Carpodacus roseusLe Roselin rose(Carpodacus roseus) est une espèce de passereau de la famille des Fringillidae.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Carpodacus roseusLe Roselin rose(Carpodacus roseus) est une espèce de passereau de la famille des Fringillidae.
  • De Pallas' roodmus (Carpodacus roseus) is een zangvogel uit de familie Fringillidae (Vinkachtigen).
  • Der Rosengimpel (Carpodacus roseus) ist ein Singvogel aus der Familie der Finken. Er besiedelt vorwiegend bewaldete Bergregionen der Taiga im südlichen Mittelsibirien. Die nördlichen und mittleren Populationen ziehen im Winter in südlichere Gebiete.
  • Сибирская чечевица (лат. Carpodacus roseus) — птица семейства вьюрковых.
  • A rózsás pirók (Carpodacus roseus) a madarak osztályának verébalakúak (Passeriformes) rendjébe és a pintyfélék (Fringillidae) családjába tartozó faj.
  • オオマシコ(大猿子、学名:Carpodacus roseus)は、スズメ目アトリ科に分類される鳥類の一種である。
  • Сибирската чинка (Carpodacus roseus) е вид дребна пойна птица от семейство Чинкови. Обитава гористи местности в Русия (предимно в Среден и Източен Сибир), Казахстан, Монголия, Китай, Северна и Южна Корея. Отделни екземпляри се срещат и в Източна и Средна Европа.Мъжките на сибирската чинка са оцветени в пурпурно-розово със сребристи пера на главата. Женските са кафяви, с розов оттенък. Песните на този вид са тихи, състоящи се от многократно повтаряне на кратки позивни сигнали.
  • Carpodacus roseus Carpodacus generoko animalia da. Hegaztien barruko Fringillidae familian sailkatua dago.
  • Carpodacus roseus é uma espécie de ave da família Fringillidae.Pode ser encontrada nos seguintes países: Austria, China, Dinamarca, Hungria, Japão, Cazaquistão, Coreia do Norte, Coreia do Sul, Mongolia e Rússia.Os seus habitats naturais são: florestas boreais e matagal boreal.
  • El pinsà rosat (Carpodacus roseus) és un ocell de la família dels fringíl·lids (Fringillidae) que habita boscos de coníferes de Sibèria, illa Sakhalín, i nord de Mongòlia. Arribant en hivern fins a la Xina, Corea i Japó.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 4137478 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 4149 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 26 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 110260325 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:commons
  • Category:Carpodacus roseus
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wikispecies
  • Carpodacus roseus
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Carpodacus roseusLe Roselin rose(Carpodacus roseus) est une espèce de passereau de la famille des Fringillidae.
  • De Pallas' roodmus (Carpodacus roseus) is een zangvogel uit de familie Fringillidae (Vinkachtigen).
  • Der Rosengimpel (Carpodacus roseus) ist ein Singvogel aus der Familie der Finken. Er besiedelt vorwiegend bewaldete Bergregionen der Taiga im südlichen Mittelsibirien. Die nördlichen und mittleren Populationen ziehen im Winter in südlichere Gebiete.
  • Сибирская чечевица (лат. Carpodacus roseus) — птица семейства вьюрковых.
  • A rózsás pirók (Carpodacus roseus) a madarak osztályának verébalakúak (Passeriformes) rendjébe és a pintyfélék (Fringillidae) családjába tartozó faj.
  • オオマシコ(大猿子、学名:Carpodacus roseus)は、スズメ目アトリ科に分類される鳥類の一種である。
  • Сибирската чинка (Carpodacus roseus) е вид дребна пойна птица от семейство Чинкови. Обитава гористи местности в Русия (предимно в Среден и Източен Сибир), Казахстан, Монголия, Китай, Северна и Южна Корея. Отделни екземпляри се срещат и в Източна и Средна Европа.Мъжките на сибирската чинка са оцветени в пурпурно-розово със сребристи пера на главата. Женските са кафяви, с розов оттенък. Песните на този вид са тихи, състоящи се от многократно повтаряне на кратки позивни сигнали.
  • Carpodacus roseus Carpodacus generoko animalia da. Hegaztien barruko Fringillidae familian sailkatua dago.
  • Carpodacus roseus é uma espécie de ave da família Fringillidae.Pode ser encontrada nos seguintes países: Austria, China, Dinamarca, Hungria, Japão, Cazaquistão, Coreia do Norte, Coreia do Sul, Mongolia e Rússia.Os seus habitats naturais são: florestas boreais e matagal boreal.
  • El pinsà rosat (Carpodacus roseus) és un ocell de la família dels fringíl·lids (Fringillidae) que habita boscos de coníferes de Sibèria, illa Sakhalín, i nord de Mongòlia. Arribant en hivern fins a la Xina, Corea i Japó.
rdfs:label
  • Roselin rose
  • Carpodacus roseus
  • Carpodacus roseus
  • Pallas' roodmus
  • Pinsà rosat
  • Rosengimpel
  • Rózsás pirók
  • Сибирска чинка
  • Сибирская чечевица
  • オオマシコ
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of