CiconiaCiconia est un genre d'oiseaux échassiers souvent migrateurs appartenant à la famille des Ciconiidés et tous appelés cigognes. Il existe plusieurs espèces, les deux plus connues étant la Cigogne blanche (Ciconia ciconia), et dans une moindre mesure la Cigogne noire (Ciconia nigra). Le petit est appelé cigogneau.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • CiconiaCiconia est un genre d'oiseaux échassiers souvent migrateurs appartenant à la famille des Ciconiidés et tous appelés cigognes. Il existe plusieurs espèces, les deux plus connues étant la Cigogne blanche (Ciconia ciconia), et dans une moindre mesure la Cigogne noire (Ciconia nigra). Le petit est appelé cigogneau.
  • Die Störche (Ciconiidae) sind eine Familie der Schreitvögel, die mit sechs Gattungen und 19 Arten in allen Kontinenten außer Antarktika verbreitet ist. Charakteristisch für diese Vögel sind der lange Hals, die langen Beine und der große, oft langgestreckte Schnabel. Alle Störche sind Fleischfresser, die Ernährung variiert aber je nach Art. Der in Europa bekannteste Storch ist der Weißstorch (Ciconia ciconia), andere bekannte Vertreter dieser Gruppe sind beispielsweise die Marabus (Leptoptilos) und der Nimmersatt (Mycteria ibis).
  • Leylekgiller (Ciconiidae), Leyleksiler takımına ait, sulak alanlarda yaşayan, leylek diye bilinen kuşları kapsayan bir familyadır. Familya, 6 cins ve buna bağlı yaşayan 19 türden oluşur.Uzun boyunlu, kalın gagalı, sığ sularda yaşayan kuşlardır. Akrabaları balıkçıllara göre dünyanın daha ılıman kesimlerinde ve daha kuru habitatlarda yaşarlar.Leyleklerin östaki boruları yoktur, bu yüzden sesleri de yoktur, yuvalama dönemlerinde gagalarını birbirine vurarak iletişimlerini sağlarlar. Türlerin bazıları göçmendir. Çoğunlukla kurbağa, balık, böcek, solucan ya da küçük kuşlar ve memelileri yiyerek beslenirler. Türün yayılışı çok geniş bir coğrafya üzerindedir. Almanyadan havalanan ve Prenses adı verilen Leylek, Türkiye(İstanbul-Hatay) üzerinden Güney Afrika Cumhuriyetine gittiği tespit edilmiştir. Genellikle karadan yükselen sıcak hava akımını kullanarak daireler çizerek uçarlar. Nesli tehlike altında olmasada yanlış insan yapılaşması ve sulak alanların kurutulması sonucunda Türkiye'deki sayıları azalmaktadır.Avrasya'da üreyen leylek (Ciconia ciconia) Afrika'nın güney kesimlerinde kışlar. Boyu yaklaşık 100 cm, kanat uçma tüyleri siyah, öbür tüyleri beyaz, gagası uzun ve bacakları kırmızıdır. Boyunlarını öne uzatarak oldukça yavaş uçar ve havada geniş daireler çizerek süzülür.Leylekler çatılara özellikle de bacaların tepesine yuva yaparlar. Bazı ülkelerde insanlar uğur getirdiğine inandıklarından leylekleri çekmek için damlarına kazıklar üzerine tekerlekler koyarlar. Leylek çiftleri çalı çırpı ve topraktan yaptıkları tepsi biçimindeki yuvalarını otla döşerler. Yuva her yıl yeni eklemeler yapıldığından çok büyür.Dişiler yuvaya genellikle beyaz dört yumurta bırakır. Erkek ve dişi yavrularını büyük ölçüde, yiyip kısmen sindirdikleri besinleri kusarak beslerler. Yavrular anne ve babalarını gördüklerinde gagalarını takırdatmaya başlarlar.Leylekler uzak yerlere göç eden kuşların en iyi bilinenidir. Avrupa'da ve Türkiye'de üreyen bu leylekler kışı Afrika'da geçirirler. Göç sırasında sıcak hava akımlarından yararlanır, olabildiğince kara üzerinden uçabilmek için kıtadan kıtaya özellikle İstanbul, Çanakkale ve Cebelitarık boğazlarından geçerler. Bilhassa Avrupa'da yoğun tarıma geçilmesi nedeniyle leyleklerin beslenebilecekleri çayırlık ve sulak alanların azalması, Afrika'da ise tarım ilaçlarının yoğun bir şekilde kullanılması, geniş leylek sürülerinin yok olmasına neden olmuştur.Avrasya ve Afrika'da yaşayan kara leylek (Ciconia nigra) beyaz karnı dışında mor yeşil parıltılı siyah tüyleriyle ak leylekten kolayca ayırt edilebilir. Daha ürek olan bu tür, ormanlık bölgelerde ürer ve kışı Afrika'da geçirir. Türkiye'deki üreme alanı Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki ağaçlık bölgelerdir.Leyleklerin iki değişik türü jabiru adıyla tanınır. Bunlardan Avustralya jabirusu (Xenorhynchus asiaticus) Avustralya'dan Hindistan'a kadar uzanan bölgede yaşar. Gövdesi beyaz ve yeşil, bacakları kırmızı, iri gagası siyahtır. Genellikle yalnız avlanmasıyla dikkat çeker. Amerika jaribusunun (jabiru mycteria)hafifce yukarıya kıvrılan çok kalın bir gagası vardır. Meksika'dan Arjantin'e kadar uzanan bölgede bulunur. Marabu (Leploptilos crumeniferus) en iri leylek türüdür. Afrika'da yaşayan bu türün boyu 1,5 metreye, kanat açıklığı 2,6 metreye ulaşır. Temel besinini oluşturan leşleri yemek için genellikle akbabalarla rekabete girişir ve çoğu kez galip gelir.
  • A gólyafélék (Ciconiidae) a madarak osztályának gólyaalakúak (Ciconiiformes) rendjébe tartozó családja. 6 nem és 19 faj tartozik a családba.Nagy testű, hosszú nyakú és lábú gázlómadarak. Folyókban, tavakban, mocsarakban keresik kisebb állatokból álló táplálékukat.
  • Els cicònids (Ciconiidae) són una família d'aus de l'ordre dels ciconiformes (Ciconiiformes), conegudes habitualment i de manera genèrica com cigonyes, malgrat que, de manera més restrictiva aquest nom s'aplica a les espècies del gènere Ciconia.
  • Čápovití (Ciconiidae) je čeleď velkých, u vody žijících ptáků kteří jsou nápadní svým dlouhým krkem, zobákem i nohama a výrazným zbarvením které je převážně kombinací černé a bílé barvy. Je jedinou čeledí řádu brodivých která je rozdělena do 19 recentních druhů.
  • Ciconiidae é a família de aves ciconiformes que inclui as cegonhas, o marabu e o jabiru, entre outros. Essas aves têm, por principal características, pernas e bicos longos e são normalmente de grande porte. Eles ocorrem nas regiões mais quentes do planeta e vivem em ambientes mais secos do que os das garças, por exemplo. Os ciconídeos são mudos e se comunicam através do batimento do bico no ninho. Muitas espécies são migratórias e a dieta das aves se baseia em anfíbios, peixes, insetos e pequenas aves ou mamíferos.A taxonomia de Sibley-Ahlquist expandiu a família dos ciconídeos de forma a integrar também os abutres do Novo Mundo, usualmente classificados na família Cathartidae. No entanto o Congresso Ornitológico Internacional voltou a usar a divisão tradicional.
  • Щъркелови (Ciconiidae) са семейство големи, дългограки птици, единствени в разред Щъркелоподобни (Ciconiiformes). Имат сравнително дълга шия, дълъг и здрав клюн и обитават основно блатисти местности. Представителите се срещат в много региони на света и обикновено живеят в по-сухи местообитания от тези на чаплите, лопатарките и ибисите. Щъркеловите обикновено са неми и като средство за комуникация използват тракане на клюна. Много видове са мигриращи. Обикновено се хранят с жаби, риби, насекоми, земни червеи, малки птици и дребни бозайници. Днес представителите на семейството наброяват 19 съвременни вида обединени в шест рода.Поради едрото си тяло щъркеловите птици са се пригодили да се реят при полет като използват топлите въздушни течения. Създават големи гнезда, които използват в продължение на много години. Някои гнезда достигат гигантските размери от 2 метра диаметър и 3 метра височина. Обикновено са моногамни птици, но това е вярно само отчасти. Птиците могат да се сменят партньорите си след като мигрират, а така също могат да мигрират и без половинката си.
  • I Ciconidi (Ciconiidae J.E.Gray, 1840) sono una famiglia di uccelli appartenenti all'ordine dei Ciconiformi. La specie più nota della famiglia è probabilmente la cicogna bianca (Ciconia ciconia) che vive anche in Europa e compie lunghe migrazioni in Africa.
  • Ooievaars (Ciconiidae) zijn de bekendste vogels uit de familie van de ooievaarachtigen. De familie telt 19 soorten.
  • コウノトリ科(コウノトリか、Ciconiidae)は、動物界脊索動物門鳥綱コウノトリ目に属する科。模式属はコウノトリ属。
  • 황새과(Ciconiidae)는 황새목에 속하는 유일한 조류 과이다. 황새 등을 포함하고 있다. 아프리카 대륙과 오스트레일리아 대륙, 북아메리카 대륙 남부, 남아메리카 대륙, 유라시아 대륙, 인도네시아, 마다가스카르 섬 등에 분포한다.
  • Bangau adalah sebutan untuk burung dari keluarga Ciconiidae. Badan berukuran besar, berkaki panjang, berleher panjang namun lebih pendek dari burung Kuntul, dan mempunyai paruh yang besar, kuat dan tebal.Bangau bisa dijumpai di daerah beriklim hangat. Habitat di daerah yang lebih kering dibandingkan burung Kuntul dan Ibis. Makanan berupa Katak, ikan, serangga, cacing, burung kecil dan mamalia kecil dari lahan basah dan pantai.Bangau tidak memiliki organ suara syrinx sehingga tidak bersuara. Paruh yang diadu dengan pasangannya merupakan cara berkomunikasi menggantikan suara panggilan.Bangau merupakan burung pantai migran, terbang jauh dengan cara melayang memanfaatkan arus udara panas sehingga dapat menghemat tenaga. Foto burung Bangau yang sedang terbang oleh Ottomar Anschütz (1884) menjadi inspirasi Otto Lilienthal untuk membuat glider yang digunakan untuk terbang layang pada akhir abad ke-19.Bangau merupakan burung yang berat dengan rentang sayap yang lebar. Spesies Leptoptilos crumeniferus dari Afrika mempunyai rantang sayap 3,2 meter, sehingga dijuluki sebagai "burung darat dengan rentang sayap terpanjang di dunia" bersaingan dengan burung Kondor dari Pegunungan AndesSarang digunakan untuk beberapa tahun, berukuran sangat besar, diameter hingga 2 meter. dan kedalaman sarang 3 meter. Bangau pernah dikira monogami, tapi ternyata tidak selalu benar. Bangau cenderung setia pada sarang dan pasangannya, tapi mungkin juga berganti pasangan sehabis migrasi atau pergi bermigrasi tanpa ditemani pasangannya. Badan yang berukuran besar, bersifat monogami, dan kesetiaan pada tempat bersarang menjadikan burung Bangau sering dijadikan simbol pembawa kebahagiaan di dalam banyak kebudayaan dan mitologi.
  • Amiamoko edo zikoina Ciconiiformes ordenako familia da, Ciconiidae izenekoa.Hegazti zangaluzea da, lepoa eta mokoa luzeak, gorputza zuria, hegoak beltzak eta mokoa eta hankak gorriak dituena; paseko hegaztia da eta habia dorre edo zuhaitz garaietan egiten du.
  • Los cicónidos (Ciconiidae) son una familia de aves grandes, de patas largas, cuello largo y pico grueso pertenecientes a la orden de los Ciconiiformes. Habitualmente se les conoce simplemente como cigüeñas, aunque de forma más restrictiva, este nombre sólo se aplicaría a las especies del género Ciconia. La especie más conocida de la familia es, probablemente, la cigüeña blanca (Ciconia ciconia) la cual vive en Europa migra largas distancias a África.
  • Storks are large, long-legged, long-necked wading birds with long, stout bills. They belong to the family Ciconiidae. They are the only family in the order Ciconiiformes, which was once much larger and held a number of families.Storks dwell in many regions and tend to live in drier habitats than the closely related herons, spoonbills and ibises; they also lack the powder down that those groups use to clean off fish slime. Storks have no syrinx and are mute, giving no call; bill-clattering is an important mode of communication at the nest. Many species are migratory. Most storks eat frogs, fish, insects, earthworms, small birds and small mammals. There are nineteen living species of storks in six genera.Various terms are used to refer to groups of storks, two frequently used ones being a muster of storks and a phalanx of storks.Storks tend to use soaring, gliding flight, which conserves energy. Soaring requires thermal air currents. Ottomar Anschütz's famous 1884 album of photographs of storks inspired the design of Otto Lilienthal's experimental gliders of the late nineteenth century. Storks are heavy, with wide wingspans: the Marabou Stork, with a wingspan of 3.2 metres (10.5 feet) and weight up to 8 kg (18 lbs), joins the Andean Condor in having the widest wingspan of all living land birds.Their nests are often very large and may be used for many years. Some nests have been known to grow to over two metres (six feet) in diameter and about three metres (ten feet) in depth. Storks were once thought to be monogamous, but this is only partially true. They may change mates after migrations, and may migrate without a mate. They tend to be attached to nests as much as partners.[citation needed]Storks' size, serial monogamy, and faithfulness to an established nesting site contribute to their prominence in mythology and culture.
  • Bociany, bocianowate (Ciconiidae) – rodzina ptaków z podrzędu bocianowców (Ciconii).
  • А́истовые (лат. Ciconiidae) — семейство птиц из отряда голенастых, охватывающее шесть родов и девятнадцать видов.Семейство аистовых распространено не только в тропиках и субтропиках, но и в умеренных зонах. В Европе гнездятся лишь два вида — белый аист (Ciconia ciconia) и чёрный аист (Ciconia nigra). Два других вида считаются крайне редкими гостями — африканский клювач (Mycteria ibis) и африканский марабу (Leptoptilos crumeniferus).В основном, аистовые предпочитают жить на открытых пространствах и у водоёмов. Общими признаками семейства являются длинные ноги, длинная гибкая шея, а также длинный, конический клюв. Крылья, как правило, широкие и глубоко расчленённые. Все аистовые являются хорошими летунами, умело использующими термики для экономии энергии в полёте. Многие виды ежегодно совершают далёкие перелёты.Пищу аистовые подбирают на ходу с земли. Входят в неё, в основном, небольшие грызуны, амфибии, рыбы, некоторые беспозвоночные и пресмыкающиеся. Некоторые виды аистов, например марабу, питаются также падалью.Большинство видов аистовых — безголосые, единственным производимым ими звуком является стучание клювом. Однако некоторые виды вполне певчие, одним из примеров может послужить чёрный аист.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 114614 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 9319 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 97 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 109585973 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:alignement
  • center
prop-fr:commons
  • Category:Ciconia
prop-fr:contenu
  • * ** Ciconia nigra ** *** Ciconia abdimii *** **** Ciconia stormi ****Ciconia episcopus ** *** Ciconia maguari *** **** Ciconia boyciana ****Ciconia ciconia
prop-fr:titre
  • Phylogénie des espèces
  • actuelles du genre Ciconia :
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wiktionary
  • cigogne
prop-fr:wiktionaryTitre
  • cigogne
  • cigogne
dcterms:subject
rdfs:comment
  • CiconiaCiconia est un genre d'oiseaux échassiers souvent migrateurs appartenant à la famille des Ciconiidés et tous appelés cigognes. Il existe plusieurs espèces, les deux plus connues étant la Cigogne blanche (Ciconia ciconia), et dans une moindre mesure la Cigogne noire (Ciconia nigra). Le petit est appelé cigogneau.
  • A gólyafélék (Ciconiidae) a madarak osztályának gólyaalakúak (Ciconiiformes) rendjébe tartozó családja. 6 nem és 19 faj tartozik a családba.Nagy testű, hosszú nyakú és lábú gázlómadarak. Folyókban, tavakban, mocsarakban keresik kisebb állatokból álló táplálékukat.
  • Els cicònids (Ciconiidae) són una família d'aus de l'ordre dels ciconiformes (Ciconiiformes), conegudes habitualment i de manera genèrica com cigonyes, malgrat que, de manera més restrictiva aquest nom s'aplica a les espècies del gènere Ciconia.
  • Čápovití (Ciconiidae) je čeleď velkých, u vody žijících ptáků kteří jsou nápadní svým dlouhým krkem, zobákem i nohama a výrazným zbarvením které je převážně kombinací černé a bílé barvy. Je jedinou čeledí řádu brodivých která je rozdělena do 19 recentních druhů.
  • I Ciconidi (Ciconiidae J.E.Gray, 1840) sono una famiglia di uccelli appartenenti all'ordine dei Ciconiformi. La specie più nota della famiglia è probabilmente la cicogna bianca (Ciconia ciconia) che vive anche in Europa e compie lunghe migrazioni in Africa.
  • Ooievaars (Ciconiidae) zijn de bekendste vogels uit de familie van de ooievaarachtigen. De familie telt 19 soorten.
  • コウノトリ科(コウノトリか、Ciconiidae)は、動物界脊索動物門鳥綱コウノトリ目に属する科。模式属はコウノトリ属。
  • 황새과(Ciconiidae)는 황새목에 속하는 유일한 조류 과이다. 황새 등을 포함하고 있다. 아프리카 대륙과 오스트레일리아 대륙, 북아메리카 대륙 남부, 남아메리카 대륙, 유라시아 대륙, 인도네시아, 마다가스카르 섬 등에 분포한다.
  • Amiamoko edo zikoina Ciconiiformes ordenako familia da, Ciconiidae izenekoa.Hegazti zangaluzea da, lepoa eta mokoa luzeak, gorputza zuria, hegoak beltzak eta mokoa eta hankak gorriak dituena; paseko hegaztia da eta habia dorre edo zuhaitz garaietan egiten du.
  • Los cicónidos (Ciconiidae) son una familia de aves grandes, de patas largas, cuello largo y pico grueso pertenecientes a la orden de los Ciconiiformes. Habitualmente se les conoce simplemente como cigüeñas, aunque de forma más restrictiva, este nombre sólo se aplicaría a las especies del género Ciconia. La especie más conocida de la familia es, probablemente, la cigüeña blanca (Ciconia ciconia) la cual vive en Europa migra largas distancias a África.
  • Bociany, bocianowate (Ciconiidae) – rodzina ptaków z podrzędu bocianowców (Ciconii).
  • Bangau adalah sebutan untuk burung dari keluarga Ciconiidae. Badan berukuran besar, berkaki panjang, berleher panjang namun lebih pendek dari burung Kuntul, dan mempunyai paruh yang besar, kuat dan tebal.Bangau bisa dijumpai di daerah beriklim hangat. Habitat di daerah yang lebih kering dibandingkan burung Kuntul dan Ibis. Makanan berupa Katak, ikan, serangga, cacing, burung kecil dan mamalia kecil dari lahan basah dan pantai.Bangau tidak memiliki organ suara syrinx sehingga tidak bersuara.
  • А́истовые (лат. Ciconiidae) — семейство птиц из отряда голенастых, охватывающее шесть родов и девятнадцать видов.Семейство аистовых распространено не только в тропиках и субтропиках, но и в умеренных зонах. В Европе гнездятся лишь два вида — белый аист (Ciconia ciconia) и чёрный аист (Ciconia nigra).
  • Storks are large, long-legged, long-necked wading birds with long, stout bills. They belong to the family Ciconiidae. They are the only family in the order Ciconiiformes, which was once much larger and held a number of families.Storks dwell in many regions and tend to live in drier habitats than the closely related herons, spoonbills and ibises; they also lack the powder down that those groups use to clean off fish slime.
  • Ciconiidae é a família de aves ciconiformes que inclui as cegonhas, o marabu e o jabiru, entre outros. Essas aves têm, por principal características, pernas e bicos longos e são normalmente de grande porte. Eles ocorrem nas regiões mais quentes do planeta e vivem em ambientes mais secos do que os das garças, por exemplo. Os ciconídeos são mudos e se comunicam através do batimento do bico no ninho.
  • Щъркелови (Ciconiidae) са семейство големи, дългограки птици, единствени в разред Щъркелоподобни (Ciconiiformes). Имат сравнително дълга шия, дълъг и здрав клюн и обитават основно блатисти местности. Представителите се срещат в много региони на света и обикновено живеят в по-сухи местообитания от тези на чаплите, лопатарките и ибисите. Щъркеловите обикновено са неми и като средство за комуникация използват тракане на клюна. Много видове са мигриращи.
  • Die Störche (Ciconiidae) sind eine Familie der Schreitvögel, die mit sechs Gattungen und 19 Arten in allen Kontinenten außer Antarktika verbreitet ist. Charakteristisch für diese Vögel sind der lange Hals, die langen Beine und der große, oft langgestreckte Schnabel. Alle Störche sind Fleischfresser, die Ernährung variiert aber je nach Art.
  • Leylekgiller (Ciconiidae), Leyleksiler takımına ait, sulak alanlarda yaşayan, leylek diye bilinen kuşları kapsayan bir familyadır. Familya, 6 cins ve buna bağlı yaşayan 19 türden oluşur.Uzun boyunlu, kalın gagalı, sığ sularda yaşayan kuşlardır. Akrabaları balıkçıllara göre dünyanın daha ılıman kesimlerinde ve daha kuru habitatlarda yaşarlar.Leyleklerin östaki boruları yoktur, bu yüzden sesleri de yoktur, yuvalama dönemlerinde gagalarını birbirine vurarak iletişimlerini sağlarlar.
rdfs:label
  • Cigogne
  • Amiamoko
  • Bangau
  • Bociany (ptaki)
  • Ciconiidae
  • Ciconiidae
  • Ciconiidae
  • Cicònid
  • Gólyafélék
  • Leylekgiller
  • Ooievaars
  • Stork
  • Störche
  • Čápovití
  • Аистовые
  • Щъркелови
  • コウノトリ科
  • 황새과
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageDisambiguates of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is prop-fr:animal of
is prop-fr:thème of
is foaf:primaryTopic of