Avec leurs larges ailes et leur long bec, les Pélicans bruns (Pelecanus occidentalis) sont balourds à terre, toutefois les plus grands pélécaniformes sont d'une rare élégance dans les airs et d'une efficacité redoutable lorsqu'ils plongent pour pêcher dans les mers qui bordent le continent américain. Leur sac à provision extensible se teinte de rouge et vert au moment de la parade amoureuse.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Avec leurs larges ailes et leur long bec, les Pélicans bruns (Pelecanus occidentalis) sont balourds à terre, toutefois les plus grands pélécaniformes sont d'une rare élégance dans les airs et d'une efficacité redoutable lorsqu'ils plongent pour pêcher dans les mers qui bordent le continent américain. Leur sac à provision extensible se teinte de rouge et vert au moment de la parade amoureuse.
  • 갈색사다새(Brown Pelican, 학명 : Pelecanus occidentalis)은 사다새목, 사다새과에 속하는 조류의 한 종류이다. 신북구, 신열대구에 서식한다.
  • Kahverengi pelikan (Pelecanus occidentalis), pelikangiller (Pelecanidae) familyasından 8 pelikan türünün en küçüğüdür.Boyu 106-137 cm, ağırlığı 2.75 ila 5.5 kg ve kanat açıklığı 1.83 ila 2.5 m'dir.Washington'dan Virjinya'ya kadar olan kıyı şeridinde ve Şili'nin kuzey kıyısından Amazon deltasına kadar olan alanda yaşarlar. Bazı genç kuşlar kıyıdan uzak tatlı su göllerinde yaşarlar ve Kuzey Amerika'daki kuşlar kışın güneye uçar.
  • El pelicà bru (Pelecanus occidentalis) és un ocell marí de la família dels pelecànids (Pelecanidae) propi de les costes del continent americà.
  • Кафяв пеликан (Pelecanus occidentalis) е най-малкият от осемте вида пеликани. Въпреки това той е голяма водолюбива птица, достигайки височина от 137 cm, има размах на крилете от 1,83 до 2.5 m и маса 4,5 kg. Среща се по тихоокеанското и атлантическото крайбрежие на Северна и Южна Америка, Карибските и Галапагоските острови. Перата му са кафяви, с изключение на главата, където са бели до жълтеникави, клюнът му е сив, а краката черни. Храни се с ракообразни, скариди и риба. В САЩ е обявен за застрашен вид на 13 октомври 1970 година. В Червения списък на световнозастрашените видове (IUCN Red List)е класифициран в категория незастрашен (Least Concern LC).
  • カッショクペリカン(学名: Pelecanus occidentalis)は、ペリカン目ペリカン科に属する鳥類の一種。ペリカンの仲間。
  • A barna gödény vagy tengeri barna pelikán (Pelecanus occidentalis) a madarak (Aves) osztályának a gödényalakúak rendjébe, ezen belül a gödényfélék családjába tartózó faj.Saint Kitts és Nevis nemzeti madara.
  • Америка́нский бу́рый пелика́н (лат. Pelecanus occidentalis) — птица семейства пеликановых. Самый маленький из пеликанов: длина его тела не превышает 137 см, а вес 4,5 кг. Легко отличим по характерной расцветке: оперение бурое, голова белая с охристо-жёлтым теменем, клювом сероватый, горловой мешок почти чёрный и ноги чёрные.Гнездится он по морским побережьям Атлантического и Тихого океанов. На атлантическом побережье распространён от Новой Шотландии до Антильских островов, редко до Гайаны. На тихоокеанском — от Британской Колумбии до островов у побережья Чили, изредка встречается на Огненной Земле, обычен на Галапагосских островах. Внутри материка встречается редко. Американские бурые пеликаны совершают сезонные перелёты.
  • Il pellicano bruno (Pelecanus occidentalis Linnaeus, 1766) è un uccello della famiglia Pelecanidae.
  • El pelícano pardo (Pelecanus occidentalis) es una especie de ave de la familia de los pelícanos (Pelecanidae) que se da en América desde el sur de los Estados Unidos (es el ave símbolo de Luisiana) hasta la Amazonía.
  • Pelikano arrea (Pelecanus occidentalis) Pelecanus generoko animalia da. Hegaztien barruko Pelecanidae familian sailkatua dago.Antilla uharteetan, Erdialdeko Amerikan eta Hego Ameriketan bizi da. Kolorez arrea da, baina burugaina zuria eta lepoa beltza ditu. 1,05-1,35 m luze izaten da.
  • O pelicano-pardo (Pelecanus occidentalis) é uma ave da ordem dos Pelecaniformes (família Pelecanidae), também conhecido como pelicano-pequeno. O nome alternativo deve-se ao facto de, apesar da envergadura das asas chegar a dois metros, ser a espécie menor dentro dos pelicanos. A espécie vive no continente americano e é comum na América do Sul.O pelicano-pardo é a ave oficial do estado norte-americano do Louisiana.
  • Pelikan brunatny (Pelecanus occidentalis) – gatunek dużego ptaka z rodziny pelikanów (Pelecanidae) występujący w całej Ameryce, od Kanady, po Argentynę. W Polsce nie występuje.
  • Der Braunpelikan (Pelecanus occidentalis), auch Brauner Pelikan genannt, gehört zu der Familie der Pelikane (Pelecanidae). Er ist der offizielle Staatsvogel des US-Bundesstaates Louisiana und wird im Siegel von Louisiana beim Füttern von drei Küken dargestellt.
  • Pelikán hnědý (Pelecanus occidentalis) je velký veslonohý pták z čeledi pelikánovití, nejmenší a zároveň nejrozšířenější pelikán.
  • De bruine pelikaan (Pelecanus occidentalis) is een vogel uit de familie Pelicanidae.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 1391953 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 4723 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 13 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 97195560 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:commons
  • Pelecanus occidentalis
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wikispecies
  • Pelecanus occidentalis
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Avec leurs larges ailes et leur long bec, les Pélicans bruns (Pelecanus occidentalis) sont balourds à terre, toutefois les plus grands pélécaniformes sont d'une rare élégance dans les airs et d'une efficacité redoutable lorsqu'ils plongent pour pêcher dans les mers qui bordent le continent américain. Leur sac à provision extensible se teinte de rouge et vert au moment de la parade amoureuse.
  • 갈색사다새(Brown Pelican, 학명 : Pelecanus occidentalis)은 사다새목, 사다새과에 속하는 조류의 한 종류이다. 신북구, 신열대구에 서식한다.
  • Kahverengi pelikan (Pelecanus occidentalis), pelikangiller (Pelecanidae) familyasından 8 pelikan türünün en küçüğüdür.Boyu 106-137 cm, ağırlığı 2.75 ila 5.5 kg ve kanat açıklığı 1.83 ila 2.5 m'dir.Washington'dan Virjinya'ya kadar olan kıyı şeridinde ve Şili'nin kuzey kıyısından Amazon deltasına kadar olan alanda yaşarlar. Bazı genç kuşlar kıyıdan uzak tatlı su göllerinde yaşarlar ve Kuzey Amerika'daki kuşlar kışın güneye uçar.
  • El pelicà bru (Pelecanus occidentalis) és un ocell marí de la família dels pelecànids (Pelecanidae) propi de les costes del continent americà.
  • カッショクペリカン(学名: Pelecanus occidentalis)は、ペリカン目ペリカン科に属する鳥類の一種。ペリカンの仲間。
  • A barna gödény vagy tengeri barna pelikán (Pelecanus occidentalis) a madarak (Aves) osztályának a gödényalakúak rendjébe, ezen belül a gödényfélék családjába tartózó faj.Saint Kitts és Nevis nemzeti madara.
  • Il pellicano bruno (Pelecanus occidentalis Linnaeus, 1766) è un uccello della famiglia Pelecanidae.
  • El pelícano pardo (Pelecanus occidentalis) es una especie de ave de la familia de los pelícanos (Pelecanidae) que se da en América desde el sur de los Estados Unidos (es el ave símbolo de Luisiana) hasta la Amazonía.
  • Pelikano arrea (Pelecanus occidentalis) Pelecanus generoko animalia da. Hegaztien barruko Pelecanidae familian sailkatua dago.Antilla uharteetan, Erdialdeko Amerikan eta Hego Ameriketan bizi da. Kolorez arrea da, baina burugaina zuria eta lepoa beltza ditu. 1,05-1,35 m luze izaten da.
  • O pelicano-pardo (Pelecanus occidentalis) é uma ave da ordem dos Pelecaniformes (família Pelecanidae), também conhecido como pelicano-pequeno. O nome alternativo deve-se ao facto de, apesar da envergadura das asas chegar a dois metros, ser a espécie menor dentro dos pelicanos. A espécie vive no continente americano e é comum na América do Sul.O pelicano-pardo é a ave oficial do estado norte-americano do Louisiana.
  • Pelikan brunatny (Pelecanus occidentalis) – gatunek dużego ptaka z rodziny pelikanów (Pelecanidae) występujący w całej Ameryce, od Kanady, po Argentynę. W Polsce nie występuje.
  • Der Braunpelikan (Pelecanus occidentalis), auch Brauner Pelikan genannt, gehört zu der Familie der Pelikane (Pelecanidae). Er ist der offizielle Staatsvogel des US-Bundesstaates Louisiana und wird im Siegel von Louisiana beim Füttern von drei Küken dargestellt.
  • Pelikán hnědý (Pelecanus occidentalis) je velký veslonohý pták z čeledi pelikánovití, nejmenší a zároveň nejrozšířenější pelikán.
  • De bruine pelikaan (Pelecanus occidentalis) is een vogel uit de familie Pelicanidae.
  • Америка́нский бу́рый пелика́н (лат. Pelecanus occidentalis) — птица семейства пеликановых. Самый маленький из пеликанов: длина его тела не превышает 137 см, а вес 4,5 кг. Легко отличим по характерной расцветке: оперение бурое, голова белая с охристо-жёлтым теменем, клювом сероватый, горловой мешок почти чёрный и ноги чёрные.Гнездится он по морским побережьям Атлантического и Тихого океанов. На атлантическом побережье распространён от Новой Шотландии до Антильских островов, редко до Гайаны.
  • Кафяв пеликан (Pelecanus occidentalis) е най-малкият от осемте вида пеликани. Въпреки това той е голяма водолюбива птица, достигайки височина от 137 cm, има размах на крилете от 1,83 до 2.5 m и маса 4,5 kg. Среща се по тихоокеанското и атлантическото крайбрежие на Северна и Южна Америка, Карибските и Галапагоските острови. Перата му са кафяви, с изключение на главата, където са бели до жълтеникави, клюнът му е сив, а краката черни. Храни се с ракообразни, скариди и риба.
rdfs:label
  • Pélican brun
  • Barna gödény
  • Braunpelikan
  • Brown pelican
  • Bruine pelikaan
  • Kahverengi pelikan
  • Pelecanus occidentalis
  • Pelecanus occidentalis
  • Pelicano-pardo
  • Pelicà bru
  • Pelikan brunatny
  • Pelikano arre
  • Pelikán hnědý
  • Американский бурый пеликан
  • Кафяв пеликан
  • カッショクペリカン
  • 갈색사다새
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is prop-fr:oiseau of
is foaf:primaryTopic of