Le phalanger volant (Petaurus breviceps), aussi appelé par son terme anglais Sugar Glider, parfois traduit par planeur à sucre, sucre volant, voire sucre planant (!), est un petit opossum planeur originaire d'Australie de l'est et du nord, de la Nouvelle-Guinée et de l'archipel Bismarck, également introduit en Tasmanie.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Le phalanger volant (Petaurus breviceps), aussi appelé par son terme anglais Sugar Glider, parfois traduit par planeur à sucre, sucre volant, voire sucre planant (!), est un petit opossum planeur originaire d'Australie de l'est et du nord, de la Nouvelle-Guinée et de l'archipel Bismarck, également introduit en Tasmanie.
  • Petaurus breviceps, conhecido vulgarmente como petauro-do-açúcar, é uma pequena espécie de possum planador, originária do Leste e Norte da Austrália, da Nova Guiné e do Arquipélago de Bismarck.Trata-se de um animal onívoro já que se alimenta de insetos e seiva de plantas.Sua habilidade em planar se deve à existência de uma membrana que liga seus braços às suas pernas formando uma espécie de "asa".Atualmente tem sido adotado como animal de estimação.Esse animal também pode ser encontrado na Tasmânia, onde foi introduzido.
  • The sugar glider (Petaurus breviceps) is a small, omnivorous, arboreal and nocturnal gliding possum belonging to the marsupial infraclass.The common name refers to its preference for sugary nectarous foods and ability to glide through the air, much like a flying squirrel. Due to convergent evolution, they have very similar appearance and habits to the flying squirrel, but are not closely related. The scientific name, Petaurus breviceps, translates from Latin as "short-headed rope-dancer", a reference to their canopy acrobatics.The sugar glider is native to eastern and northern mainland Australia, and was introduced to Tasmania. It is also native to various islands in the region.
  • Захарна торбеста летяща катерица (Petaurus breviceps, нарича се още Захарен посум или само Захарна катерица) е торбест бозайник от семейство Petauridae.
  • Сахарная сумчатая летяга, или сахарный летающий поссум, или карликовая сумчатая летяга, или короткоголовая летающая белка (лат. Petaurus breviceps) — сумчатое млекопитающие семейства сумчатых летяг.
  • De suikereekhoorn (Petaurus breviceps) is een buideleekhoorn uit het geslacht der suikereekhoorns (Petaurus) die voorkomt in Australië en op Nieuw-Guinea. Het is een algemeen voorkomende, 's nachts actieve soort die net als andere suikereekhoorns in staat is tot zweefvluchten. De suikereekhoorn verschilt van andere soorten in de geringere grootte en de grijze of gelige kleur van de onderkant van het lichaam. Ondanks een oppervlakkig bezien soortgelijke lichaamsbouw zijn ze als buideldieren niet verwant aan de eekhoorns onder de knaagdieren.
  • Lotopałanka karłowata, lotopałanka krótkogłowa, workolot karłowaty (Petaurus breviceps) – gatunek torbacza z rodziny lotopałankowatych. Małe, stadne zwierzę nadrzewne, zamieszkujące Australię i Nową Gwineę. Charakteryzuje się obecnością długiego chwytnego ogona i fałdów skórnych stanowiących wystarczającą powierzchnię nośną dla lotu ślizgowego na odległość do 55 metrów. Długość ciała 11-15 cm Długość ogona 12-18 cm Masa ciała 90-130 g Ubarwienie grzbiet szary z czarnym pasmem pośrodku, biegnącym od nasady ogona do czoła, czarne obwódki wokół oczu, brzuch biały, ogon szary, z ciemną obwódką w pobliżu koniuszka Rozmnażanie ciąża trwa 21 dni, w miocie 2-3 młode Pożywienie słodki sok z pni akacji i figowców Inne nazwy ang. sugar possum, sugar glider=== Przypisy ===
  • Petaurus breviceps Petaurus generoko animalia da. Martsupialen barruko Diprotodontia ordeneko animalia da. Petauridae familian sailkatuta dago.
  • El petaure del sucre (Petaurus breviceps) pertany a un dels grups més antics dintre dels mamífers. Els petaures són animals nocturns i de costums arborícoles que s'inclouen en la mateixa subclasse dels marsupials.Un petaure esquirol adult mesura entre 13 i 18 cm des de la punta del morro a la base de la cua, la qual al seu torn és tan llarga com el cos. Els mascles solen ser una mica més grans i pesats que les femelles (115 - 160 g pels mascles i 100 - 130 g per a les femelles). Si se'ls cuida adequadament poden viure de 8 a 15 anys, essent lo més normal 10 - 12 anys. El petaure esquirol és, valgui la redundància, un animal molt semblat als esquirols voladors. Tenen el cap curt amb un morro de color rosa, amb grans ulls i orelles. La seva cua és gairebé tan llarga com el cos i està coberta per abundant pèl.Posseeixen una membrana a cada costat del cos que va des del cinquè dit de la mà fins al polze del peu que es denomina patagi. Aquesta membrana permet als petaures portar a terme una de les seves sorprenents capacitats. Poden planejar més de 50 m d'una branca d'un arbre a una altra, valent-se del patagi i de la cua per a dirigir-se. Els petaures també compten amb polzes oposats.El seu color de fons és gris platejat, amb una banda negra que va des del morro a la base de la cua. La zona ventral és de color blanc brut. Els ulls estan envoltats per un antifaç fosc. Les orelles i la seva base també estan perfilades en negre. El color dels petaures salvatges és marró a causa del fet que s'impregnen amb les restes de saba dels arbres i plantes a l'interior dels troncs dels quals dorm. Quan se'ls manté en captivitat recuperen el seu color gris original al mudar. Compten amb 2 glàndules que s'encarreguen de produir una substància fortament olorosa amb la qual el mascle dominant del grup marca el seu territori, objectes i membres del grup. Una d'elles està situada a la part superior del cap i l'altra a la regió ventral del coll, després de la barbeta. Hi ha descrites 7 subespècies de petaure esquirol i actualment ja hi ha animals albins disponibles. En la naturalesa viuen en grups de 6 a 10 individus, dormen en forats dels arbres o en nius formats per la vegetació i s'alimenten de pol·len, nèctar, insectes, fruita, mel i saba d'alguns arbres com l'acàcia o l'eucaliptus. Són originaris dels boscos de l'est i del sud d'Austràlia, a més a més de Nova Guinea.
  • A törpe erszényesmókus, kis siklóerszényes vagy cukormókus (Petaurus breviceps) az emlősök (Mammalia) osztályának az erszényesek (Marsupialia) alosztályágához, ezen belül a diprotodontia rendjéhez és az erszényesmókus-félék (Petauridae) családjához tartozó faj.
  • フクロモモンガ(Petaurus breviceps、Sugar Glider、シュガーグライダー)は、フクロモモンガ科フクロモモンガ属の哺乳類。
  • Vakoveverka létavá (Petaurus breviceps) je drobný vačnatec dlouhý něco přes třicet centimetrů, z toho téměř dvě třetiny délky připadají na ocas. Létací blána je natažená mezi posledním prstem přední končetiny po první prst končetiny zadní. Je aktivní hlavně přes noc, ve dne spí.
  • Der Kurzkopfgleitbeutler (Petaurus breviceps, auch Sugar Glider genannt) ist eine in Australien und Neuguinea verbreitete Art der Gleitbeutler (Petauridae). In manchen Regionen Australiens zählt er zu den häufigsten Säugetieren überhaupt, wird aber wegen seiner nächtlichen Lebensweise trotzdem nur selten gesehen.
  • El petauro del azúcar (Petaurus breviceps), también denominado comúnmente falangero del azúcar, es un mamífero diprotodonto de la familia Petauridae. Son animales nocturnos y de costumbres arborícolas. Debe su nombre común a su preferencia por los alimentos azucarados.
  • Il petauro dello zucchero (Petaurus breviceps Linnaeus, 1758), detto anche impropriamente "scoiattolo volante", è un piccolo marsupiale della famiglia dei Petauridi. La sua caratteristica principale è la capacità di spiccare lunghi salti planati grazie alla membrana estensibile che collega gli arti (patagio).
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 681866 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 5372 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 36 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 109884605 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:année
  • 2007 (xsd:integer)
prop-fr:commons
  • Petaurus breviceps
prop-fr:issn
  • 1038 (xsd:integer)
prop-fr:nom
  • Barber-Meyer
prop-fr:numéro
  • 3 (xsd:integer)
prop-fr:prénom
  • Shanon M.
prop-fr:périodique
  • Pacific Conservation Biology
prop-fr:titre
  • Photopollution impacts on the nocturnal behaviour of the Sugar Glider
prop-fr:volume
  • 13 (xsd:integer)
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wikispecies
  • Petaurus breviceps
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Le phalanger volant (Petaurus breviceps), aussi appelé par son terme anglais Sugar Glider, parfois traduit par planeur à sucre, sucre volant, voire sucre planant (!), est un petit opossum planeur originaire d'Australie de l'est et du nord, de la Nouvelle-Guinée et de l'archipel Bismarck, également introduit en Tasmanie.
  • Petaurus breviceps, conhecido vulgarmente como petauro-do-açúcar, é uma pequena espécie de possum planador, originária do Leste e Norte da Austrália, da Nova Guiné e do Arquipélago de Bismarck.Trata-se de um animal onívoro já que se alimenta de insetos e seiva de plantas.Sua habilidade em planar se deve à existência de uma membrana que liga seus braços às suas pernas formando uma espécie de "asa".Atualmente tem sido adotado como animal de estimação.Esse animal também pode ser encontrado na Tasmânia, onde foi introduzido.
  • Захарна торбеста летяща катерица (Petaurus breviceps, нарича се още Захарен посум или само Захарна катерица) е торбест бозайник от семейство Petauridae.
  • Сахарная сумчатая летяга, или сахарный летающий поссум, или карликовая сумчатая летяга, или короткоголовая летающая белка (лат. Petaurus breviceps) — сумчатое млекопитающие семейства сумчатых летяг.
  • Petaurus breviceps Petaurus generoko animalia da. Martsupialen barruko Diprotodontia ordeneko animalia da. Petauridae familian sailkatuta dago.
  • A törpe erszényesmókus, kis siklóerszényes vagy cukormókus (Petaurus breviceps) az emlősök (Mammalia) osztályának az erszényesek (Marsupialia) alosztályágához, ezen belül a diprotodontia rendjéhez és az erszényesmókus-félék (Petauridae) családjához tartozó faj.
  • フクロモモンガ(Petaurus breviceps、Sugar Glider、シュガーグライダー)は、フクロモモンガ科フクロモモンガ属の哺乳類。
  • Vakoveverka létavá (Petaurus breviceps) je drobný vačnatec dlouhý něco přes třicet centimetrů, z toho téměř dvě třetiny délky připadají na ocas. Létací blána je natažená mezi posledním prstem přední končetiny po první prst končetiny zadní. Je aktivní hlavně přes noc, ve dne spí.
  • Der Kurzkopfgleitbeutler (Petaurus breviceps, auch Sugar Glider genannt) ist eine in Australien und Neuguinea verbreitete Art der Gleitbeutler (Petauridae). In manchen Regionen Australiens zählt er zu den häufigsten Säugetieren überhaupt, wird aber wegen seiner nächtlichen Lebensweise trotzdem nur selten gesehen.
  • El petauro del azúcar (Petaurus breviceps), también denominado comúnmente falangero del azúcar, es un mamífero diprotodonto de la familia Petauridae. Son animales nocturnos y de costumbres arborícolas. Debe su nombre común a su preferencia por los alimentos azucarados.
  • Il petauro dello zucchero (Petaurus breviceps Linnaeus, 1758), detto anche impropriamente "scoiattolo volante", è un piccolo marsupiale della famiglia dei Petauridi. La sua caratteristica principale è la capacità di spiccare lunghi salti planati grazie alla membrana estensibile che collega gli arti (patagio).
  • Lotopałanka karłowata, lotopałanka krótkogłowa, workolot karłowaty (Petaurus breviceps) – gatunek torbacza z rodziny lotopałankowatych. Małe, stadne zwierzę nadrzewne, zamieszkujące Australię i Nową Gwineę. Charakteryzuje się obecnością długiego chwytnego ogona i fałdów skórnych stanowiących wystarczającą powierzchnię nośną dla lotu ślizgowego na odległość do 55 metrów.
  • The sugar glider (Petaurus breviceps) is a small, omnivorous, arboreal and nocturnal gliding possum belonging to the marsupial infraclass.The common name refers to its preference for sugary nectarous foods and ability to glide through the air, much like a flying squirrel. Due to convergent evolution, they have very similar appearance and habits to the flying squirrel, but are not closely related.
  • De suikereekhoorn (Petaurus breviceps) is een buideleekhoorn uit het geslacht der suikereekhoorns (Petaurus) die voorkomt in Australië en op Nieuw-Guinea. Het is een algemeen voorkomende, 's nachts actieve soort die net als andere suikereekhoorns in staat is tot zweefvluchten. De suikereekhoorn verschilt van andere soorten in de geringere grootte en de grijze of gelige kleur van de onderkant van het lichaam.
  • El petaure del sucre (Petaurus breviceps) pertany a un dels grups més antics dintre dels mamífers. Els petaures són animals nocturns i de costums arborícoles que s'inclouen en la mateixa subclasse dels marsupials.Un petaure esquirol adult mesura entre 13 i 18 cm des de la punta del morro a la base de la cua, la qual al seu torn és tan llarga com el cos. Els mascles solen ser una mica més grans i pesats que les femelles (115 - 160 g pels mascles i 100 - 130 g per a les femelles).
rdfs:label
  • Phalanger volant
  • Захарна торбеста летяща катерица
  • Kurzkopfgleitbeutler
  • Lotopałanka karłowata
  • Petaure del sucre
  • Petaurus breviceps
  • Petaurus breviceps
  • Petaurus breviceps
  • Petaurus breviceps
  • Sugar glider
  • Suikereekhoorn
  • Törpe erszényesmókus
  • Vakoveverka létavá
  • Сахарная сумчатая летяга
  • フクロモモンガ
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of