L'Épervier shikra (Accipiter badius) est une espèce d'oiseau appartenant à la famille des Accipitridae.On le trouve en Afrique subsaharienne et en Asie du Sud et plus particulièrement en Inde

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • L'Épervier shikra (Accipiter badius) est une espèce d'oiseau appartenant à la famille des Accipitridae.On le trouve en Afrique subsaharienne et en Asie du Sud et plus particulièrement en Inde
  • A sikra (Accipiter badius) a madarak osztályának a vágómadár-alakúak (Accipitriformes) rendjébe, ezen belül a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó faj.
  • Krahujec šikra (Accipiter badius) je 26-30 cm velký dravec z čeledi jestřábovitých. Celoročně obývá subsaharskou Afriku a jižní Asii, zejména Indii. Dospělí ptáci mají světle hnědou svrchní stranu těla a bílou, jemně rudě pruhovanou spodinu. Pohlaví jsou si přitom velmi podobná, samci jsou pouze mírně menší. Mladí ptáci mají na rozdíl od dospělců hnědě skvrnité břicho.Obývá otevřené lesy a savany. Při lovu spoléhá na moment překvapení, jeho kořistí se přitom nejčastěji stávají ještěrky, velký hmyz, malí ptáci a savci. Hnízdo buduje na stromech a klade do něj 3-7 vajec.
  • De shikra (Accipiter badius) is een kleine roofvogel uit de familie van de havikachtigen (Accipitridae) die leeft in verscheidene delen van Azië en Afrika. De Afrikaanse vogels vertegenwoordigen mogelijk een aparte soort, maar meestal worden ze beschouwd als ondersoort van de shikra. Shikra’s gelijken sterk op de Chinese sperwer (Accipiter soloensis) en de sperwer (Accipiter nisus). Ze hebben een scherpe, uit twee noten bestaande schreeuw. Deze wordt vaak geïmiteerd door Drongo's (Dicruridae). Qua uiterlijk vertonen de vogels ook veel overeenkomsten met de Indische sperwerkoekoek (Hierococcyx varius).
  • Туркестанский тювик (лат. Accipiter badius) — вид хищных птиц из семейства ястребиных (Accipitridae). Взрослые птицы внешне имеют лишь слабое отличие в окраске спины, шеи и крыльев и размерах; молодые птицы сильно отличаются от взрослых.
  • Şeritli küçük çakır kuşu (Accipiter badius), atmacagiller (Accipitridae) familyasından yırtıcı bir kuş türü.
  • El gavilán chikra (Accipiter badius) es una especie de ave accipitriforme de la familia Accipitridae común en amplios territorios del sur de Asia y el África subsahariana.
  • The Shikra (Accipiter badius) is a small bird of prey in the family Accipitridae found widely distributed in Asia and Africa where it is also called the Little Banded Goshawk. The African forms may represent a separate species but have usually been considered as subspecies of the Shikra. The Shikra is very similar in appearance to other sparrowhawk species including the Chinese Goshawk and Eurasian Sparrowhawk. They have a sharp two note call and have the typical flap and glide flight. Their calls are imitated by drongos and the Common Hawk-Cuckoo resembles it in plumage.
  • Shrikra gabirai (Accipiter badius) Accipiter generoko animalia da. Hegaztien barruko Accipitridae familian sailkatua dago.
  • L'esparver shikra (Accipiter badius) és un ocell de la família dels accipítrids (Accipitridae) que habita boscos poc densos, sabanes, terres de conreu i ciutats de l'Àsia Meridional i l'Àfrica Subsahariana, al Kazakhstan, nord d'Iran, Afganistan, Pakistan, Índia, Sri Lanka, oest i sud-est de Xina, Hainan, Taiwan i sud-est Asiàtic, sud-oest de la Península Aràbiga i Àfrica Subsahariana a excepció de les zones selvàtiques de l'Àfrica Central i Occidental i les més àrides de Somàlia i l'oest d'Àfrica Meridional. Les poblacions asiàtiques més septentrionals migren cap al sud, arribant fins a Sumatra.
  • タカサゴダカ(英名Shikra 、学名Accipiter badius) はタカ科の猛禽類の一種であり、アジアやアフリカに広く分布している。アフリカに生息するタカサゴダカは別種であるという意見もあるが、本種の亜種であるとみなされる事が多い。タカサゴダカの外見は他のオオタカ属 Accipiterの種、例えばアカハラダカ A. soloensisやハイタカ A. nisusとよく似ている。
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 3578190 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 1860 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 12 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 94088067 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:commons
  • Category:Accipiter badius
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wikispecies
  • Accipiter badius
dcterms:subject
rdfs:comment
  • L'Épervier shikra (Accipiter badius) est une espèce d'oiseau appartenant à la famille des Accipitridae.On le trouve en Afrique subsaharienne et en Asie du Sud et plus particulièrement en Inde
  • A sikra (Accipiter badius) a madarak osztályának a vágómadár-alakúak (Accipitriformes) rendjébe, ezen belül a vágómadárfélék (Accipitridae) családjába tartozó faj.
  • Туркестанский тювик (лат. Accipiter badius) — вид хищных птиц из семейства ястребиных (Accipitridae). Взрослые птицы внешне имеют лишь слабое отличие в окраске спины, шеи и крыльев и размерах; молодые птицы сильно отличаются от взрослых.
  • Şeritli küçük çakır kuşu (Accipiter badius), atmacagiller (Accipitridae) familyasından yırtıcı bir kuş türü.
  • El gavilán chikra (Accipiter badius) es una especie de ave accipitriforme de la familia Accipitridae común en amplios territorios del sur de Asia y el África subsahariana.
  • Shrikra gabirai (Accipiter badius) Accipiter generoko animalia da. Hegaztien barruko Accipitridae familian sailkatua dago.
  • タカサゴダカ(英名Shikra 、学名Accipiter badius) はタカ科の猛禽類の一種であり、アジアやアフリカに広く分布している。アフリカに生息するタカサゴダカは別種であるという意見もあるが、本種の亜種であるとみなされる事が多い。タカサゴダカの外見は他のオオタカ属 Accipiterの種、例えばアカハラダカ A. soloensisやハイタカ A. nisusとよく似ている。
  • L'esparver shikra (Accipiter badius) és un ocell de la família dels accipítrids (Accipitridae) que habita boscos poc densos, sabanes, terres de conreu i ciutats de l'Àsia Meridional i l'Àfrica Subsahariana, al Kazakhstan, nord d'Iran, Afganistan, Pakistan, Índia, Sri Lanka, oest i sud-est de Xina, Hainan, Taiwan i sud-est Asiàtic, sud-oest de la Península Aràbiga i Àfrica Subsahariana a excepció de les zones selvàtiques de l'Àfrica Central i Occidental i les més àrides de Somàlia i l'oest d'Àfrica Meridional.
  • Krahujec šikra (Accipiter badius) je 26-30 cm velký dravec z čeledi jestřábovitých. Celoročně obývá subsaharskou Afriku a jižní Asii, zejména Indii. Dospělí ptáci mají světle hnědou svrchní stranu těla a bílou, jemně rudě pruhovanou spodinu. Pohlaví jsou si přitom velmi podobná, samci jsou pouze mírně menší. Mladí ptáci mají na rozdíl od dospělců hnědě skvrnité břicho.Obývá otevřené lesy a savany.
  • De shikra (Accipiter badius) is een kleine roofvogel uit de familie van de havikachtigen (Accipitridae) die leeft in verscheidene delen van Azië en Afrika. De Afrikaanse vogels vertegenwoordigen mogelijk een aparte soort, maar meestal worden ze beschouwd als ondersoort van de shikra. Shikra’s gelijken sterk op de Chinese sperwer (Accipiter soloensis) en de sperwer (Accipiter nisus). Ze hebben een scherpe, uit twee noten bestaande schreeuw. Deze wordt vaak geïmiteerd door Drongo's (Dicruridae).
  • The Shikra (Accipiter badius) is a small bird of prey in the family Accipitridae found widely distributed in Asia and Africa where it is also called the Little Banded Goshawk. The African forms may represent a separate species but have usually been considered as subspecies of the Shikra. The Shikra is very similar in appearance to other sparrowhawk species including the Chinese Goshawk and Eurasian Sparrowhawk. They have a sharp two note call and have the typical flap and glide flight.
rdfs:label
  • Épervier shikra
  • Accipiter badius
  • Esparver shikra
  • Krahujec šikra
  • Shikra
  • Shikra
  • Shrikra gabirai
  • Sikra
  • Şeritli küçük çakır kuşu
  • Туркестанский тювик
  • タカサゴダカ
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of