центральной Азии. Несколько меньше воробья, выделяется прежде всего тёмным оперением большей части тела и ржавчато-оранжевым хвостом. Некогда обитательница исключительно высокогорья, начиная примерно с середины XVII века часто селится далеко за пределами первоначального природного ареала, в том числе и рядом с жильём человека.
  • La cotxa fumada (Phoenicurus ochruros) és un ocell de l'ordre dels passeriformes que cria a l'Europa Central i meridional. Les poblacions septentrionals d'aquest ocell hivernen a l'Àfrica del Nord i al sud d'Europa. Mesura 14 cm. En el mascle s'aprecia un contrast entre el carpó i la cua vermells i la resta del cos fosca, que a l'hivern s'aclareix una mica. Té unes taques alars blanques.
  • Der Hausrotschwanz (Phoenicurus ochruros) ist eine Singvogelart aus der Familie der Fliegenschnäpper (Muscicapidae). Er ist etwas kleiner als der Haussperling und vor allem an seinem rostorangen Schwanz und dem ansonsten dunklen Gefieder zu erkennen.Hausrotschwänze sind Nischenbrüter und waren ursprünglich ausschließlich im Gebirge beheimatet. Erst seit ungefähr 250 Jahren ist die Art im Tiefland verbreitet und auch in Siedlungsgebieten in der Nähe des Menschen anzutreffen.
  • El colirrojo tizón (Phoenicurus ochruros) es una especie de ave paseriforme de la familia Muscicapidae. Es común en jardines de pueblos y ciudades; suele encontrarse, en medios más naturalizados, en laderas rocosas con piedras y peñascos. Se trata de un ave de 14 cm de longitud y 24 cm de envergadura, de color negro con una cola de tono rojizo-anaranjado en los machos, en primavera; en hembras e inmaduros, el color es gris, más pálido.
rdfs:label
  • Rougequeue noir
  • Black redstart
  • Buztangorri ilun
  • Cotxa fumada
  • Hausrotschwanz
  • Házi rozsdafarkú
  • Kara kızılkuyruk
  • Kopciuszek zwyczajny
  • Phoenicurus ochruros
  • Phoenicurus ochruros
  • Rabirruivo-preto
  • Rehek domácí
  • Zwarte roodstaart
  • Горихвостка-чернушка
  • Домашна червеноопашка
  • クロジョウビタキ
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of