Les Alcédinidés ou Alcedinidae forment une famille d'oiseaux plus connus sous les noms de martins-pêcheurs et martins-chasseurs.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Les Alcédinidés ou Alcedinidae forment une famille d'oiseaux plus connus sous les noms de martins-pêcheurs et martins-chasseurs.
  • Zimorodkowate (Alcedinidae) – rodzina ptaków z rzędu kraskowych (Coraciiformes). Należy tutaj około 90 gatunków zazwyczaj małych ptaków o dużych głowach, dużych, długich, bocznie spłaszczonych i ostrych dziobach, krótkich nogach i krótkim ogonie.
  • Yalıçapkınıgiller (Alcedinidae), gökkuzgunları (Coraciiformes) takımına ait bir kuş familyasıdır.Familya üyeleri tüm dünyada yayılış gösterirler. Afrika'dan Avustralya'ya kadar olan bölgede bulunurlar. Tek tür Alcedo atthis Avrupa'da ve kuzey Asya'da görülür (İngilizcesi kingfisher). Familyanın kökeninin aslen Asya olduğu sanılmaktadır.Başları büyük, boyunları kısa, gaga uzun ve kuvvetlidir. Ormanlar ve sulak alanlar yayıldıkları bölgelerdir. Böcekler, sürüngenler ve balıklarla beslenirler. Yuvaları toprakta dikine, galeriler şeklinde ya da ağaç kovuklarındadır. Yavrular yumurtadan çıktıklarında çıplaktırlar. Suda yaşayanlar aniden suya dalarlar.Üreme bölgeleri genel olarak tatlısu kenarlarıdır, kısmen deniz kıyısında da bulunabilir, yuvalarını kum duvarlara açtığı oyuklara yapar.Bulunduğu yerler Gediz Deltası, İzmir-Bakırçay Deltası, Muğla-Güllük, Muğla-Bodrum, Mersin, Ankara mogan, eymir gölü. Aynı zamanda Adana'nın Mersin'e doğru yer alan bölümlerinde sulak (su kanalları vb.) alanlarda da yaşar. Ayrıca İstanbul boğazında da görülmüştür. İzmir alsancak pasaport vapur iskelesinin arka duvarında ve körfez içindeki mendirekte degözlemlenmiştir. Yerli bir kuş türüdür,göç olayı yaşamamaktadır.Yalıçapkını sulak alanlarda suya dalarak yakaladığı balıklarla beslenir. Ayrıca 1.3 saniyede avını yakalayabilme yeteneğine sahiptir.Genellikle sesiyle kendini farkettirir,aynı zamanda havada asılı kalabilen bir kuş türüdür. Dimdik tüner ya daöne doğru eğilir,genellikle uçuş esnasında öter, avlanma esnasında havada asılı kalarak avını tespit eder ve dik bir şekilde dalışa geçerek avını yakalar, avını kolay yutabilmesi için avını baş tarafında yani kılçıklarının yönünde yutar.
  • Martim-pescador, martim, martim-grande, papa-peixe, pica-peixe, ariramba, urarirana e guarda-rios são os nomes comuns dados às aves coraciformes pertencentes à família Alcedinidae. No total, o grupo inclui 95 espécies, classificadas em 19 géneros. O grupo está presente em todos os continentes, excepto nas regiões polares e na maioria das ilhas oceânicas. Também vivem em manguezais. A maior diversidade encontra-se nas zonas de clima tropical, em particular na Oceania, enquanto que nas Américas ocorrem apenas seis espécies. O grupo habita zonas florestadas, preferencialmente junto de rios ou lagos.
  • IJsvogels (Alcedinidae) zijn een familie van vrij kleine tot middelgrote, vaak prachtig gekleurde vogels uit de orde scharrelaarvogels. De familie telt meer dan 90 soorten.
  • Los alcedinos (Alcedines) son un suborden de aves Coraciiformes al que pertenecen los martines pescadores, alciones, martines cazadores y cucaburras. Son un grupo de coloridas aves de tamaño pequeño y medio. Tienen una distribución mundial, aunque la mayoría de sus especies se encuentran en el Viejo Mundo y Australasia. El grupo hasta la década de 1990 fue tratado como una simple familia, Alcedinidae, pero ahora se considera un suborden, Alcedines, que contiene tres familias: Alcedinidae, Halcyonidae y Cerylidae. Se conocen unas 90 especies clasificadas en las tres familias estrechamente emparentadas. Se caracterizan por tener la cabeza grande, picos largos y puntiagudos, y colas y patas cortas. La mayoría de las especies tienen plumajes llamativos con poca diferencia entre ambos sexos. La mayor parte de las especies tienen distribución tropical, y una escasa mayoría solo se encuentran en los bosques. Muchos de sus miembros consumen una gran variedad de presas además de los peces, generalmente cazan lanzándose en picado para atraparlas desde un posadero. Como otros miembros de su orden anidan en cavidades, generalmente túneles escavados en taludes arenosos. Unas pocas especies, principalmente las insulares, están en peligro de extinción.
  • Ledňáčkovití (Alcedinidae) jsou čeleď ptáků, jejíž druhy jsou rozšířené hlavně v Africe a Asii. Ve střední Evropě žije pouze ledňáček říční. Mají silnější tělo, krátký ocas a silný tupý zobák. Živí se nejčastěji rybami či hmyzem.
  • Raja-udang adalah nama umum bagi sejenis burung pemakan ikan dari suku Alcedinidae. (Sementara penulis, dengan mengikuti taksonomi baru yang dirintis Sibley-Ahlquist pada tahun 1990an, memecah suku ini menjadi tiga suku: Alcedinidae, Halcyonidae, dan Cerylidae). Di seluruh dunia, terdapat kurang lebih 90 spesies burung raja-udang. Pusat keragamannya adalah di daerah tropis di Afrika, Asia dan Australasia.
  • A jégmadárfélék (Alcedinidae) a madarak osztályának szalakótaalakúak (Coraciiformes) rendjébe tartozó családja. 3 alcsalád, 18 nem és 91 faj tartozik a családba.Egyes újabb rendszerezések a jégmadárféléket az Alcedinidae, Halcyonidae és Cerylidae külön családokba sorolják.
  • Els Alcedínids (Alcedinidae) o Alcedines són un grup de petits i mitjans ocells de colors brillants que pertanyen a l'ordre dels coraciformes (Coraciiformes). Tenen una distribució cosmopolita, amb la major part de les espècies al Vell Món i Austràlia. El grup s'ha tractat com el subordre Alcedines, amb tres famílies, o com la família dels alcedínids (Alcedinidae), amb tres subfamílies: Alcedininae, Halcyoninae, i Cerylinae. Hi ha aproximadament 90 espècies de blauets, alcions i cucaburres. Tots tenen el cap gran, bec llarg i esmolat, potes curtes i cues arrodonides. La majoria de les espècies tenen un plomatge brillant amb petites diferències entre els sexes. En general tenen distribució tropical, i una lleugera majoria es troben només als boscos. Consumeixen una àmplia varietat de preses, entre elles peixos, que normalment atrapen deixant-se caure des d'una perxa. De la mateixa manera que altres coraciformes nien en cavitats, generalment en túnels excavats en talús. Unes poques espècies, principalment insulars, estan amenaçades d'extinció.
  • Gli Alcedinidi (Alcedinidae Rafinesque, 1815) sono una famiglia di uccelli del sottordine degli Alcedini, comunemente noti come martin pescatore di fiume.
  • Зиморо́дковые (лат. Alcedinidae) — семейство птиц из отряда ракшеобразных (Coraciiformes), содержащее около 90 видов малой и средней величины. Наибольшее разнообразие видов зимородковых наблюдается в тропических и субтропических регионах Земли, однако некоторые виды встречаются вплоть до холодных широт Северной и Южной Америки.
  • Kingfishers are a group of small to medium sized brightly coloured birds in the order Coraciiformes. They have a cosmopolitan distribution, with most species found outside of the Americas. The group is treated either as a single family, Alcedinidae, or as a suborder Alcedines containing three families, Alcedinidae (river kingfishers), Halcyonidae (tree kingfishers), and Cerylidae (water kingfishers). There are roughly 90 species of kingfisher. All have large heads, long, sharp, pointed bills, short legs, and stubby tails. Most species have bright plumage with little differences between the sexes. Most species are tropical in distribution, and a slight majority are found only in forests. They consume a wide range of prey as well as fish, usually caught by swooping down from a perch. While kingfishers are usually thought to live near rivers and eat fish, most of the kingfisher species in the world live away from water and eat small invertebrates. Like other members of their order they nest in cavities, usually tunnels dug into the natural or artificial banks in the ground. A quarter of all kingfishers nest in disused termite nests. A few species, principally insular forms, are threatened with extinction. In Britain, the word 'kingfisher' normally refers to the Common Kingfisher.
  • カワセミ亜目(かわせみあもく、学名 Alcedini, Alcedines)は、鳥類ブッポウソウ目の亜目である。カワセミ目 Alcediniformes に分離することもあった。全世界の熱帯に生息する。
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 846455 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 16630 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 236 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 110960843 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:commons
  • Category:Alcedinidae
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wikispecies
  • Alcedinidae
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Les Alcédinidés ou Alcedinidae forment une famille d'oiseaux plus connus sous les noms de martins-pêcheurs et martins-chasseurs.
  • Zimorodkowate (Alcedinidae) – rodzina ptaków z rzędu kraskowych (Coraciiformes). Należy tutaj około 90 gatunków zazwyczaj małych ptaków o dużych głowach, dużych, długich, bocznie spłaszczonych i ostrych dziobach, krótkich nogach i krótkim ogonie.
  • IJsvogels (Alcedinidae) zijn een familie van vrij kleine tot middelgrote, vaak prachtig gekleurde vogels uit de orde scharrelaarvogels. De familie telt meer dan 90 soorten.
  • Ledňáčkovití (Alcedinidae) jsou čeleď ptáků, jejíž druhy jsou rozšířené hlavně v Africe a Asii. Ve střední Evropě žije pouze ledňáček říční. Mají silnější tělo, krátký ocas a silný tupý zobák. Živí se nejčastěji rybami či hmyzem.
  • Raja-udang adalah nama umum bagi sejenis burung pemakan ikan dari suku Alcedinidae. (Sementara penulis, dengan mengikuti taksonomi baru yang dirintis Sibley-Ahlquist pada tahun 1990an, memecah suku ini menjadi tiga suku: Alcedinidae, Halcyonidae, dan Cerylidae). Di seluruh dunia, terdapat kurang lebih 90 spesies burung raja-udang. Pusat keragamannya adalah di daerah tropis di Afrika, Asia dan Australasia.
  • A jégmadárfélék (Alcedinidae) a madarak osztályának szalakótaalakúak (Coraciiformes) rendjébe tartozó családja. 3 alcsalád, 18 nem és 91 faj tartozik a családba.Egyes újabb rendszerezések a jégmadárféléket az Alcedinidae, Halcyonidae és Cerylidae külön családokba sorolják.
  • Gli Alcedinidi (Alcedinidae Rafinesque, 1815) sono una famiglia di uccelli del sottordine degli Alcedini, comunemente noti come martin pescatore di fiume.
  • Зиморо́дковые (лат. Alcedinidae) — семейство птиц из отряда ракшеобразных (Coraciiformes), содержащее около 90 видов малой и средней величины. Наибольшее разнообразие видов зимородковых наблюдается в тропических и субтропических регионах Земли, однако некоторые виды встречаются вплоть до холодных широт Северной и Южной Америки.
  • カワセミ亜目(かわせみあもく、学名 Alcedini, Alcedines)は、鳥類ブッポウソウ目の亜目である。カワセミ目 Alcediniformes に分離することもあった。全世界の熱帯に生息する。
  • Yalıçapkınıgiller (Alcedinidae), gökkuzgunları (Coraciiformes) takımına ait bir kuş familyasıdır.Familya üyeleri tüm dünyada yayılış gösterirler. Afrika'dan Avustralya'ya kadar olan bölgede bulunurlar. Tek tür Alcedo atthis Avrupa'da ve kuzey Asya'da görülür (İngilizcesi kingfisher). Familyanın kökeninin aslen Asya olduğu sanılmaktadır.Başları büyük, boyunları kısa, gaga uzun ve kuvvetlidir. Ormanlar ve sulak alanlar yayıldıkları bölgelerdir. Böcekler, sürüngenler ve balıklarla beslenirler.
  • Els Alcedínids (Alcedinidae) o Alcedines són un grup de petits i mitjans ocells de colors brillants que pertanyen a l'ordre dels coraciformes (Coraciiformes). Tenen una distribució cosmopolita, amb la major part de les espècies al Vell Món i Austràlia. El grup s'ha tractat com el subordre Alcedines, amb tres famílies, o com la família dels alcedínids (Alcedinidae), amb tres subfamílies: Alcedininae, Halcyoninae, i Cerylinae. Hi ha aproximadament 90 espècies de blauets, alcions i cucaburres.
  • Martim-pescador, martim, martim-grande, papa-peixe, pica-peixe, ariramba, urarirana e guarda-rios são os nomes comuns dados às aves coraciformes pertencentes à família Alcedinidae. No total, o grupo inclui 95 espécies, classificadas em 19 géneros. O grupo está presente em todos os continentes, excepto nas regiões polares e na maioria das ilhas oceânicas. Também vivem em manguezais.
  • Los alcedinos (Alcedines) son un suborden de aves Coraciiformes al que pertenecen los martines pescadores, alciones, martines cazadores y cucaburras. Son un grupo de coloridas aves de tamaño pequeño y medio. Tienen una distribución mundial, aunque la mayoría de sus especies se encuentran en el Viejo Mundo y Australasia.
  • Kingfishers are a group of small to medium sized brightly coloured birds in the order Coraciiformes. They have a cosmopolitan distribution, with most species found outside of the Americas. The group is treated either as a single family, Alcedinidae, or as a suborder Alcedines containing three families, Alcedinidae (river kingfishers), Halcyonidae (tree kingfishers), and Cerylidae (water kingfishers). There are roughly 90 species of kingfisher.
rdfs:label
  • Alcedinidae
  • Alcedines
  • Alcedines
  • Alcedinidae
  • Guarda-rios
  • IJsvogels
  • Jégmadárfélék
  • Kingfisher
  • Ledňáčkovití
  • Raja-udang
  • Yalıçapkınıgiller
  • Zimorodkowate
  • Зимородковые
  • カワセミ亜目
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of