L’Assemblée parlementaire de la Francophonie (APF) est une organisation interparlementaire composée de 79 sections formées par des parlements et organisations interparlementaire ayant en commun la langue française. Elle est l'assemblée consultative de la Francophonie. L'APF travaille activement à la promotion de la démocratie, de l'État de droit et des droits de la personne dans l'espace francophone.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
 • L’Assemblée parlementaire de la Francophonie (APF) est une organisation interparlementaire composée de 79 sections formées par des parlements et organisations interparlementaire ayant en commun la langue française. Elle est l'assemblée consultative de la Francophonie. L'APF travaille activement à la promotion de la démocratie, de l'État de droit et des droits de la personne dans l'espace francophone. Elle contribue aussi au rayonnement de la langue française et à la promotion de la diversité des expressions culturelles. Elle est un lieu de débats, de propositions et d'échanges d'informations sur tous les sujets d'intérêt commun à ses membres. Elle met aussi en œuvre des actions dans les domaines de la coopération interparlementaire au sein des parlements de l'espace francophone.La présidente de l'APF est actuellement Andrée Champagne (Sénatrice, Canada) et le secrétaire général parlementaire est Pascal Terrasse (Député, France).
 • De Assemblée parlementaire de la Francophonie (APF) is een internationaal samenwerkingsverband tussen Franstalige parlementen. De APF houdt zich onder meer bezig met het bevorderen van de democratie, de rechtsstaat en de mensenrechten, en dan specifiek voor Franstaligen. Het vertegenwoordigt internationaal de Franstalige burgers en wil de samenwerking tussen Franstaligen bevorderen. Het houdt zich ook bezig met het bevorderen van de Franse taal.Binnen de parlementaire vergadering is er plaats voor debat en het uitwisselen van voorstellen en informatie van de leden. Er wordt nagedacht over politieke rechten, communicatie, economie, onderwijs, de plaats van het Frans op het internationale schaal en de belemmeringen bij het verspreiden van kennis in Franstalige landen. Het levert advies aan politici in Franstalige landen.Het APF heeft 48 leden. Dat zijn landen of regio's (zoals Wallonië) waar het Frans officieel of frequent gebruikt wordt. Daarnaast zijn er nog 17 geassocieerde leden. Die landen of regio's maken gebruik van het Frans in internationale betrekkingen en moedigen het gebruik, aanleren en verspreiden van het Frans aan. Verder zijn er 13 parlementen met waarnemerstatus, zoals het Beneluxparlement en het Franstalig forum van het Europees Parlement.Het APF is gegroeid uit de Association internationale des parlementaires de langue française (AIPLF), dat 23 leden uit alle werelddelen vertegenwoordigde en opgericht werd in 1967 in Luxemburg. Het werd opgericht ter bevordering van het verspreiden van de Franse taal en breidde uit tot een cultureel pluralistische organisatie. In de 1997 werd de organisatie erkend als de adviserende raad van de francofonie. In 1998 werd het AIPLF omgevormd tot het APF.Het APF maakt deel uit van de Organisation internationale de la Francophonie.
 • The Assemblée parlementaire de la Francophonies (APF) is an association of the parliaments of Francophone countries. It was established in Luxembourg in 1967, and was then known as the Association internationale des parlementaires de langue française.
dbpedia-owl:affiliation
dbpedia-owl:formationYear
 • 1967-01-01 (xsd:date)
dbpedia-owl:headquarter
dbpedia-owl:language
dbpedia-owl:leaderFunction
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
 • 185156 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
 • 27967 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
 • 240 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
 • 100043904 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:affiliation
prop-fr:dirigeant
prop-fr:langue
prop-fr:membres
 • 79 (xsd:integer)
prop-fr:nom
 • Assemblée parlementaire de la Francophonie
prop-fr:siteWeb
prop-fr:siège
 • Paris
prop-fr:tailleImage
 • 260 (xsd:integer)
prop-fr:titreDirigeant
 • Président SGP
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
dcterms:subject
rdf:type
rdfs:comment
 • L’Assemblée parlementaire de la Francophonie (APF) est une organisation interparlementaire composée de 79 sections formées par des parlements et organisations interparlementaire ayant en commun la langue française. Elle est l'assemblée consultative de la Francophonie. L'APF travaille activement à la promotion de la démocratie, de l'État de droit et des droits de la personne dans l'espace francophone.
 • The Assemblée parlementaire de la Francophonies (APF) is an association of the parliaments of Francophone countries. It was established in Luxembourg in 1967, and was then known as the Association internationale des parlementaires de langue française.
 • De Assemblée parlementaire de la Francophonie (APF) is een internationaal samenwerkingsverband tussen Franstalige parlementen. De APF houdt zich onder meer bezig met het bevorderen van de democratie, de rechtsstaat en de mensenrechten, en dan specifiek voor Franstaligen. Het vertegenwoordigt internationaal de Franstalige burgers en wil de samenwerking tussen Franstaligen bevorderen.
rdfs:label
 • Assemblée parlementaire de la francophonie
 • Assemblée parlementaire de la Francophonie
 • Assemblée parlementaire de la Francophonie
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:homepage
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
 • Assemblée parlementaire de la Francophonie
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of