Le Harle couronné (Lophodytes cucullatus) est une espèce de canards piscivores, c'est le plus petit des harles nord-américains. Autrefois, il était appelé Bec-scie couronné.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Le Harle couronné (Lophodytes cucullatus) est une espèce de canards piscivores, c'est le plus petit des harles nord-américains. Autrefois, il était appelé Bec-scie couronné.
  • Американския нирец (Lophodytes cucullatus), е дребна морска птица от семейство Патицови (Anatidae), разред Гъскоподобни (Anseriformes). Изразен полов диморфизъм.
  • El bec de serra coronat (Lophodytes cucullatus) és un ocell de la família dels anàtids (Anatidae) que habita en època de cria, aiguamolls, llacs i rius del sud-est d'Alaska i sud-oest de Canadà, i zona del voltant dels Grans Llacs d'Amèrica del Nord, a Canadà i els Estats Units. En hivern ocupa les zones costaneres del Pacífic, fins Baixa Califòrnia i de l'Atlàntic fins a Florida. És l'única espècie del gènere Lophodytes.
  • Lo smergo dal ciuffo (Lophodytes cucullatus, Linnaeus 1758) è una piccola anatra, unico membro del genere Lophodytes (Reichenbach, 1853).
  • オウギアイサ (扇秋沙、学名:Lophodytes cucullatus)は、カモ目カモ科に分類される鳥類の一種である。学名についてはMergus cucullatus とする書籍もある。
  • Der Kappensäger (Lophodytes cucullatus) ist eine Art aus der Familie der Entenvögel. Innerhalb dieser Familie wird er gelegentlich der Gattung Mergus zugerechnet. Auch Carl von Linné, der den Kappensäger 1758 das erste Mal wissenschaftlich beschrieb, ordnete ihn noch als Mergus cucullatus den Sägern zu. Ludwig Reichenbach stellte ihn 1853 in eine eigene Gattung namens Lophodytes, deren einziger Vertreter der Kappensäger ist. Namensgebend für den Vogel ist die auffällige Federholle. Sie ist bei beiden Geschlechtern vorhanden, beim ausgewachsenen Männchen jedoch auffällig schwarzweiß gefärbt. In Europa ist der Kappensäger ein sehr seltener Irrgast. Er wird vor allem in Großbritannien und Irland beobachtet. Für Mitteleuropa gibt es keine zweifelsfreien Beobachtungen von Wildvögeln. Bei nahezu allen Beobachtungen wird unterstellt, dass es sich um Gefangenschaftsflüchtlinge handelt.
  • Хохлатый крохаль (лат. Lophodytes cucullatus) — птица семейства утиные.
  • El pato de cresta o serreta capuchino (Lophodytes cucullatus) es una especie de ave anseriforme de la familia Anatidae propia de Norteamérica, la única del género Lophodytes.
  • Kapturnik (Lophodytes cucullatus) – gatunek ptaka z rodziny kaczkowatych (Anatidae), jedyny przedstawiciel rodzaju Lophodytes.
  • Morčák chocholatý (Lophodytes cucullatus) je malá potápivá kachna a jediný žijící zástupce rodu Lyphodytes.Morčák chocholatý dorůstá 40 - 49 cm, váží 540 - 680 g a je vůbec nejmenším a jedním z nejpestřeji zbarvených severoamerických druhů morčáků. S výjimkou velikosti je jeho spolehlivou charakteristikou velký hřeben na temeni hlavy, díky kterému získal i svůj název v mnoha světových jazycích. Dospělí samci mají na hřebeni nápadnou velkou bílou skvrnu, celou hlavu a zobák mají jinak černý, hřbet a ocas převážně tmavý a boky kaštanově hnědé. U dospělých samic je hřeben mnohem méně nápadný a rudý a na rozdíl od samce má zbývající část hlavy a tělo šedohnědé. K hnízdění preferuje morčák chocholatý bažiny a hustě zarostlé rybníky na severu Spojených států a v jižní Kanadě. Přes zimu, kterou tráví obvykle v jižnějších oblastech od svého hnízdního areálu rozšíření, vyhledává mělké, sladkovodní a poloslané zátoky, ústí, rybníky a jezera. Již několikrát byl zaznamenán také na evropském kontinentě, většinou se však jednalo o volně žijící jedince uprchlé z chovů.Morčák chocholatý se umí skvělé potápět, čehož využívá zvláště při lovu kořisti, kterou tvoří především menší ryby, korýši a vodní hmyz. Během období rozmnožování se sdružuje do párů, které se rozpadají krátce po nakladení vajec. Stejně jako ostatní morčáci hnízdí obvykle ve stromových dutinách v těsné blízkosti vody, často využívá např. opuštěné dutiny morčáka velkého. Ročně mívá jednu snůšku obsahující 7 - 15 vajec, na kterých sedí přibližně po dobu 4 týdnů. Mláďata opouštějí hnízdo krátce po vylíhnutí. Morčák chocholatý je pro svůj pestrý vzhled častým chovancem zoologických zahrad po celém světě. V České republice jej můžeme zahlédnout v ZOO Dvůr Králové, Plzeň a Ohrada.
  • Bebek merganser-jambul (Lophodytes cucullatus) adalah sejenis bebek berukuran kecil dan satu-satunya spesies dari marga Lophodytes, suku Anatidae. Meskipun mirip, bebek ini bukan tergolong bebek merganser yang sejati (marga Mergus).Merganser-jambul dinamai demikian karena jambulnya yang unik. Bebek ini memiliki tampilan yang berbeda antara jantan dengan betina (dimorfisme seksual). Bebek betina berwarna cokelat, dengan sisi bawah berwarna putih dan jambul cokelat terang di atas kepalanya. Jika bukan musim kawin, jantan memiliki penampilan serupa, kecuali matanya yang kuning sementara yang betina bermata cokelat. Namun pada musim berbiak, jantan berganti bulu menjadi hitam di kepala, leher dan punggungnya, dengan jalur putih di dada dan ekornya. Jambulnya kini berwarna putih, yang dapat dikembangkan untuk memikat betinanya.Habitat yang disukainya untuk berbiak adalah rawa-rawa dan kolam berpohon-pohon di Amerika Serikat bagian utara dan Kanada bagian selatan. Itik ini membuat sarangnya di lubang-lubang pohon dekat air. Segera setelah bertelur, itik betina ditinggalkan oleh si jantan, dan mengerami serta menetaskan telur-telurnya sendiri. Sehari setelah menetas, meri (anak itik) telah dapat berenang dan mencari makanannya sendiri, meskipun ia akan tinggal bersama induknya hingga berumur lima minggu.
  • A bóbitás bukó (Lophodytes cucullatus) a madarak osztályának a lúdalakúak (Anseriformes) rendjébe, ezen belül a récefélék (Anatidae) családjába tartozó Lophodytes nem egyetlen faja.
  • De Kokardezaagbek (Lophodytes cucullatus) is een vogel uit de familie van de Anatidae. De vogel lijkt op de zaagbekken uit de onderfamilie Merginae, maar wordt daar niet toe gerekend. Het is de enige soort binnen het geslacht Lophodytes.
  • Lophodytes cucullatus Lophodytes generoko animalia da. Hegaztien barruko Anatidae familian sailkatua dago.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 212733 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 9958 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 50 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 102481127 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Le Harle couronné (Lophodytes cucullatus) est une espèce de canards piscivores, c'est le plus petit des harles nord-américains. Autrefois, il était appelé Bec-scie couronné.
  • Американския нирец (Lophodytes cucullatus), е дребна морска птица от семейство Патицови (Anatidae), разред Гъскоподобни (Anseriformes). Изразен полов диморфизъм.
  • El bec de serra coronat (Lophodytes cucullatus) és un ocell de la família dels anàtids (Anatidae) que habita en època de cria, aiguamolls, llacs i rius del sud-est d'Alaska i sud-oest de Canadà, i zona del voltant dels Grans Llacs d'Amèrica del Nord, a Canadà i els Estats Units. En hivern ocupa les zones costaneres del Pacífic, fins Baixa Califòrnia i de l'Atlàntic fins a Florida. És l'única espècie del gènere Lophodytes.
  • Lo smergo dal ciuffo (Lophodytes cucullatus, Linnaeus 1758) è una piccola anatra, unico membro del genere Lophodytes (Reichenbach, 1853).
  • オウギアイサ (扇秋沙、学名:Lophodytes cucullatus)は、カモ目カモ科に分類される鳥類の一種である。学名についてはMergus cucullatus とする書籍もある。
  • Хохлатый крохаль (лат. Lophodytes cucullatus) — птица семейства утиные.
  • El pato de cresta o serreta capuchino (Lophodytes cucullatus) es una especie de ave anseriforme de la familia Anatidae propia de Norteamérica, la única del género Lophodytes.
  • Kapturnik (Lophodytes cucullatus) – gatunek ptaka z rodziny kaczkowatych (Anatidae), jedyny przedstawiciel rodzaju Lophodytes.
  • A bóbitás bukó (Lophodytes cucullatus) a madarak osztályának a lúdalakúak (Anseriformes) rendjébe, ezen belül a récefélék (Anatidae) családjába tartozó Lophodytes nem egyetlen faja.
  • De Kokardezaagbek (Lophodytes cucullatus) is een vogel uit de familie van de Anatidae. De vogel lijkt op de zaagbekken uit de onderfamilie Merginae, maar wordt daar niet toe gerekend. Het is de enige soort binnen het geslacht Lophodytes.
  • Lophodytes cucullatus Lophodytes generoko animalia da. Hegaztien barruko Anatidae familian sailkatua dago.
  • Morčák chocholatý (Lophodytes cucullatus) je malá potápivá kachna a jediný žijící zástupce rodu Lyphodytes.Morčák chocholatý dorůstá 40 - 49 cm, váží 540 - 680 g a je vůbec nejmenším a jedním z nejpestřeji zbarvených severoamerických druhů morčáků. S výjimkou velikosti je jeho spolehlivou charakteristikou velký hřeben na temeni hlavy, díky kterému získal i svůj název v mnoha světových jazycích.
  • Der Kappensäger (Lophodytes cucullatus) ist eine Art aus der Familie der Entenvögel. Innerhalb dieser Familie wird er gelegentlich der Gattung Mergus zugerechnet. Auch Carl von Linné, der den Kappensäger 1758 das erste Mal wissenschaftlich beschrieb, ordnete ihn noch als Mergus cucullatus den Sägern zu. Ludwig Reichenbach stellte ihn 1853 in eine eigene Gattung namens Lophodytes, deren einziger Vertreter der Kappensäger ist. Namensgebend für den Vogel ist die auffällige Federholle.
  • Bebek merganser-jambul (Lophodytes cucullatus) adalah sejenis bebek berukuran kecil dan satu-satunya spesies dari marga Lophodytes, suku Anatidae. Meskipun mirip, bebek ini bukan tergolong bebek merganser yang sejati (marga Mergus).Merganser-jambul dinamai demikian karena jambulnya yang unik. Bebek ini memiliki tampilan yang berbeda antara jantan dengan betina (dimorfisme seksual). Bebek betina berwarna cokelat, dengan sisi bawah berwarna putih dan jambul cokelat terang di atas kepalanya.
rdfs:label
  • Harle couronné
  • Bebek merganser-jambul
  • Bec de serra coronat
  • Bóbitás bukó
  • Hooded merganser
  • Kappensäger
  • Kapturnik (ptak)
  • Kokardezaagbek
  • Lophodytes cucullatus
  • Lophodytes cucullatus
  • Lophodytes cucullatus
  • Morčák chocholatý
  • Американски нирец
  • Хохлатый крохаль
  • オウギアイサ
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of