Le Goéland brun (Larus fuscus) est une espèce d'oiseau appartenant à la famille des Laridae.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Le Goéland brun (Larus fuscus) est une espèce d'oiseau appartenant à la famille des Laridae.
  • Mewa żółtonoga (Larus fuscus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae).
  • Kaio iluna (Larus fuscus) laridae familiako hegazti zangaluzea da, Europako kostaldetan bizi dena.
  • Малката черногърба чайка (Larus fuscus) е птица от семейство Чайкови (Laridae). Среща се и в България.
  • Lo zafferano (Larus fuscus, Linneus 1758) è un uccello della famiglia dei Laridi.
  • A heringsirály (Larus fuscus) a madarak (Aves) osztályába a lilealakúak rendjébe, ezen belül a sirályfélék (Laridae) családjába tartozó faj.
  • El gavià fosc (Larus fuscus) és un ocell de la família dels làrids (Laridae) que en estiu habita costes, llacs i rius del nord de Rússia, Mar Bàltic, Escandinàvia, Islàndia, illes Fèroe, Illes Britàniques i Europa Occidental, cap al sud fins a la costa Atlàntica de la península Ibèrica. En hivern arriven fins a les costes africanes, nord-americanes i del mediterrani occidental, incloent els Països Catalans.
  • A gaivota-de-asa-escura (Larus fuscus) é uma espécie de gaivota, pertencente ao género Larus e à família Laridae. As adultos têm as asas e o dorso de tom cinzento-escuro, a cabeça e o ventre brancos e as patas amarelas. O bico é amarelo com uma mancha vermelha na extremidade da mandíbula inferior. Os imaturos com menos de um ano de vida são castanhos e podem confundir-se com os de gaivota-de-patas-amarelas. A partir do segundo ano, a plumagem escura começa a aparecer, mas só no quarto ano de idade é que a plumagem de adulto é adquirida.Esta gaivota nidifica no norte e no centro da Europa (principalmente na Islândia, na Escócia e na Escandinávia). É uma ave parcialmente migradora e muitos indivíduos passam o Inverno no sul da Europa. Em Portugal a gaivota-de-asa-escura ocorre principalmente como visitante não nidificante e está presente de Julho a Março. É muito abundante e nos principais estuários e nos portos de pesca é frequente haver bandos de centenas ou milhares de indivíduos. Um estudo do ISPA - Instituto Universitário de Ciências Psicológicas, Sociais e da Vida, do Museu Nacional de História Natural e da Sociedade Portuguesa para o Estudo das Aves (SPEA) detectou 11 657 destas aves entre 2009 e 2010.== Referências ==
  • Kara sırtlı martı (Larus fuscus), martıgiller (Laridae) familyasından Avrupa'nın Atlantik kıyılarında yaşayan bir martı türü.
  • Racek žlutonohý (Larus fuscus) je velký, převážně mořský pták z čeledi rackovitých.Patří mezi velké druhy racků, dorůstá přibližně 48 - 56 cm, váží 550 - 1180 g a v rozpětí křídel má 117 - 134 cm. Má silně stavěné tělo, poměrně dlouhý ocas a dlouhá úzká křídla. Svrchu je obvykle tmavý, šedý až téměř černý, často s modravým nádechem, konce křídel jsou tmavé, jejich okraje, ocas, břicho, prsa a hlavu má bílé. Končetiny jsou stejně jako silný zobák žluté, na zobáku je navíc výrazná velká červená skvrna. Obě pohlaví se zbarvením neliší, mladí ptáci mají stejně jako u většiny ostatních druhů racků hnědá křídla a hřbet, tmavé zbarvení na ocasu, částečně šedé opeření na hlavě a růžové končetiny. Dospělí ptáci bývají v České republice nejčastěji zaměňováni s podobným rackem mořským, který je však výrazně větší a má růžové končetiny.Racek žlutonohý početně hnízdí při evropském pobřeží Atlantického oceánu. Zimující areál rozšíření je značně rozsáhlý a rozprostírá se na rozsáhlém území v rozmezí od Britských ostrovů v severní Evropě až po západ afrického kontinentu. Přes zimu bývá pravidelně zaznamenán také až v Severní Americe, kam přilétávají pravděpodobně jedinci z Islandu. Pravidelně, ale nepočetně protahuje také přes Českou republiku, ojediněle zde několik jedinců zůstává přes celou zimu. Přes léto se zdržuje převážně na mořském pobřeží, často bývá zaznamenáván i na volném moři. V zimě ve vnitrozemí preferuje větší vodní plochy, obzvláště vodní nádrže, jezera nebo řeky. Většinovou část jeho potravy tvoří malé až středně velké ryby, různí mořští i sladkovodní korýši, hmyz a různí červi. Často napadá i větší vodní ptáky a okrádá je o kořist nebo následuje větší rybářské lodě, na kterých požírá zbytky ulovených ryb. Ozývá se velmi podobně jako racek stříbřitý, má však výrazně hlubší hlas.Hnízdí v početných koloniích. Neúhledné hnízdo si staví na zemi nebo na útesech, velikost obvyklé snůšky činí 3 vejce, na kterých sedí střídavě oba rodiče přibližně 24 - 27 dní.
  • De kleine mantelmeeuw (Larus fuscus) is een vogel uit de familie meeuwen (Laridae)
  • Клу́ша (лат. Larus fuscus) — крупная чайка, гнездящаяся на атлантическом побережье Европы и вдоль северного побережья Российской Федерации.
  • ニシセグロカモメ(学名:Larus fuscus)は、チドリ目カモメ科に分類される鳥類の一種。
  • Die Heringsmöwe (Larus fuscus) ist eine Vogelart aus der Familie der Möwen (Laridae). Ihre Brutverbreitung erstreckt sich von Island ostwärts über große Teile der europäischen Küsten bis zur Taimyrhalbinsel im nordwestlichen Sibirien. Die Art ist oberseits dunkler als die Silbermöwe, der sie verwandtschaftlich nicht so nah steht wie früher einmal angenommen. Näher ist sie mit der Steppenmöwe verwandt. Manche Autoren betrachten die nordöstlichen Populationen als eigene Art – die Tundramöwe (Larus heuglini). Die im nördlichen und östlichen Skandinavien vorkommende Nominatform ist am dunkelsten und möglicherweise im Bestand bedroht.Die Heringsmöwe ist ein Zugvogel, dessen nördliche Populationen am weitesten ziehen und teils in den tropischen Zonen Afrikas und Asiens überwintern. Die Vögel Westeuropas überwintern zu einem großen Teil schon an der französischen Atlantikküste und im Mittelmeer.
  • La gaviota sombría (Larus fuscus) es una especie de ave Charadriiforme de la familia Laridae. Es una de las gaviotas más comunes en la fauna del Mar Mediterráneo. Ave migradora, se le encuentra también en África, donde inverna. También se pueden ver invernando en las costas norteamericanas a ejemplares procedentes de Islandia.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 4166492 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 3621 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 17 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 107125411 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:commons
  • Category:Larus fuscus
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wikispecies
  • Larus fuscus
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Le Goéland brun (Larus fuscus) est une espèce d'oiseau appartenant à la famille des Laridae.
  • Mewa żółtonoga (Larus fuscus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae).
  • Kaio iluna (Larus fuscus) laridae familiako hegazti zangaluzea da, Europako kostaldetan bizi dena.
  • Малката черногърба чайка (Larus fuscus) е птица от семейство Чайкови (Laridae). Среща се и в България.
  • Lo zafferano (Larus fuscus, Linneus 1758) è un uccello della famiglia dei Laridi.
  • A heringsirály (Larus fuscus) a madarak (Aves) osztályába a lilealakúak rendjébe, ezen belül a sirályfélék (Laridae) családjába tartozó faj.
  • El gavià fosc (Larus fuscus) és un ocell de la família dels làrids (Laridae) que en estiu habita costes, llacs i rius del nord de Rússia, Mar Bàltic, Escandinàvia, Islàndia, illes Fèroe, Illes Britàniques i Europa Occidental, cap al sud fins a la costa Atlàntica de la península Ibèrica. En hivern arriven fins a les costes africanes, nord-americanes i del mediterrani occidental, incloent els Països Catalans.
  • Kara sırtlı martı (Larus fuscus), martıgiller (Laridae) familyasından Avrupa'nın Atlantik kıyılarında yaşayan bir martı türü.
  • De kleine mantelmeeuw (Larus fuscus) is een vogel uit de familie meeuwen (Laridae)
  • Клу́ша (лат. Larus fuscus) — крупная чайка, гнездящаяся на атлантическом побережье Европы и вдоль северного побережья Российской Федерации.
  • ニシセグロカモメ(学名:Larus fuscus)は、チドリ目カモメ科に分類される鳥類の一種。
  • La gaviota sombría (Larus fuscus) es una especie de ave Charadriiforme de la familia Laridae. Es una de las gaviotas más comunes en la fauna del Mar Mediterráneo. Ave migradora, se le encuentra también en África, donde inverna. También se pueden ver invernando en las costas norteamericanas a ejemplares procedentes de Islandia.
  • Die Heringsmöwe (Larus fuscus) ist eine Vogelart aus der Familie der Möwen (Laridae). Ihre Brutverbreitung erstreckt sich von Island ostwärts über große Teile der europäischen Küsten bis zur Taimyrhalbinsel im nordwestlichen Sibirien. Die Art ist oberseits dunkler als die Silbermöwe, der sie verwandtschaftlich nicht so nah steht wie früher einmal angenommen. Näher ist sie mit der Steppenmöwe verwandt.
  • A gaivota-de-asa-escura (Larus fuscus) é uma espécie de gaivota, pertencente ao género Larus e à família Laridae. As adultos têm as asas e o dorso de tom cinzento-escuro, a cabeça e o ventre brancos e as patas amarelas. O bico é amarelo com uma mancha vermelha na extremidade da mandíbula inferior. Os imaturos com menos de um ano de vida são castanhos e podem confundir-se com os de gaivota-de-patas-amarelas.
  • Racek žlutonohý (Larus fuscus) je velký, převážně mořský pták z čeledi rackovitých.Patří mezi velké druhy racků, dorůstá přibližně 48 - 56 cm, váží 550 - 1180 g a v rozpětí křídel má 117 - 134 cm. Má silně stavěné tělo, poměrně dlouhý ocas a dlouhá úzká křídla. Svrchu je obvykle tmavý, šedý až téměř černý, často s modravým nádechem, konce křídel jsou tmavé, jejich okraje, ocas, břicho, prsa a hlavu má bílé.
rdfs:label
  • Goéland brun
  • Gaivota-de-asa-escura
  • Gavià fosc
  • Heringsirály
  • Heringsmöwe
  • Kaio ilun
  • Kara sırtlı martı
  • Kleine mantelmeeuw
  • Larus fuscus
  • Larus fuscus
  • Lesser black-backed gull
  • Mewa żółtonoga
  • Racek žlutonohý
  • Клуша
  • Малка черногърба чайка
  • ニシセグロカモメ
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageDisambiguates of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of