Mouflon est un nom vernaculaire ambigu en français. Les mouflons sont des ovins sauvages appartenant au genre Ovis et dont dérive le mouton domestique. Ce sont des ruminants sauvages, qui appartiennent à la famille des Bovidae et à la sous-famille des Caprinae.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Mouflon est un nom vernaculaire ambigu en français. Les mouflons sont des ovins sauvages appartenant au genre Ovis et dont dérive le mouton domestique. Ce sont des ruminants sauvages, qui appartiennent à la famille des Bovidae et à la sous-famille des Caprinae. Le terme « mouflon » est également utilisé pour le Mouflon à manchettes ou Aoudad (Ammotragus lervia) qui n'est pas un mouflon au sens strict.Les différentes espèces de mouflons possèdent de grandes cornes spiralées et recourbées qui sont permanentes.
  • Als Mufflon (Ovis orientalis orientalis-Gruppe) werden mehrere Unterarten des Wildschafs zusammengefasst. Für das Genus des Wortes „Mufflon“ finden sich in Wörterbüchern sowohl die Angabe Neutrum, also „das Mufflon“, als auch Maskulinum, „der Mufflon“. Im engeren Sinne wird damit eine einzige Unterart bezeichnet, der Europäische Mufflon. Umstritten ist, ob der Mufflon als Wildschaf Vorfahr des Hausschafs oder ein verwilderter Nachkomme sehr ursprünglicher Hausschafe ist.
  • El mufló (Ovis orientalis) es reconeix pel seu aspecte d'ovella, ja que aquesta darrera té el seu origen en el mufló.El mufló europeu es pot trobar a moltes parts d'Europa. Es va extingir fa mil·lennis d'aquest continent a causa de la caça excessiva i els canvis climàtics, i va quedar relegat a les illes de Còrsega, Sardenya i Xipre, havent estat reintroduït en aquesta última illa durant el Neolític. En segles posteriors va tornar al continent de mà de l'home, on es va adaptar perfectament i avui en dia és una espècie en expansió, sobretot a les zones muntanyoses. En temps recents s'ha portat també a a diferents serres espanyoles (Cazorla, Alcaraz, Serranía de Ronda, Serrania de Cuenca, Muela de Cortes, Serra del Sit…), les illes Canàries, Estats Units, Hawaii i nombrosos vedats de caça a tot el món, fins i tot en llocs tan llunyans com Xile. No és una espècie autòctona dels Països Catalans, sinó que hi fou introduïda amb finalitats cinegètiques a partir de poblacions procedents de Còrsega. A Catalunya hi ha una petita població introduïda al Parc Natural dels Ports, i altra en la reserva de caça de l'Alt Pirineu (Lleida). Igualment es troba al Pyrénées-Orientales (França).
  • The mouflon (Ovis orientalis orientalis group) is a subspecies group of the wild sheep Ovis orientalis. Populations of O. orientalis can be partitioned into the mouflons (orientalis group) and the urials (vignei group). The mouflon is thought to be one of the two ancestors for all modern domestic sheep breeds.
  • Муфло́н (лат. Ovis gmelini или Ovis orientalis) — жвачное парнокопытное животное рода баранов.
  • Муфлоните (Ovis orientalis ssp. или Ovis aries ssp.) са диви овце предшественици на почти всички домашни породи овце (Ovis aries).
  • De moeflon (Ovis orientalis) is het kleinste wilde schaap.
  • El muflón asiático (Ovis orientalis orientalis) es una subespecie de Ovis orientalis. Es el antepasado del muflón europeo (Ovis orientalis musimon) y de todas las razas de oveja doméstica.
  • Mufloia (Ovis aries orientalis) Ovis aries basatiaren azpiespeziea da. Egungo etxekoturiko ardiaren bi arbasoetako batentzat jotzen dute.Nahiko animal handia da eta 50 kilo ere izan ditzakete.
  • A muflon (Ovis aries) az emlősök (Mammalia) osztályának a párosujjú patások (Artiodactyla) rendjébe, ezen belül a tülkösszarvúak (Bovidae) családjába és a kecskeformák (Caprinae) alcsaládjába tartozó faj.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 197056 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 14794 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 175 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 108747966 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Mouflon est un nom vernaculaire ambigu en français. Les mouflons sont des ovins sauvages appartenant au genre Ovis et dont dérive le mouton domestique. Ce sont des ruminants sauvages, qui appartiennent à la famille des Bovidae et à la sous-famille des Caprinae.
  • Als Mufflon (Ovis orientalis orientalis-Gruppe) werden mehrere Unterarten des Wildschafs zusammengefasst. Für das Genus des Wortes „Mufflon“ finden sich in Wörterbüchern sowohl die Angabe Neutrum, also „das Mufflon“, als auch Maskulinum, „der Mufflon“. Im engeren Sinne wird damit eine einzige Unterart bezeichnet, der Europäische Mufflon. Umstritten ist, ob der Mufflon als Wildschaf Vorfahr des Hausschafs oder ein verwilderter Nachkomme sehr ursprünglicher Hausschafe ist.
  • The mouflon (Ovis orientalis orientalis group) is a subspecies group of the wild sheep Ovis orientalis. Populations of O. orientalis can be partitioned into the mouflons (orientalis group) and the urials (vignei group). The mouflon is thought to be one of the two ancestors for all modern domestic sheep breeds.
  • Муфло́н (лат. Ovis gmelini или Ovis orientalis) — жвачное парнокопытное животное рода баранов.
  • Муфлоните (Ovis orientalis ssp. или Ovis aries ssp.) са диви овце предшественици на почти всички домашни породи овце (Ovis aries).
  • De moeflon (Ovis orientalis) is het kleinste wilde schaap.
  • El muflón asiático (Ovis orientalis orientalis) es una subespecie de Ovis orientalis. Es el antepasado del muflón europeo (Ovis orientalis musimon) y de todas las razas de oveja doméstica.
  • Mufloia (Ovis aries orientalis) Ovis aries basatiaren azpiespeziea da. Egungo etxekoturiko ardiaren bi arbasoetako batentzat jotzen dute.Nahiko animal handia da eta 50 kilo ere izan ditzakete.
  • A muflon (Ovis aries) az emlősök (Mammalia) osztályának a párosujjú patások (Artiodactyla) rendjébe, ezen belül a tülkösszarvúak (Bovidae) családjába és a kecskeformák (Caprinae) alcsaládjába tartozó faj.
  • El mufló (Ovis orientalis) es reconeix pel seu aspecte d'ovella, ja que aquesta darrera té el seu origen en el mufló.El mufló europeu es pot trobar a moltes parts d'Europa. Es va extingir fa mil·lennis d'aquest continent a causa de la caça excessiva i els canvis climàtics, i va quedar relegat a les illes de Còrsega, Sardenya i Xipre, havent estat reintroduït en aquesta última illa durant el Neolític.
rdfs:label
  • Mouflon
  • Moeflon
  • Mouflon
  • Mufflon
  • Mufloi
  • Muflon
  • Mufló
  • Ovis orientalis orientalis
  • Муфлон
  • Муфлон
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of