Le Cheval Minorquin ou Cheval de pure race minorquine (PRMe) ou est une race chevaline espagnole à la robe noire, issue du croisement de chevaux de pure race espagnole et de diverses autres races. Il est populaire lors des fêtes et des joutes traditionnelles à Minorque.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
 • Le Cheval Minorquin ou Cheval de pure race minorquine (PRMe) ou est une race chevaline espagnole à la robe noire, issue du croisement de chevaux de pure race espagnole et de diverses autres races. Il est populaire lors des fêtes et des joutes traditionnelles à Minorque.
 • El cavall menorquí és la raça de cavall pròpia de Menorca.La seva existència és molt antiga. És un exemple de raça preservada al llarg dels segles. Té el seu origen en els cavalls meridionals de la Península Ibèrica. És un parent estret del cavall mallorquí i del cavall català, aquest últim ja extingit.Mai ha estat en perill real d'extinció, ja que fa dos-cents anys que es fan servir en les festes tradicionals de Sant Joan i de les altres vil·les menorquines, molt abans que es deixessin de fer servir en el camp. És una raça que sempre ha estat apreciada tant per al camp com per a l'equitació. Va ser reconegut com a raça el 1988 per la Jefatura de Cria Caballar del Ministeri de Defensa. Degut a la popularitat de les festes en què es fan servir n'ha augmentat molt la demanda externa i els seus posseïdors es dediquen molt a la venda de cries. És una raça que sempre ha estat apreciada, ja sigui per al camp com per a l'equitació. Actualment, el seu Llibre genealògic i el seu Programa de Conservació i Millora oficials es troben gestionats per l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina, existint comptabilitzats més de 3.000 exemplars i la xifra va en augment cada any, amb una mitjana de 250 naixements anuals. A causa de la popularitat de les Festes patronals de Menorca, en què els cavalls són els grans protagonistes, ha augmentat molt la seva demanda externa i els seus posseïdors es dediquen a la venda de poltres, tant a nivell insular com a l'estranger, sent França, Itàlia i Holanda els principals nuclis externs. No obstant això, atès el caràcter insular de la raça i per tenir una àrea de distribució en principi molt restringida, els criadors del cavall menorquí pretenen enfocar la producció de més cavalls d'aquesta raça amb altres fins que no siguin l'exhibició en espectacles i en festes populars, que a més tenen una demanda limitada. És per això que actualment la raça s'està enfocant a altres finalitats similars, destacant particularment la seva participació en esdeveniments esportius de Doma clàssica i Doma menorquina. Actualment la raça està sent seleccionada per obtenir cavalls sempre de capa negra, de major alçada a l'original, unes qualitats de conformació i funcionalitat adequades per destacar en els esdeveniments en els quals participin.
 • Der Menorquiner (kat. Menorquí, span. Menorquín), offiziell als reinrassiges menorquinisches Pferd (Caballo de Pura Raza Menorquina, kurz PRM) bezeichnet, ist eine von der spanischen Insel Menorca stammende iberische Pferderasse.Hintergrundinformationen zur Pferdebewertung und -zucht finden sich unter: Exterieur, Interieur und Pferdezucht.
 • El caballo menorquín es una raza de caballo propia de Menorca. Su existencia es muy antigua y es un ejemplo de raza preservada a lo largo de los siglos. Tiene su origen en los caballos meridionales de la Península Ibérica. Es un pariente cercano del caballo mallorquín y del caballo catalán, este último ya extinguido.Es una raza que siempre ha sido apreciada, ya sea para el campo como para la equitación. Nunca ha estado en peligro real de extinción, ya que hace doscientos años que se utilizan en las fiestas de Sant Joan, mucho antes de que se dejaran de utilizar para los trabajos del campo. Fue reconocido como raza en 1988 por la Jefatura de Cría Caballar del Ministerio de Defensa. Actualmente, su Libro Genealógico y su Programa de Conservación y Mejora oficiales se encuentran gestionados por la Asociación de Criadores y Propietarios de Caballos de Raza Menorquina, existiendo contablizados más de 3000 ejemplares y la cifra va en aumento cada año, con una media de 250 nacimientos anuales.Debido a la popularidad de las Fiestas patronales de Menorca, en las que los caballos son los grandes protagonistas, ha aumentado mucho su demanda externa y sus poseedores se dedican a la venta de potros, tanto a nivel insular como en el extranjero, siendo Francia, Italia y Holanda los principales núcleos externos. No obstante, dado el carácter insular de la raza y por tener un área de distribución en principio muy restringida, los criadores del caballo menorquín pretenden enfocar la producción de más caballos de esta raza con otros fines además de la exhibición en espectáculos y festejos populares, que además tienen una demanda limitada. Es por eso que actualmente la raza se está enfocando a otros fines similares, destacando particularmente su participación en eventos deportivos de Doma clásica y Doma menorquina. Actualmente la raza está siendo seleccionada para obtener caballos siempre de capa negra, de mayor alzada a la original y unas cualidades de conformación y funcionalidad adecuadas para destacar en los eventos en los que participen.
 • The Menorquin Horse or Cavall Menorquí is a breed of horse indigenous to the island of Menorca in the Balearic Islands, from which it takes its name. It is closely associated with the Doma Menorquina style of riding. The Menorquín was officially recognised as an indigenous breed in 1989, and is listed in the Catálogo Oficial de Razas de Ganado de España in the group of autochthonous breeds in danger of extinction. The FAO lists it as Endangered. In April 2011 the total population was reported to be 2995, of which fewer than 200 were outside the Balearic Islands. A breeders' association, the Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina, was formed in August 1988.In some English-language publications, the Mallorquín and Menorquín are not listed, but horses of the Balearic Islands are merged into a breed entry or a grouping called the "Balearic horse" or "Balearic pony." However, authoritative sources, including the Government of the Balearic Islands, the Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino of Spain and the Food and Agriculture Organization of the United Nations, do not list a "Balearic" horse or pony and clearly define the Mallorquín and Menorquín as two separate breeds.
 • Menorcako zaldia, katalanez "Cavall menorquí", Menorca uharteko bertako zaldi arraza bat da.Aspaldiko arraza bat da, mendetan mantendu dena eta Mallorcako zaldiarekin senideturik dago. Baita Iberiar zaldiekin zein egun desagerturik dagoen Kataluniako zaldiarekin ere.Nekazal lanetarako zein zela zalditzat erabilia izan da.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
 • 1446112 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
 • 7768 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
 • 36 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
 • 110668299 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:caractère
 • Stable, gai et joyeux
prop-fr:charte
 • cheval
prop-fr:légende
 • Cheval de spectacle minorquin cabré
prop-fr:morphologie
prop-fr:nom
 • Minorquin / Pure race minorquine
prop-fr:origine
prop-fr:pieds
 • Petits, arrondis et durs
prop-fr:robe
 • Toujours noire
prop-fr:taille
 • 90.6
prop-fr:tailleImage
 • 280 (xsd:integer)
prop-fr:tête
 • Allongée, fine et harmonieuse
prop-fr:utilisation
 • Spectacle, dressage, attelage, randonnée, etc.
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
dcterms:subject
rdfs:comment
 • Le Cheval Minorquin ou Cheval de pure race minorquine (PRMe) ou est une race chevaline espagnole à la robe noire, issue du croisement de chevaux de pure race espagnole et de diverses autres races. Il est populaire lors des fêtes et des joutes traditionnelles à Minorque.
 • Der Menorquiner (kat. Menorquí, span. Menorquín), offiziell als reinrassiges menorquinisches Pferd (Caballo de Pura Raza Menorquina, kurz PRM) bezeichnet, ist eine von der spanischen Insel Menorca stammende iberische Pferderasse.Hintergrundinformationen zur Pferdebewertung und -zucht finden sich unter: Exterieur, Interieur und Pferdezucht.
 • Menorcako zaldia, katalanez "Cavall menorquí", Menorca uharteko bertako zaldi arraza bat da.Aspaldiko arraza bat da, mendetan mantendu dena eta Mallorcako zaldiarekin senideturik dago. Baita Iberiar zaldiekin zein egun desagerturik dagoen Kataluniako zaldiarekin ere.Nekazal lanetarako zein zela zalditzat erabilia izan da.
 • El cavall menorquí és la raça de cavall pròpia de Menorca.La seva existència és molt antiga. És un exemple de raça preservada al llarg dels segles. Té el seu origen en els cavalls meridionals de la Península Ibèrica.
 • The Menorquin Horse or Cavall Menorquí is a breed of horse indigenous to the island of Menorca in the Balearic Islands, from which it takes its name. It is closely associated with the Doma Menorquina style of riding. The Menorquín was officially recognised as an indigenous breed in 1989, and is listed in the Catálogo Oficial de Razas de Ganado de España in the group of autochthonous breeds in danger of extinction. The FAO lists it as Endangered.
 • El caballo menorquín es una raza de caballo propia de Menorca. Su existencia es muy antigua y es un ejemplo de raza preservada a lo largo de los siglos. Tiene su origen en los caballos meridionales de la Península Ibérica. Es un pariente cercano del caballo mallorquín y del caballo catalán, este último ya extinguido.Es una raza que siempre ha sido apreciada, ya sea para el campo como para la equitación.
rdfs:label
 • Minorquin
 • Caballo menorquín
 • Cavall menorquí
 • Menorcako zaldi
 • Menorquiner (Pferd)
 • Menorquín horse
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of