PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • L’Émeu d’Australie (Dromaius novaehollandiae) est la seule espèce encore vivante de nos jours de la famille des dromaiidés.C'est aussi, par sa taille, le deuxième plus grand oiseau du monde actuel derrière l'autruche. Il peut atteindre deux mètres de haut. Cet oiseau brun, au plumage original est commun sur presque tout le territoire australien bien qu'il évite les régions trop densément peuplées, les zones trop humides ou trop sèches. Il peut voyager sur de grandes distances d'un bon pas et si besoin courir à 55 km/h. Ce sont des oiseaux nomades capables de parcourir de nombreux kilomètres à la recherche d'une nourriture variée à base de plantes et d'insectes.La sous-espèce d'émeu qui habitait la Tasmanie (D. n. diemenensis) s'est rapidement éteinte après l'arrivée des premiers Européens en 1788. La répartition des différentes sous-espèces (D. n. novaehollandiae, D. n. woodwardi et D. n. rothschildi) a aussi été modifiée par les Européens. Alors qu'autrefois les émeus étaient très communs sur la côte est de l'Australie, ils y sont maintenant devenus rares ; en revanche, le développement de l'agriculture et la création de points d'eau pour le bétail à l'intérieur du continent ont fait augmenter leurs effectifs dans les régions arides.On les élève pour leur viande, leur huile et leurs plumes.
  • L'emú (Dromaius novaehollandiae) és l'ocell nadiu més gran d'Austràlia i l'únic membre existent del gènere Dromaius. És també el segon ocell més gran al món després de l'estruç. Els emus són d'un color castany suau, arriben a mesurar 2 metres d'alçada i pesen en torn dels 45 kg. Són nomades, movent-se grans distàncies per a alimentar-se de plantes i insectes. Poden arribar als 50 km/h durant diversos kilòmetres. La seva carn resulta gustosa.
  • Der Große Emu (Dromaius novaehollandiae) ist eine flugunfähige Vogelart aus der Ordnung der Laufvögel (Struthioniformes) und die einzige überlebende Art der Familie der Emus (Dromaiidae). Es ist die größte Vogelart der Fauna Australiens und nach dem Afrikanischen Strauß der größte Vertreter der Laufvögel. Strauße und Emus sind trotz des ähnlichen Erscheinungsbildes nicht näher miteinander verwandt. Ihre Ähnlichkeit resultiert aus einer konvergenten Evolution.In Australien sind Emus nach wie vor häufige Vögel und kommen fast überall auf dem australischen Kontinent vor. Emus sind lediglich in vom Menschen dicht besiedelten Regionen, in Gebieten mit dichtem Waldbestand und sehr trockenen Regionen selten. Während an der dichter besiedelten Ostküste Australiens die Bestandszahlen zurückgingen, hat der Emu sein Verbreitungsgebiet im australischen Landesinneren weiter ausgedehnt. Die Art profitiert dabei von den Wasserstellen, die Landwirte für ihr Vieh angelegt haben. Heute werden sie wegen ihres Fleisches, ihrer Haut und ihres Körperöls in vielen Ländern auf Farmen gezüchtet.Ihre Nahrung besteht aus einer Reihe unterschiedlicher Pflanzen und Insekten. Zu ihren Anpassungen an ihren Lebensraum zählt die Fähigkeit, große Fettreserven anzulegen. Emus sind opportunistische Zugvögel, die lange Wanderungen unternehmen, um geeignete Nahrungsgründe zu finden. Gelegentlich kommt es dabei zu Massenwanderungen, bei denen bis zu 70.000 Vögel gemeinsam in nahrungsreichere Regionen ziehen. Lange Wegstrecken legen Emus in einem gleichmäßig schnellen und kraftsparenden Trott zurück. Ihre maximale Laufgeschwindigkeit liegt bei 50 Kilometer pro Stunde, die sie über einige Distanz einhalten können.
  • De emoe (Dromaius novaehollandiae) is na de struisvogel de grootste nog levende vogelsoort en de grootste van Australië. De vogel bewoont de meeste gebieden van het continent, behalve gebieden die dicht door mensen bevolkt zijn, dicht bebost zijn of hartje woestijn.
  • Emu hnědý (Dromaius novaehollandiae), česky někdy i emu australský je druh pštrosa a zároveň taky druhým největším nelétavým ptákem světa a největším původním ptákem Austrálie. Je také jediným žijícím druhem rodu Dromaius. Váží 20–55 kg, měří 150–190 cm.Emuové jsou hojní na většině území Australského kontinentu, ale v Tasmánii byli vyhubeni. Jeho hejna můžou mít i desítky členů. Také se chovají ve farmových chovech, pro maso, olej a kůži.
  • Э́му (лат. Dromaius novaehollandiae) — птица отряда казуарообразных, крупнейшая австралийская птица. Это вторая по величине птица после страуса. Ранее эму относили к страусообразным (классификация пересмотрена в 1980-е годы). Эму распространён на большей части материка Австралии, хотя избегает густонаселённых районов, густых лесов и засушливых зон.
  • The emu (/ˈiːmjuː/, sometimes US /ˈiːmuː/;Dromaius novaehollandiae) is the largest bird native to Australia and the only extant member of the genus Dromaius. It is the second-largest extant bird in the world by height, after its ratite relative, the ostrich. There are three subspecies of emus in Australia. The emu is common over most of mainland Australia, although it avoids heavily populated areas, dense forest, and arid areas.The soft-feathered, brown, flightless birds reach up to 2 metres (6.6 ft) in height. They have long thin necks and legs. Emus can travel great distances at a fast, economical trot and, if necessary, can sprint at 50 km/h (31 mph). Their long legs allow them to take strides of up to 275 centimetres (9.02 ft) They are opportunistically nomadic and may travel long distances to find food; they feed on a variety of plants and insects, but have been known to go for weeks without food. Emus ingest stones, glass shards and bits of metal to grind food in the digestive system. They drink infrequently, but take in copious fluids when the opportunity arises. Emus will sit in water and are also able to swim. They are curious birds who are known to follow and watch other animals and humans. Emus do not sleep continuously at night but in several short stints sitting down.Emus use their strongly clawed feet as a defence mechanism. Their legs are among the strongest of any animal, allowing them to rip metal wire fences. They are endowed with good eyesight and hearing, which allows them to detect predators in the vicinity. The plumage varies regionally, matching the surrounding environment and improving its camouflage. The feather structure prevents heat from flowing into the skin, permitting Emus to be active during the midday heat. They can tolerate a wide range of temperatures and thermoregulate effectively. Males and females are hard to distinguish visually, but can be differentiated by the types of loud sounds they emit by manipulating an inflatable neck sac. Emus breed in May and June and are not monogamous; fighting among females for a mate is common. Females can mate several times and lay several batches of eggs in one season. The animals put on weight before the breeding season, and the male does most of the incubation, losing significant weight during this time as he does not eat. The eggs hatch after around eight weeks, and the young are nurtured by their fathers. They reach full size after around six months, but can remain with their family until the next breeding season half a year later. Emus can live between 10 and 20 years in the wild and are predated by dingos, eagles and hawks. They can jump and kick to avoid dingos, but against eagles and hawks, they can only run and swerve.The Tasmanian Emu and King Island Emu subspecies that previously inhabited Tasmania and King Island became extinct after the European settlement of Australia in 1788, and the distribution of the mainland subspecies has been influenced by human activities. Once common on the east coast, emus are now uncommon there; by contrast, the development of agriculture and the provision of water for stock in the interior of the continent have increased the range of the emu in arid regions, and it is of Least Concern for conservation. They were a food and fuel source for indigenous Australians and early European settlers. Emus are farmed for their meat, oil, and leather. Emu is a lean meat and while it is often claimed by marketers that the oil has anti-inflammatory and anti-oxidative effects, this has not been scientifically verified in humans. The emu is an important cultural icon of Australia. It appears on the coat of arms, various coins, features prominently in Indigenous Australian mythology, and hundreds of places are named after the bird.
  • Burung Emu (Dromaius novaehollandiae) ialah burung asli Australia yang terbesar, serta burung yang tak dapat terbang yang kedua terbesar di dunia, yaitu selepas saudara ratit-nya, burung unta. Burung ini juga merupakan anggota tunggal dalam genus Dromaius yang masih ada. Subspesies Emu yang hidup di Tasmania lenyap setelah penempatan orang Eropa di Australia pada tahun 1788; penyebaran subspesies di tanah besar Australia kini juga terdesak oleh kegiatan-kegiatan manusia. Pada suatu ketika, banyak burung Emu terdapat di pantai timur Australia tetapi kini, burung ini jarang didapati di sana; sebaliknya perkembangan pertanian dan pasokan air untuk peternakan di kawasan pedalaman benua ini telah menambah tempat kediaman burung Emu di kawasan-kawasan yang kering. Burung Emu masih banyak terdapat di tanah besar Australia, walaupun burung ini menghindari kawasan-kawasan yang penuh sesak atau terlalu kering, serta hutan-hutan padat. Burung Emu mempunyai bulu lembut yang berwarna cokelat dan bisa mencapai ketinggian dua meter dan berat 45 kilogram. Burung ini ialah hewan pengelana, dan bisa membuat perjalanan jarak panjang untuk mencari makanan yang termasuk berbagai tumbuhan dan serangga. Jika perlu, burung ini bisa mencapai 50 kilometer sejam. Burung Emu diternakkan untuk daging, minyak, dan kulitnya. Telurnya gelap hijau hitam Bekerja sama walaupun binatang Telur dieram oleh yang jantan.↑
  • El emú común (Dromaius novaehollandiae) es una especie de ave estrutioniforme de la familia Dromaiidae. Es un ave no voladora, y es, después del avestruz, la segunda en tamaño. Es nativa de Australia y el único miembro viviente del género Dromaius. Antes se la clasificaba dentro de la familia Casuariidae, pero ahora se la considera miembro de una familia independiente Dromaiidae.Estas aves de un color castaño claro, alcanzan los 2 metros de altura y pesan unos 45 kilogramos. El emú común se distribuye geográficamente por el continente Australiano, evitando áreas densamente pobladas, bosques densos y áreas áridas. Los emúes pueden recorrer grandes distancias al trote, y si es necesario corriendo a toda velocidad, alcanzando los 50 kilómetros por hora durante varios kilómetros. Son nómadas, y pueden viajar grandes distancias para encontrar comida, la cual se compone de plantas e insectos (omnívoros).La subespecie de emú de Tasmania se extinguió con la llegada de los europeos en 1788; la distribución de la subespecie que ocupa el continente (Australia), también ha sido afectada negativamente en su población por las actividades humanas. Actualmente no es común en la costa oriental, donde sí lo fue; por el contrario, el desarrollo de agricultura y la provisión de agua para riego en el interior de Australia, ha aumentado su área de distribución geográfica. El emú es criado para el aprovechamiento de su carne, aceite y cuero.
  • Az emu (Dromaius novaehollandiae) a madarak osztályának struccalakúak (Struthioniformes) rendjébe, az emufélék (Dromaiidae) családjába tartozó faj. Egyes rendszerbesorolások szerint a kazuárfélékhez (Casuariidae) tartozik.Ausztrália hivatalos madara, a vörös óriáskenguruval együtt az emu tartja Ausztrália címerpajzsát az ország címerében.
  • エミュー(鴯鶓、学名:Dromaius novaehollandiae)は、平胸類(ダチョウ目)の鳥の一種。オーストラリア全域の草原や砂地などの拓けた土地に分布している。周辺海域の島嶼部にも同種ないし近縁種が生息していたが、現生種の1種のみを除いて絶滅したとみられている。オーストラリアの国鳥にもなっている。
  • L'emù (Dromaius novaehollandiae (Latham, 1790)) è un uccello appartenente alla famiglia dei Dromaidi.
  • 에뮤(Emu)는 에뮤과(Dromaiidae)에 속하는 날지 못하는 새이다. 화식조과로 분류하기도 한다.
  • Emua (Dromaius novaehollandiae) gaur egun Australiako hegaztirik handiena da eta baita munduko bigarrena ere, ostrukaren ondoren. Dromaius bere generoan bizirik dagoen espezie bakarra da.
  • O emu (Dromaius novaehollandiae, "Corredor da Nova Holanda" em latim) é a maior ave nativa da Austrália e, depois do avestruz, a segunda maior ave que vive hoje. Ele habita a maioria das áreas menos povoadas do continente, evitando apenas a floresta densa e o deserto severo. Como todas as aves do grupo das Ratitas, não pode voar, mas, distintamente de alguns, tem pequenas asas escondidas sob as penas.
  • Emu zwyczajne, emu (Dromaius novaehollandiae) – gatunek nielotnego ptaka z rodziny emu (Dromaiidae), będący jedynym żyjącym gatunkiem w obrębie rodzaju Dromaius. Jest największym ptakiem tubylczym w Australii i drugim pod tym względem na świecie. Większy jest jedynie inny, spokrewniony z nim bezgrzebieniowiec – struś.Podgatunek emu, który wcześniej zamieszkiwał Tasmanię wyginął po kolonizacji Australii przez Europejczyków w 1788. Ich działania wpłynęły także na rozmieszczenie podgatunków kontynentalnych. Dawniej emu były pospolite na wybrzeżu wschodnim, dziś występują tam rzadko. Jednak rozwój rolnictwa i dostarczanie wody do centralnej części kontynentu pozwoliły ptakom na egzystencję na wysuszonych regionach. Emu są hodowane dla mięsa, oleju i skór.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 137085 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 31319 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 157 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 109628650 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
prop-fr:cnuméro
  • 400100 (xsd:integer)
prop-fr:commons
  • Category:Dromaius novaehollandiae
prop-fr:date
  • 2008-04-13 (xsd:date)
prop-fr:nom
  • Émeu australien
prop-fr:oldid
  • 28493117 (xsd:integer)
prop-fr:vote
  • BA
prop-fr:wikiPageUsesTemplate
prop-fr:wikispecies
  • Dromaius novaehollandiae
dcterms:subject
rdfs:comment
  • L’Émeu d’Australie (Dromaius novaehollandiae) est la seule espèce encore vivante de nos jours de la famille des dromaiidés.C'est aussi, par sa taille, le deuxième plus grand oiseau du monde actuel derrière l'autruche. Il peut atteindre deux mètres de haut. Cet oiseau brun, au plumage original est commun sur presque tout le territoire australien bien qu'il évite les régions trop densément peuplées, les zones trop humides ou trop sèches.
  • L'emú (Dromaius novaehollandiae) és l'ocell nadiu més gran d'Austràlia i l'únic membre existent del gènere Dromaius. És també el segon ocell més gran al món després de l'estruç. Els emus són d'un color castany suau, arriben a mesurar 2 metres d'alçada i pesen en torn dels 45 kg. Són nomades, movent-se grans distàncies per a alimentar-se de plantes i insectes. Poden arribar als 50 km/h durant diversos kilòmetres. La seva carn resulta gustosa.
  • De emoe (Dromaius novaehollandiae) is na de struisvogel de grootste nog levende vogelsoort en de grootste van Australië. De vogel bewoont de meeste gebieden van het continent, behalve gebieden die dicht door mensen bevolkt zijn, dicht bebost zijn of hartje woestijn.
  • Emu hnědý (Dromaius novaehollandiae), česky někdy i emu australský je druh pštrosa a zároveň taky druhým největším nelétavým ptákem světa a největším původním ptákem Austrálie. Je také jediným žijícím druhem rodu Dromaius. Váží 20–55 kg, měří 150–190 cm.Emuové jsou hojní na většině území Australského kontinentu, ale v Tasmánii byli vyhubeni. Jeho hejna můžou mít i desítky členů. Také se chovají ve farmových chovech, pro maso, olej a kůži.
  • Э́му (лат. Dromaius novaehollandiae) — птица отряда казуарообразных, крупнейшая австралийская птица. Это вторая по величине птица после страуса. Ранее эму относили к страусообразным (классификация пересмотрена в 1980-е годы). Эму распространён на большей части материка Австралии, хотя избегает густонаселённых районов, густых лесов и засушливых зон.
  • Az emu (Dromaius novaehollandiae) a madarak osztályának struccalakúak (Struthioniformes) rendjébe, az emufélék (Dromaiidae) családjába tartozó faj. Egyes rendszerbesorolások szerint a kazuárfélékhez (Casuariidae) tartozik.Ausztrália hivatalos madara, a vörös óriáskenguruval együtt az emu tartja Ausztrália címerpajzsát az ország címerében.
  • エミュー(鴯鶓、学名:Dromaius novaehollandiae)は、平胸類(ダチョウ目)の鳥の一種。オーストラリア全域の草原や砂地などの拓けた土地に分布している。周辺海域の島嶼部にも同種ないし近縁種が生息していたが、現生種の1種のみを除いて絶滅したとみられている。オーストラリアの国鳥にもなっている。
  • L'emù (Dromaius novaehollandiae (Latham, 1790)) è un uccello appartenente alla famiglia dei Dromaidi.
  • 에뮤(Emu)는 에뮤과(Dromaiidae)에 속하는 날지 못하는 새이다. 화식조과로 분류하기도 한다.
  • Emua (Dromaius novaehollandiae) gaur egun Australiako hegaztirik handiena da eta baita munduko bigarrena ere, ostrukaren ondoren. Dromaius bere generoan bizirik dagoen espezie bakarra da.
  • O emu (Dromaius novaehollandiae, "Corredor da Nova Holanda" em latim) é a maior ave nativa da Austrália e, depois do avestruz, a segunda maior ave que vive hoje. Ele habita a maioria das áreas menos povoadas do continente, evitando apenas a floresta densa e o deserto severo. Como todas as aves do grupo das Ratitas, não pode voar, mas, distintamente de alguns, tem pequenas asas escondidas sob as penas.
  • Emu zwyczajne, emu (Dromaius novaehollandiae) – gatunek nielotnego ptaka z rodziny emu (Dromaiidae), będący jedynym żyjącym gatunkiem w obrębie rodzaju Dromaius. Jest największym ptakiem tubylczym w Australii i drugim pod tym względem na świecie. Większy jest jedynie inny, spokrewniony z nim bezgrzebieniowiec – struś.Podgatunek emu, który wcześniej zamieszkiwał Tasmanię wyginął po kolonizacji Australii przez Europejczyków w 1788.
  • El emú común (Dromaius novaehollandiae) es una especie de ave estrutioniforme de la familia Dromaiidae. Es un ave no voladora, y es, después del avestruz, la segunda en tamaño. Es nativa de Australia y el único miembro viviente del género Dromaius. Antes se la clasificaba dentro de la familia Casuariidae, pero ahora se la considera miembro de una familia independiente Dromaiidae.Estas aves de un color castaño claro, alcanzan los 2 metros de altura y pesan unos 45 kilogramos.
  • The emu (/ˈiːmjuː/, sometimes US /ˈiːmuː/;Dromaius novaehollandiae) is the largest bird native to Australia and the only extant member of the genus Dromaius. It is the second-largest extant bird in the world by height, after its ratite relative, the ostrich. There are three subspecies of emus in Australia.
  • Burung Emu (Dromaius novaehollandiae) ialah burung asli Australia yang terbesar, serta burung yang tak dapat terbang yang kedua terbesar di dunia, yaitu selepas saudara ratit-nya, burung unta. Burung ini juga merupakan anggota tunggal dalam genus Dromaius yang masih ada. Subspesies Emu yang hidup di Tasmania lenyap setelah penempatan orang Eropa di Australia pada tahun 1788; penyebaran subspesies di tanah besar Australia kini juga terdesak oleh kegiatan-kegiatan manusia.
  • Der Große Emu (Dromaius novaehollandiae) ist eine flugunfähige Vogelart aus der Ordnung der Laufvögel (Struthioniformes) und die einzige überlebende Art der Familie der Emus (Dromaiidae). Es ist die größte Vogelart der Fauna Australiens und nach dem Afrikanischen Strauß der größte Vertreter der Laufvögel. Strauße und Emus sind trotz des ähnlichen Erscheinungsbildes nicht näher miteinander verwandt.
rdfs:label
  • Émeu d'Australie
  • Dromaius novaehollandiae
  • Dromaius novaehollandiae
  • Emoe
  • Emu
  • Emu
  • Emu
  • Emu
  • Emu
  • Emu hnědý
  • Emu zwyczajne
  • Emú
  • Großer Emu
  • Эму
  • エミュー
  • 에뮤
owl:sameAs
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of