Nicholas Hawksmoor (probablement 1661 - 25 mars 1736) était un architecte britannique. Il fut l'élève de Christopher Wren, à qui l'on doit notamment la cathédrale Saint-Paul de Londres. Il conçut les tours de la façade de l'abbaye de Westminster à Londres et les plans initiaux de la Radcliffe Camera d'Oxford.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
 • Nicholas Hawksmoor (probablement 1661 - 25 mars 1736) était un architecte britannique. Il fut l'élève de Christopher Wren, à qui l'on doit notamment la cathédrale Saint-Paul de Londres. Il conçut les tours de la façade de l'abbaye de Westminster à Londres et les plans initiaux de la Radcliffe Camera d'Oxford. Il participa également avec John Vanbrugh à l'élaboration des plans de Castle Howard.Portail du baroque Portail du baroque Portail de l’architecture et de l’urbanisme Portail de l’architecture et de l’urbanisme Portail du Royaume-Uni Portail du Royaume-Uni
 • Nicholas Hawksmoor (ur. ok. 1661, zm. 25 marca 1736 w Londynie) – angielski architekt epoki baroku.Hawksmoor był asystentem Christophera Wrena przy projektowaniu londyńskich kościołów i katedry św. Pawła w czasie odbudowy miasta po pożarze Londynu w 1666 roku. Jest współautorem Castle Howard w Yorkshire i Blenheim Palace w Oxfordzie (wspólnie z Johnem Vanbrughiem). Był odpowiedzialny za neogotycką rozbudowę All Souls College w Oxfordzie. Jest autorem oryginalnych zachodnich wież Opactwa Westminsterskiego, przypisywanych wcześniej Wrenowi.
 • Nicholas Hawksmoor (probably 1661 – 25 March 1736) was a British architect born in Nottinghamshire, East Drayton.
 • Nicholas Hawksmoor (1661 - 25 de Março de 1736) foi um arquitecto britânico do período barroco que, como assistente de Christopher Wren, ajudou a projetar a Catedral de São Paulo em Londres e trabalhou com John Vanbrugh no castelo Howard e no Palácio de Blenheim. Os seus próprios projectos, que apresentam notáveis elementos góticos e clássicos, incluem seis igrejas em Londres e a All Soul's College, uma faculdade de Oxford.
 • Nicholas Hawksmoor (1661? – 25 marzo 1736) è stato un architetto inglese.Insieme a John Vanbrugh e Christopher Wren, Hawksmoor è considerato uno dei tre grandi architetti barocchi inglesi. Dal 1684 circa al 1700 circa Hawksmoor lavorò col suo maestro, appunto Wren, su progetti come l'ospedale di Chelsea, la Cattedrale di St. Paul, a Londra, l'Hampton Court Palace e l'ospedale di Greenwich. Lavorò anche con John Vanbrugh, aiutandolo a realizzare Blenheim Palace su commissione di John Churchill e Castle Howard per Charles Howard.Nel 1702, Hawksmoor progettò la villa barocca di Easton Neston, nel Northamptonshire, per William Fermor. Si tratta dell'unica villa interamente realizzata da lui, sebbene Hawksmoor abbia ristrutturato Ockham House. Easton Neston, però, non fu completata secondo il suo progetto.Hawksmoor firmò molti dei progetti di rinnovamento di Oxford, alcuni dei quali non furono realizzati. Progettò il Clarendon Building, ancora a Oxford, la Codrington Library e i nuovi edifici dell'All Souls College di Oxford; parte del Worcester College con George Clarke; la facciata su High Street del Queen's College e sei chiese di Londra. Progettò anche le torri occidentali dell'Abbazia di Westminster, sopra il portale medievale.A differenza di molti suoi contemporanei più facoltosi, Hawksmoor non andò mai in Italia. Nei suoi progetti, però, c'è un'eco dei monumenti dell'antica Roma e della ricostruzione del Tempio di Salomone, oltre che dell'opera di Francesco Borromini.
 • Nicholas Hawksmoor (* 1661; † 1736) war ein englischer Architekt des Barock. Er gilt nach John Vanbrugh als der größte Individualist dieser Epoche.
 • Nicholas Hawksmoor (1661 - 25 de març de 1736) va ser un arquitecte britànic. Juntament amb John Vanbrugh i Christopher Wren va formar part del trio d'arquitectes del barroc anglès. Des de 1684 fins al 1700 treballa al costat del seu mestre, Christopher Wren, a projectes com l'Hospital de Chelsea, la Catedral de Saint Paul, Hampton Court o l'Hospital de Greenwich. Gràcies a les influències de Wren com a supervisor general, el modest Hawksmoor va ser nomenat oficial de treballs al Palau de Kensington i supervisor en cap dels treballs de Greenwich. El 1718, en ser rellevat Wren pel nou supervisor William Benson, Hawksmoor va ser privat del seva doble lloc de treball, ja que va passar a mans del germà de Benson.Va començar llavors a treballar amb Sir John Vanbrugh, ajudant a la construcció del Palau de Blenheim per John Churchill. Hawksmoor va acabar l'obra després que Vanbrugh va discutir amb la duquessa i abandonés l'obra. També van treballar junts al Castell de Howard. No hi ha dubte que Hawksmoor aportar a Vanbrugh, arquitecte sense experiència, tot el bagatge professional après al costat de Wren.El 1702, Hawksmoor va dissenyar una casa de camp barroca en Northamptonshire per Lord Lempster. És l'única casa de camp a la qual va treballar com a arquitecte en solitari. Potser afortunadament, l'obra no es va acabar de la forma que ell volia, ja que la simetria de les ales laterals i la columnata de l'entrada se semblaven molt a l'estil de John Vanbrugh; la casa tal qual es va acabar mostre les més pures innovacions del disseny de Hawksmoor.L'arquitecte va concebre la idea d'una biblioteca rodona per a la càmera de Radcliffe però no va arribar a dissenyar el projecte. Sí va dissenyar, l'edifici Clarendon a Oxford, l'All Souls College i sis noves esglésies a Londres. També va ser l'encarregat de dissenyar la façana oest de l'Abadia de Westminster i es va convertir al supervisor de l'abadia en morir Christopher Wren el 1723.Al contrari que altres dels seus contemporanis, Hawksmoor mai va viatjar a Itàlia on podia haver-se influenciat de l'estil arquitectònic local. Va obtenir les seves idees de llibres de gravats que li recordaven els estils grecs i romans, però va ser un artista molt versàtil i tots els edificis que va dissenyar són diferents els uns dels altres.
 • Nicholas Hawksmoor (circa 1661 - 25 de marzo de 1736) fue un arquitecto británico.Junto a John Vanbrugh y Christopher Wren formó parte del trío de famosos arquitectos del barroco inglés. Desde 1684 hasta el 1700 trabajo junto a su maestro, Christopher Wren, en proyectos como el Hospital de Chelsea, la Catedral de San Pablo, Hampton Court o el Hospital de Greenwich. Gracias a las influencias de Wren como supervisor general, el modesto Hawksmoor fue nombrado oficial de trabajos en el Palacio de Kensington y supervisor en jefe de los trabajos de Greenwich. En 1718, al ser relevado Wren por el nuevo supervisor William Benson, Hawksmoor fue privado de su doble puesto que pasó a manos del hermano de Benson. Comenzó entonces a trabajar con Sir John Vanbrugh, ayudándole en la construcción del Palacio de Blenheim para John Churchill. Hawksmoor terminó la obra después de que Vanbrugh se peleara con la duquesa y abandonara la obra. También trabajaron juntos en el Castillo de Howard. No hay duda de que Hawksmoor aportó a Vanbrugh, arquitecto sin experiencia, todo el bagaje profesional aprendido al lado de Wren.En 1702, Hawksmoor diseño una casa de campo barroca en Northamptonshire para Lord Lempster. Es la única casa de campo en la que trabajó como arquitecto en solitario. Tal vez afortunadamente, la obra no se terminó de la forma que él quería, ya que la simetría de las alas laterales y la columnata de la entrada se parecían mucho al estilo de John Vanbrugh; la casa tal cual se terminó muestras las más puras innovaciones del diseño de Hawksmoor.El arquitecto concibió la idea de una biblioteca redonda para la cámara de Radcliffe pero no llegó a diseñar el proyecto. Sí diseñó el edificio Clarendon en Oxford, el All Souls College y seis nuevas iglesias en Londres. También fue el encargado de diseñar la fachada oeste de la Abadía de Westminster y se convirtió en el supervisor de la abadía al morir Wren en 1723.Al contrario que otros de sus contemporáneos, Hawksmoor nunca viajó a Italia donde podía haberse influenciado del estilo arquitectónico local. Obtuvo sus ideas de libros de grabados que le recordaban los estilos griegos y romanos, pero fue un artista muy versátil y todos los edificios que diseñó son diferentes los unos de los otros.
 • Nicholas Hawksmoor (1661-1736) was een Engels architect uit de 18e eeuw.Hij begon in 1679 als klerk van Christopher Wren en in 1682 werd hij ook assistent bij architectonische projecten. Vanaf 1691 werd hij assistent bij St Paul's Cathedral die bij de grote brand in Londen van 1666 deels was verwoest. In 1711 wordt een decreet uitgevaardigd waarin een opdracht wordt gegeven voor vijftig nieuwe kerken in de nieuwe wijken van Londen. Hawksmoor mocht er zes ontwerpen. St. Alfege, Greenwich, 1712-14 Saint Anne's, Limehouse, 1712-24 St. George-in-the-East, 1714-34 St. George's, Bloomsbury, 1716-27 Christ Church, Spitalfields, 1714-29 St. Mary Woolnoth, 1716-27De kerken van Hawksmoor waren duidelijk beïnvloed door Wren, maar ze zijn uitbundiger en duidelijker klassiek Romeins met massieve torens en op het randje van het excentrieke.Zijn laatste werk was het ontwerp voor de torens van de Westminster Abbey in 1729 en de hal van het All Souls College bij Oxford. In hetzelfde jaar ontwierp hij ook het Mausoleum bij Castle Howard in Yorkshire in zijn uiterste klassiek Romeinse stijl.
dbpedia-owl:wikiPageID
 • 774676 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
 • 690 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
 • 13 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
 • 108259300 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
dcterms:subject
rdfs:comment
 • Nicholas Hawksmoor (probablement 1661 - 25 mars 1736) était un architecte britannique. Il fut l'élève de Christopher Wren, à qui l'on doit notamment la cathédrale Saint-Paul de Londres. Il conçut les tours de la façade de l'abbaye de Westminster à Londres et les plans initiaux de la Radcliffe Camera d'Oxford.
 • Nicholas Hawksmoor (probably 1661 – 25 March 1736) was a British architect born in Nottinghamshire, East Drayton.
 • Nicholas Hawksmoor (1661 - 25 de Março de 1736) foi um arquitecto britânico do período barroco que, como assistente de Christopher Wren, ajudou a projetar a Catedral de São Paulo em Londres e trabalhou com John Vanbrugh no castelo Howard e no Palácio de Blenheim. Os seus próprios projectos, que apresentam notáveis elementos góticos e clássicos, incluem seis igrejas em Londres e a All Soul's College, uma faculdade de Oxford.
 • Nicholas Hawksmoor (* 1661; † 1736) war ein englischer Architekt des Barock. Er gilt nach John Vanbrugh als der größte Individualist dieser Epoche.
 • Nicholas Hawksmoor (circa 1661 - 25 de marzo de 1736) fue un arquitecto británico.Junto a John Vanbrugh y Christopher Wren formó parte del trío de famosos arquitectos del barroco inglés. Desde 1684 hasta el 1700 trabajo junto a su maestro, Christopher Wren, en proyectos como el Hospital de Chelsea, la Catedral de San Pablo, Hampton Court o el Hospital de Greenwich.
 • Nicholas Hawksmoor (1661? – 25 marzo 1736) è stato un architetto inglese.Insieme a John Vanbrugh e Christopher Wren, Hawksmoor è considerato uno dei tre grandi architetti barocchi inglesi. Dal 1684 circa al 1700 circa Hawksmoor lavorò col suo maestro, appunto Wren, su progetti come l'ospedale di Chelsea, la Cattedrale di St. Paul, a Londra, l'Hampton Court Palace e l'ospedale di Greenwich.
 • Nicholas Hawksmoor (ur. ok. 1661, zm. 25 marca 1736 w Londynie) – angielski architekt epoki baroku.Hawksmoor był asystentem Christophera Wrena przy projektowaniu londyńskich kościołów i katedry św. Pawła w czasie odbudowy miasta po pożarze Londynu w 1666 roku. Jest współautorem Castle Howard w Yorkshire i Blenheim Palace w Oxfordzie (wspólnie z Johnem Vanbrughiem). Był odpowiedzialny za neogotycką rozbudowę All Souls College w Oxfordzie.
 • Nicholas Hawksmoor (1661-1736) was een Engels architect uit de 18e eeuw.Hij begon in 1679 als klerk van Christopher Wren en in 1682 werd hij ook assistent bij architectonische projecten. Vanaf 1691 werd hij assistent bij St Paul's Cathedral die bij de grote brand in Londen van 1666 deels was verwoest. In 1711 wordt een decreet uitgevaardigd waarin een opdracht wordt gegeven voor vijftig nieuwe kerken in de nieuwe wijken van Londen. Hawksmoor mocht er zes ontwerpen. St.
 • Nicholas Hawksmoor (1661 - 25 de març de 1736) va ser un arquitecte britànic. Juntament amb John Vanbrugh i Christopher Wren va formar part del trio d'arquitectes del barroc anglès. Des de 1684 fins al 1700 treballa al costat del seu mestre, Christopher Wren, a projectes com l'Hospital de Chelsea, la Catedral de Saint Paul, Hampton Court o l'Hospital de Greenwich.
rdfs:label
 • Nicholas Hawksmoor
 • Nicholas Hawksmoor
 • Nicholas Hawksmoor
 • Nicholas Hawksmoor
 • Nicholas Hawksmoor
 • Nicholas Hawksmoor
 • Nicholas Hawksmoor
 • Nicholas Hawksmoor
 • Nicholas Hawksmoor
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:architect of
is dbpedia-owl:disciple of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is prop-fr:architecte of
is prop-fr:élèves of
is foaf:primaryTopic of